Πώς να αλλάξετε την ανάλυση οθόνης στα Windows

Η ανάλυση οθόνης στην οθόνη σας θα καθορίσει το μέγεθος του κειμένου, των εικόνων και των εικονιδίων στην οθόνη. Η ρύθμιση της σωστής ανάλυσης οθόνης είναι σημαντική επειδή μια ανάλυση οθόνης που είναι υπερβολικά υψηλή έχει ως αποτέλεσμα κείμενο και γραφικά που είναι πολύ μικρά και που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιττές οφθαλμικές βλάβες. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας ένα ψήφισμα που είναι πολύ χαμηλό οδηγεί σε θυσία πολύτιμων ακινήτων οθόνης επειδή το κείμενο και οι εικόνες είναι τόσο μεγάλες. Το τέχνασμα βρίσκει το ψήφισμα που ταιριάζει καλύτερα στα μάτια σας και την παρακολούθηση.

01 από 03

Ρυθμίσεις ανάλυσης οθόνης στον πίνακα ελέγχου

Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Ανάλυση οθόνης από το μενού που εμφανίζεται. Θα εμφανιστεί το παράθυρο Ανάλυση οθόνης . Αυτή η ρύθμιση είναι μέρος του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7 και μπορεί να προσπελαστεί και από τον Πίνακα Ελέγχου.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία οθόνες στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να ρυθμίσετε την ανάλυση και άλλες επιλογές για κάθε οθόνη ξεχωριστά κάνοντας κλικ στην οθόνη που θέλετε να διαμορφώσετε.

02 του 03

Ορίστε την Προτεινόμενη ανάλυση

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Ανάλυση για να επιλέξετε μια ανάλυση οθόνης που λειτουργεί καλύτερα για εσάς από τη λίστα. Τα Windows 7 θα καθορίσουν αυτόματα την καλύτερη ανάλυση βάσει της οθόνης σας και θα υποδείξουν τη σύσταση με τη σύσταση δίπλα στην προτεινόμενη ανάλυση.

Συμβουλή: Όταν επιλέγετε μια ανάλυση για την οθόνη, θυμηθείτε ότι όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο μικρότερα θα εμφανιστούν στην οθόνη, το αντίστροφο ισχύει και με χαμηλότερες αναλύσεις.

Ποιος ενδιαφέρεται για το τι συστήνει τα Windows; - Εάν πιστεύετε ότι η σύσταση δεν είναι σημαντική, μπορεί να θέλετε να επανεξετάσετε. Ορισμένες οθόνες, ειδικά LCD, έχουν εγγενείς αναλύσεις που φαίνονται καλύτερα στην οθόνη. Αν χρησιμοποιείτε ανάλυση που δεν είναι η εγγενής ανάλυση, οι εικόνες μπορεί να φαίνονται θολές και το κείμενο να μην εμφανίζεται σωστά, οπότε την επόμενη φορά που αγοράζετε μια οθόνη, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα με εγγενή ανάλυση με την οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μάτια σας.

Συμβουλή : Εάν η εγγενής ανάλυση έχει ως αποτέλεσμα μικρά κείμενα και στοιχεία στην οθόνη, ίσως να θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα Windows 7.

03 του 03

Αποθηκεύστε τις αλλαγές της ανάλυσης οθόνης

Όταν ολοκληρώσετε την αλλαγή της ανάλυσης οθόνης, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ίσως χρειαστεί να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές. Εάν ναι, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να συνεχίσετε.

Σημείωση : Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποια ανάλυση θέλετε να επιλέξετε, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή αντί για OK για να δείτε τις αλλαγές. Θα έχετε 15 δευτερόλεπτα για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές πριν η ανάλυση της οθόνης επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την επιλεγμένη ανάλυση, απλά επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα για να ρυθμίσετε την ανάλυση που επιθυμείτε.