Πώς να αποκαταστήσετε και να ξεκλειδώσετε ένα πρόγραμμα στα Windows 7

Προσαρμόστε τη γραμμή εργασιών και το μενού "Έναρξη" προσθέτοντας ή αφαιρώντας προγράμματα

Τι σημαίνουν τα "pinning"; Στα Windows 7, είναι η απλή διαδικασία της προσθήκης συντομεύσεων στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα. Τα δύο μέρη που μπορείτε να βρείτε γρήγορα προγράμματα στα Windows 7 είναι η γραμμή εργασιών που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης και το μενού Έναρξη, το οποίο ανοίγει όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Η ενεργοποίηση ενός προγράμματος που χρησιμοποιείτε συχνά σε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία διευκολύνει και ταχλεί να ξεκινήσει, κάτι που σας εξοικονομεί τα πρόσθετα κλικ που κάνετε κατά την πλοήγηση σε αυτά.

Μην χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα που εμφανίζεται στο μενού "Έναρξη" ή στη γραμμή εργασιών; Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα.

Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα σάς δείχνει πώς μπορείτε να προσαρμόσετε και να αποσυνδέσετε ένα πρόγραμμα χρησιμοποιώντας δύο μεθόδους: τη μέθοδο με το δεξιό κλικ και τη μέθοδο μεταφοράς και απόθεσης. Η ίδια διαδικασία ισχύει για οποιοδήποτε πρόγραμμα ή λογισμικό που χρησιμοποιείτε στα Windows 7.

01 του 06

Κλείδωμα και ξεκλείδωμα της γραμμής εργασιών

Κατ 'αρχάς, εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές στη γραμμή εργασιών, ίσως χρειαστεί να το ξεκλειδώσετε. Όταν η γραμμή εργασιών είναι κλειδωμένη, αυτό αποτρέπει τις αλλαγές από αυτήν - γενικά, για να αποφευχθούν τυχαίες αλλαγές, όπως μέσω των χτυπημάτων του ποντικιού ή των ατυχημάτων μεταφοράς και απόθεσης.

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχουν εικονίδια. Αυτό ανοίγει ένα αναδυόμενο μενού περιβάλλοντος. Κοντά στο κάτω μέρος, αναζητήστε το στοιχείο Κλείδωμα της γραμμής εργασιών . αν υπάρχει έλεγχος δίπλα σε αυτό, σημαίνει ότι η γραμμή εργασιών σας είναι κλειδωμένη και για να κάνετε αλλαγές θα πρέπει πρώτα να την ξεκλειδώσετε.

Για να ξεκλειδώσετε τη γραμμή εργασιών, απλώς κάντε κλικ στο στοιχείο Κλείδωμα της γραμμής εργασιών στο μενού για να καταργήσετε τον έλεγχο. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και να καταργήσετε προγράμματα σε αυτό.

Σημείωση: Όταν ολοκληρώσετε την προσαρμογή της γραμμής εργασιών και δεν θέλετε να αλλάξει τυχαία στο μέλλον, μπορείτε να επιστρέψετε και να κλειδώσετε τη γραμμή εργασιών χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο: κάντε δεξί κλικ στο χώρο της γραμμής εργασιών και επιλέξτε Κλείδωμα της γραμμής εργασιών έτσι ώστε ο έλεγχος εμφανίζεται ξανά δίπλα του.

02 του 06

Κτυπήστε στην Γραμμή εργασιών κάνοντας κλικ

Για αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το λογισμικό επεξεργασίας εικόνων Paint, το οποίο συνοδεύει τα Windows 7.

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Η βαφή ενδέχεται να εμφανιστεί στη λίστα που εμφανίζεται. Εάν όχι, πληκτρολογήστε "χρώμα" στο παράθυρο αναζήτησης στο κάτω μέρος (έχει ένα μεγεθυντικό φακό δίπλα του).

Αφού εντοπίσετε το Paint, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Paint. Από το μενού περιβάλλοντος, κάντε κλικ στην επιλογή Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών .

Η βαφή θα εμφανιστεί τώρα στη γραμμή εργασιών.

03 του 06

Καρφίτσωμα στην Γραμμή εργασιών με Σύρετε

Μπορείτε επίσης να προσαρτήσετε ένα πρόγραμμα στη Γραμμή εργασιών σύροντάς το. Εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε ξανά το Paint ως παράδειγμα προγράμματος.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Paint και κρατήστε πατημένο. Ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί του ποντικιού, σύρετε το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών. Θα δείτε μια ημιδιαφανή έκδοση του εικονιδίου, με τη φράση "Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών". Απλά απελευθερώστε το κουμπί του ποντικιού και το πρόγραμμα θα προσκολληθεί στη γραμμή εργασιών.

Όπως παραπάνω, θα πρέπει να δείτε το εικονίδιο του προγράμματος Paint στη γραμμή εργασιών.

04 του 06

Ξεκλειδώστε ένα Πρόγραμμα γραμμής εργασιών

Για να καταργήσετε ένα πρόγραμμα συνδεδεμένο στη γραμμή εργασιών, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος στη γραμμή εργασιών. Στο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται, επιλέξτε Απεμπλοκή αυτό το πρόγραμμα από τη γραμμή εργασιών . Το πρόγραμμα θα εξαφανιστεί από τη γραμμή εργασιών.

05 του 06

Κολλήστε ένα πρόγραμμα στο μενού Έναρξη

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε προγράμματα στο μενού "Έναρξη". Αυτά θα εμφανιστούν όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Σε αυτή την περίπτωση, θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι Windows Solitaire στο μενού Έναρξη για να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό.

Κατ 'αρχάς, εντοπίστε το παιχνίδι Solitaire κάνοντας κλικ στο μενού Έναρξη και εισάγοντας το "solitaire" στο πεδίο αναζήτησης. Όταν εμφανιστεί, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο. Από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται, επιλέξτε την επιλογή Pin to Start Menu .

Μόλις συνδεθείτε στο μενού Έναρξη, θα εμφανιστεί σε αυτό το μενού όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη .

06 του 06

Ξεκλειδώστε ένα Πρόγραμμα από το μενού Έναρξη

Μπορείτε να καταργήσετε ένα πρόγραμμα από το μενού Έναρξη εξίσου εύκολα.

Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Βρείτε το πρόγραμμα που θέλετε να καταργήσετε από το μενού και κάντε δεξί κλικ. Από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται, επιλέξτε Απεμπλοκή από το μενού "Έναρξη" . Το πρόγραμμα θα εξαφανιστεί από το μενού Έναρξη.