Αλλαγή του Hostname του διακομιστή λιονταριών

Αλλαγή του Hostname του διακομιστή λιονταριών

Η εγκατάσταση του OS X Lion Server είναι αρκετά εύκολη, γιατί είναι εγκατεστημένη στο ήδη υπάρχον αντίγραφο του OS X Lion . Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί gotchas. ένα από αυτά είναι το όνομα του διακομιστή . Επειδή η διαδικασία εγκατάστασης του διακομιστή είναι λίγο πολύ αυτοματοποιημένη, δεν θα δείτε μια επιλογή για να ορίσετε το όνομα του κεντρικού υπολογιστή. Αντ 'αυτού, το Lion Server θα χρησιμοποιήσει το όνομα του υπολογιστή και το όνομα του υπολογιστή που ήταν σε χρήση στο Mac πριν εγκαταστήσετε το Lion Server.

Αυτό μπορεί να είναι εντάξει, αλλά πιθανότατα θα θέλετε ένα όνομα για το διακομιστή δικτύου του σπιτιού σας ή του μικρού επιχειρησιακού δικτύου εκτός από τον Tom's Mac ή το Meow του Cat. Θα χρησιμοποιήσετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή του διακομιστή για να έχετε πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες που έχετε ορίσει. Τα χαριτωμένα ονόματα είναι διασκεδαστικά, αλλά για έναν διακομιστή, ο υπολογιστής και τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών που είναι σύντομα και εύκολα να θυμηθούν είναι μια καλύτερη επιλογή,

Το όνομα του κεντρικού υπολογιστή σας στο OS X Lion Server είναι κάτι που θα πρέπει να ρυθμίσετε πριν πάτε πολύ μακριά με τη διαμόρφωση και τη χρήση διαφόρων υπηρεσιών. Η πραγματοποίηση αλλαγών αργότερα, όσο είναι δυνατόν, είναι πιθανό να επηρεάσει κάποιες από τις υπηρεσίες που εκτελείτε, αναγκάζοντάς σας να τις απενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, να τις επανεκκινήσετε ή ακόμα και να τις διαμορφώσετε ξανά.

Αυτός ο οδηγός θα σας μεταφέρει στη διαδικασία αλλαγής του ονόματος του διακομιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό τώρα για να αλλάξετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή πριν ρυθμίσετε όλες τις υπηρεσίες ή να το χρησιμοποιήσετε αργότερα αν αποφασίσετε ότι πρέπει να αλλάξετε το όνομα του διακομιστή Mac.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα όνομα υπολογιστή και ένα όνομα υπολογιστή που είναι παρόμοια. Αυτό δεν είναι απαίτηση, αλλά θεωρώ ότι διευκολύνεται η μακροχρόνια συνεργασία με το διακομιστή. Εξαιτίας αυτού, πρόκειται να συμπεριλάβω οδηγίες για την αλλαγή του ονόματος του υπολογιστή καθώς και του ονόματος του διακομιστή Lion.

Αλλάξτε το όνομα του υπολογιστή

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Server , που βρίσκεται στο / Applications.
  2. Στο παράθυρο εφαρμογής διακομιστή, επιλέξτε το διακομιστή σας από το παράθυρο λίστας. Θα βρείτε τον διακομιστή σας στην ενότητα Hardware του καταλόγου, συνήθως κοντά στο κάτω μέρος.
  3. Στο δεξιό παράθυρο του παραθύρου εφαρμογής διακομιστή, κάντε κλικ στην καρτέλα Δίκτυο.
  4. Στην περιοχή Ονόματα του παραθύρου, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία δίπλα στην επιλογή Όνομα υπολογιστή.
  5. Στο φύλλο που πέφτει κάτω, εισάγετε ένα νέο όνομα για τον υπολογιστή.
  6. Στο ίδιο φύλλο, πληκτρολογήστε το ίδιο όνομα για το όνομα τοπικού κεντρικού υπολογιστή, με τις ακόλουθες προειδοποιήσεις. Το όνομα τοπικού κεντρικού υπολογιστή δεν πρέπει να έχει κενά στο όνομα. Αν χρησιμοποιήσατε χώρο στο όνομα υπολογιστή, μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε το χώρο με μια παύλα είτε να διαγράψετε το χώρο και να εκτελέσετε τις λέξεις μαζί. Επίσης, ενδέχεται να δείτε το τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή που εμφανίζεται σε άλλες τοποθεσίες στον υπολογιστή σας Mac που λήγει στο .local. Μην προσθέτετε αυτήν την επέκταση. ο Mac σας θα το κάνει αυτό για σας.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Παρόλο που εισάγατε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή στο παραπάνω βήμα, ήταν μόνο το όνομα τοπικού κεντρικού υπολογιστή που χρησιμοποιείται από το μη εξυπηρετητή τμήμα του OS X Lion. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες αλλαγής ονόματος για το Lion Server.

Αλλάξτε το όνομα κεντρικού υπολογιστή

  1. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή διακομιστή εξακολουθεί να εκτελείται και εξακολουθεί να εμφανίζει την καρτέλα Δίκτυο, όπως περιγράφεται στην ενότητα "Αλλαγή ονόματος υπολογιστή" παραπάνω.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία δίπλα στο όνομα κεντρικού υπολογιστή.
  3. Ένα φύλλο με τίτλο Αλλαγή Hostname θα πέσει κάτω. Αυτός είναι ένας βοηθός που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία αλλαγής του ονόματος κεντρικού υπολογιστή του διακομιστή.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  5. Μπορείτε να ορίσετε ονόματα κεντρικών υπολογιστών χρησιμοποιώντας μία από τις τρεις μεθόδους. Η διαδικασία είναι παρόμοια για καθένα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι. Οι τρεις επιλογές ρύθμισης είναι:

Ο βοηθός θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και θα τις διαδώσει στον εξυπηρετητή σας και στις διάφορες υπηρεσίες του. Για να διασφαλίσετε ότι οι αλλαγές θα επιταχυνθούν, ίσως θελήσετε να διακόψετε όλες τις υπηρεσίες που εκτελούνται και, στη συνέχεια, να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.