Πώς να εξαγάγετε κείμενο με τη λειτουργία LEFT / LEFTB του Excel

01 του 01

Οι λειτουργίες του αριστερού και του LEFTB του Excel

Εξαγωγή καλού κειμένου από κακό με τη λειτουργία LEFT / LEFTB. © Ted French

Όταν το κείμενο αντιγράφεται ή εισάγεται στο Excel, με τα καλά δεδομένα περιλαμβάνονται μερικές φορές ανεπιθύμητοι χαρακτήρες απορριμμάτων .

Ή, υπάρχουν φορές που χρειάζεται μόνο ένα μέρος των δεδομένων κειμένου στο κελί - όπως το όνομα του ατόμου αλλά όχι το επώνυμο.

Για περιπτώσεις όπως αυτές, το Excel διαθέτει πολλές λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάργηση των ανεπιθύμητων δεδομένων από τα υπόλοιπα. Ποια λειτουργία χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το πού βρίσκονται τα καλά δεδομένα σε σχέση με τους ανεπιθύμητους χαρακτήρες στο κελί.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ έναντι LEFTB

Οι λειτουργίες ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ διαφέρουν μόνο στις γλώσσες που υποστηρίζουν.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι για γλώσσες που χρησιμοποιούν το σύνολο χαρακτήρων ενός byte - αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τις περισσότερες γλώσσες, όπως τα αγγλικά και όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ B είναι για τις γλώσσες που χρησιμοποιούν το σύνολο χαρακτήρων διπλών byte - περιλαμβάνει τα Ιαπωνικά, Κινέζικα (Απλοποιημένα), Κινέζικα (Παραδοσιακά) και Κορεάτικα.

Οι σύνταξες και τα επιχειρήματα των συνόλων LEFT and LEFTB

Στο Excel, η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της συνάρτησης, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη λειτουργία ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι:

= ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Κείμενο, Num_chars)

Τα επιχειρήματα της λειτουργίας αναφέρουν στο Excel ποια δεδομένα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη συνάρτηση και το μήκος της συμβολοσειράς που πρόκειται να εξαχθεί.

Η σύνταξη για τη συνάρτηση LEFTB είναι:

= ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Κείμενο, Num_bytes)

Τα επιχειρήματα της λειτουργίας αναφέρουν στο Excel ποια δεδομένα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη συνάρτηση και το μήκος της συμβολοσειράς που πρόκειται να εξαχθεί.

Κείμενο - (απαιτείται για LEFT και LEFTB ) την καταχώρηση που περιέχει τα δεδομένα που θέλετε
- αυτό το επιχείρημα μπορεί να είναι αναφορά κυψέλης στη θέση των δεδομένων στο φύλλο εργασίας ή μπορεί να είναι το πραγματικό κείμενο που περικλείεται σε εισαγωγικά

Το Num_chars - (προαιρετικό για LEFT ) καθορίζει τον αριθμό των χαρακτήρων στα αριστερά του όρου string που πρέπει να διατηρηθεί - όλοι οι άλλοι χαρακτήρες έχουν αφαιρεθεί.

Num_bytes - (προαιρετικά για LEFTB ) καθορίζει τον αριθμό των χαρακτήρων στα αριστερά του συμβολοσειρά συμβολοσειράς που θα διατηρηθούν σε bytes - όλοι οι άλλοι χαρακτήρες έχουν αφαιρεθεί.

Σημειώσεις:

ΑΡΙΣΤΕΡΟ Λειτουργικό παράδειγμα - Εξαγωγή καλών δεδομένων από κακό

Το παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα δείχνει έναν αριθμό τρόπων για να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση ΑΡΙΣΤΕΡΑ για να εξαγάγετε έναν συγκεκριμένο αριθμό χαρακτήρων από μια συμβολοσειρά κειμένου, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής δεδομένων απευθείας ως επιχειρήματα για τη συνάρτηση - σειρά 2 - και την εισαγωγή αναφορών κυττάρων και για τα δύο επιχειρήματα - σειρά 3.

Δεδομένου ότι είναι συνήθως καλύτερο να εισαγάγετε αναφορές κυττάρων αντί για τα πραγματικά δεδομένα, οι παρακάτω πληροφορίες απαριθμούν τα βήματα που χρησιμοποιούνται για να εισαγάγετε τη συνάρτηση ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τα επιχειρήματά της στο κελί C3 για να εξαγάγετε τη λέξη Widgets από τη συμβολοσειρά κειμένου στο κελί A3.

Το παράθυρο διαλόγου Λειτουργία LEFT

Οι επιλογές για την εισαγωγή της συνάρτησης και τα επιχειρήματά της στο κελί B1 περιλαμβάνουν:

  1. Πληκτρολογήστε την πλήρη λειτουργία: = ΑΡΙΣΤΕΡΑ (A3.B9) στο κελί C3.
  2. Επιλογή της λειτουργίας και των παραμέτρων χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.

Η χρήση του πλαισίου διαλόγου για την εισαγωγή της λειτουργίας απλοποιεί συχνά την εργασία, καθώς το παράθυρο διαλόγου φροντίζει για τη σύνταξη της λειτουργίας - εισάγοντας το όνομα της λειτουργίας, τους διαχωριστές κόμβων και τις αγκύλες στις σωστές θέσεις και ποσότητα.

Υποδείξεις στις αναφορές κυττάρων

Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέγετε για την εισαγωγή της συνάρτησης σε ένα φύλλο εργασίας, είναι πιθανότατα καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το σημείο και κάντε κλικ για να εισαγάγετε οποιεσδήποτε και όλες τις αναφορές κελιών που χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα σφαλμάτων που προκαλούνται από την πληκτρολόγηση μιας λανθασμένης αναφοράς κυψέλης.

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Λειτουργία LEFT

Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που χρησιμοποιούνται για να εισάγετε τη συνάρτηση ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τα επιχειρήματά της στο κελί C3 χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.

  1. Κάντε κλικ στο κελί C3 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας .
  3. Επιλέξτε Κείμενο από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή κειμένου .
  6. Κάντε κλικ στο κελί A3 στο φύλλο εργασίας για να εισάγετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου.
  7. Κάντε κλικ στη γραμμή Num_chars .
  8. Κάντε κλικ στο κελί B9 στο φύλλο εργασίας για να εισάγετε εκείνη την αναφορά κυττάρων.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.
  10. Τα εξαγόμενα υποστοιχεία Widgets θα πρέπει να εμφανίζονται στο κελί C3.
  11. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C3, η πλήρης λειτουργία = LEFT (A3, B9) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Εξαγωγή αριθμών με τη λειτουργία LEFT

Όπως φαίνεται στην 8η σειρά του παραπάνω παραδείγματος, η λειτουργία ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαγάγει ένα υποσύνολο αριθμητικών δεδομένων από έναν μεγαλύτερο αριθμό χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα εξαγόμενα δεδομένα μετατρέπονται σε κείμενο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ορισμένες λειτουργίες - όπως οι λειτουργίες SUM και AVERAGE .

Ένας τρόπος γύρω από αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση VALUE για να μετατρέψετε το κείμενο σε έναν αριθμό όπως φαίνεται στη σειρά 9 παραπάνω:

= VALUE (ΑΡΙΣΤΕΡΑ (B2, 6))

Μια δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική επικόλληση για να μετατρέψετε το κείμενο σε αριθμούς .