Πώς λειτουργεί το RSS και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε

Η ενημέρωση με τα πάντα στο διαδίκτυο που σας ενδιαφέρουν είναι προκλητική. Αντί να επισκέπτεστε καθημερινά πολλές από τις ίδιες ιστοσελίδες, μπορείτε αντ 'αυτού να επωφεληθείτε από το RSS - σύντομο για το Really Simple Syndication - για να συγκεντρώσετε τίτλους από αυτούς τους ιστότοπους και να τις τροφοδοτήσετε απευθείας στον υπολογιστή ή την εφαρμογή σας αυτόματα ή να τις τοποθετήσετε σε έναν ιστότοπο που βλέπετε σε απευθείας σύνδεση. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία πίσω από τον τίτλο, μπορείτε πάντα να κάνετε κλικ στον τίτλο για να διαβάσετε περισσότερα.

Πως δουλεύει

Όχι κάθε ιστότοπος δημοσιεύει μια ροή RSS, αλλά πολλοί κάνουν. Για να ρυθμίσετε τη δική σας προσωπική ροή RSS:

  1. Ξεκινήστε με μια ροή RSS κάνοντας λήψη ενός προγράμματος ανάγνωσης RSS (ονομάζεται επίσης aggregator). Διάφοροι δωρεάν και εμπορικοί αναγνώστες, επεκτάσεις και εφαρμογές είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Κάντε λήψη ενός από αυτά στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας.
  2. Πηγαίνετε στους αγαπημένους σας ιστότοπους και αναζητήστε το σύνδεσμο RSS . Εάν δεν το βλέπετε, πληκτρολογήστε το όνομα του ιστότοπου και το "RSS" σε μια μηχανή αναζήτησης.
  3. Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL στη ροή RSS για τον ιστότοπο.
  4. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL RSS στο πρόγραμμα ανάγνωσης RSS που κατεβάσατε.
  5. Επαναλάβετε με όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε συχνά.

Μερικές φορές, οι αναγνώστες κάνουν επίσης προτάσεις για συναφείς ιστότοπους που διαθέτουν διαθέσιμες τροφές RSS. Για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ανάγνωσης RSS, συνδέεστε στην ιστοσελίδα του προγράμματος ανάγνωσης RSS ή ξεκινάτε το λογισμικό ή την εφαρμογή RSS και μπορείτε να ανιχνεύσετε αμέσως όλες τις τροφοδοσίες ιστού. Μπορείτε να κανονίσετε τις τροφοδοσίες RSS σε φακέλους, όπως και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και μπορείτε να ορίσετε ειδοποιήσεις και ήχους για την ενημέρωση μιας συγκεκριμένης διαδικτυακής ροής.

Τύποι ενοποιητών RSS

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη ροή RSS σας ώστε οι ιστοσελίδες της επιλογής σας να παραδίδουν τα τελευταία νέα τους απευθείας στην οθόνη σας. Αντί να επισκεφθείτε 15 διαφορετικά μέρη για να πάρετε τον καιρό, τον αθλητισμό, τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, τα τελευταία κουτσομπολιά ή τις τελευταίες πολιτικές συζητήσεις, πηγαίνετε κατευθείαν στο RSS aggregator και δείτε τα στιγμιότυπα όλων αυτών των ιστότοπων σε ένα ενιαίο παράθυρο.

Οι τίτλοι RSS και οι ιστορίες διατίθενται άμεσα. Μόλις δημοσιευτεί στο διακομιστή προέλευσης, οι τίτλοι RSS λαμβάνουν μόνο στιγμές για να φτάσουν στην οθόνη σας.

Λόγοι για τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε RSS

Όταν αντιγράφετε τη διεύθυνση URL RSS και την επικολλήσετε στο πρόγραμμα ανάγνωσης RSS, "εγγραφείτε" στη ροή δεδομένων. Θα δώσει αποτελέσματα στον αναγνώστη RSS σας μέχρι να διαγραφείτε από αυτήν. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την εγγραφή σε μια ροή RSS.

Δημοφιλή Αναγνώστες RSS

Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε αρκετές συσκευές ανάγνωσης RSS / aggregators για να δείτε ποια είναι η καλύτερη για εσάς. Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες RSS που προσφέρουν μια δωρεάν έκδοση και μια αναβαθμισμένη έκδοση. Εδώ είναι μερικοί δημοφιλείς αναγνώστες:

Δειγματοληψία πηγών RSS Feed

Υπάρχουν εκατομμύρια RSS feeds παγκοσμίως που μπορείτε να εγγραφείτε. Εδώ είναι μερικά.