Μάθετε τα βασικά του σχεδιασμού ιστοσελίδων

Βασικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία μεγάλων ιστότοπων

Όταν ξεκινάτε να μάθετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι πολύ παρόμοιος με τον σχεδιασμό της εκτύπωσης. Τα βασικά είναι όλα τα ίδια. Πρέπει να κατανοήσετε το χώρο και τη διάταξη, πώς να χειρίζεστε τις γραμματοσειρές και τα χρώματα και να τα τοποθετήσετε όλα μαζί με τρόπο που να αποδίδει αποτελεσματικά το μήνυμά σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά στοιχεία που πηγαίνουν στη μάθηση web design. Αυτός είναι ένας καλός πόρος για αρχάριους, αλλά ακόμη και έμπειροι σχεδιαστές μπορεί να είναι σε θέση να ακονίσουν κάποιες δεξιότητες με αυτή τη συμβουλή.

01 από 07

Στοιχεία καλής σχεδίασης

filo / Getty Images

Ο καλός σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι ο ίδιος με τον καλό σχεδιασμό εν γένει. Εάν καταλαβαίνετε τι κάνει κάτι καλό σχέδιο, θα μπορείτε να εφαρμόσετε αυτούς τους κανόνες στους ιστοτόπους σας.

Τα σημαντικότερα στοιχεία στον σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι η καλή πλοήγηση, οι συνοπτικές και αποτελεσματικές σελίδες, οι λειτουργικοί σύνδεσμοι και, το σημαντικότερο, η καλή γραμματική και ορθογραφία. Κρατήστε αυτά τα πράγματα στο μυαλό σας καθώς προσθέτετε χρώμα και γραφικά και ο ιστότοπός σας θα ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία. Περισσότερο "

02 του 07

Πώς να σχεδιάσετε μια ιστοσελίδα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διάταξη μιας ιστοσελίδας είναι ο σχεδιασμός, και από πολλές απόψεις είναι. Η διάταξη είναι ο τρόπος με τον οποίο τα στοιχεία τοποθετούνται στη σελίδα, είναι το θεμέλιο για εικόνες, κείμενο, πλοήγηση κ.λπ.

Πολλοί σχεδιαστές επιλέγουν να κάνουν τα σχέδιά τους με το CSS . Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για στοιχεία όπως γραμματοσειρές, χρώματα και άλλα προσαρμοσμένα στυλ. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση συνεπών και εύχρηστων λειτουργιών σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Το καλύτερο μέρος της χρήσης του CSS είναι ότι όταν πρέπει να αλλάξετε κάτι, μπορείτε απλά να μεταβείτε στο CSS και να αλλάξετε σε κάθε σελίδα. Είναι πραγματικά κηλίδα και η εκμάθηση της χρήσης CSS μπορεί να καταλήξει εξοικονομώντας χρόνο και αρκετές παρενοχλήσεις.

Στον σημερινό σε απευθείας σύνδεση κόσμο, είναι πολύ σημαντικό να εξεταστεί επίσης και η ανταπόκριση στο σχεδιασμό ιστοσελίδων (RWD) . Η βασική εστίαση του RWD είναι να αλλάξει τη διάταξη ανάλογα με το πλάτος της συσκευής που προβάλλει τη σελίδα. Λάβετε υπόψη ότι οι επισκέπτες σας θα την βλέπουν σε επιτραπέζιους υπολογιστές, τηλέφωνα και tablet όλα αυτά τα μεγέθη, επομένως αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Περισσότερο "

03 του 07

Γραμματοσειρές και τυπογραφία

Οι γραμματοσειρές είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται το κείμενό σας σε μια ιστοσελίδα. Αυτό είναι ένα ζωτικό στοιχείο, επειδή οι περισσότερες ιστοσελίδες περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες κειμένου.

Όταν σκέφτεστε το σχεδιασμό, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς βλέπει το κείμενο σε μικρο-επίπεδο (τα glyphs γραμματοσειράς, οικογένεια γραμματοσειρών κλπ.) Καθώς και το μακρο-επίπεδο (μπλοκ θέσης κειμένου και προσαρμογή του μεγέθους και μορφή του κειμένου). Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο η επιλογή μιας γραμματοσειράς και μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Περισσότερο "

04 του 07

Χρώμα του ιστοτόπου σας

Το χρώμα είναι παντού. Είναι το πώς ντύνομαι τον κόσμο μας και πώς βλέπουμε τα πράγματα. Το χρώμα έχει νόημα πέρα ​​απλώς "κόκκινο" ή "μπλε" και το χρώμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού.

Εάν το σκεφτείτε, κάθε δικτυακός τόπος έχει ένα χρωματικό σχέδιο. Προσθέτει την ταυτότητα της μάρκας και διακινεί σε κάθε σελίδα καθώς και άλλα υλικά μάρκετινγκ. Ο καθορισμός του χρωματικού σας σχεδίου είναι ένα ζωτικό βήμα σε οποιοδήποτε σχέδιο και πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Περισσότερο "

05 του 07

Προσθήκη γραφικών και εικόνων

Τα γραφικά αποτελούν το διασκεδαστικό μέρος της δημιουργίας ιστοσελίδων. Όπως λέει η παροιμία "μια εικόνα αξίζει 1.000 λέξεις" και αυτό ισχύει και για το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ οπτικό μέσο και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες και γραφικά μπορούν πραγματικά να προσθέσουν την εμπλοκή σας στο χρήστη.

Σε αντίθεση με το κείμενο, οι μηχανές αναζήτησης έχουν έναν δύσκολο χρόνο να πουν τι είναι μια εικόνα εκτός αν τους δώσετε αυτές τις πληροφορίες. Για το λόγο αυτό, οι σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά ετικέτας IMG όπως την ετικέτα ALT για να συμπεριλάβουν αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες. Περισσότερο "

06 του 07

Μην εκπτωτική πλοήγηση

Η πλοήγηση είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες σας περνούν από τη μια σελίδα στην άλλη. Παρέχει κίνηση και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βρουν άλλα στοιχεία του ιστότοπού σας.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η δομή του ιστότοπού σας (η αρχιτεκτονική των πληροφοριών) έχει νόημα. Πρέπει επίσης να είναι εξαιρετικά εύκολο να εντοπιστεί και να διαβάσει έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην χρειάζεται να βασίζονται στη λειτουργία αναζήτησης .

Ο απώτερος στόχος είναι η πλοήγηση και οι συνδέσεις σας να βοηθούν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον ιστότοπό σας. Όσο περισσότερο μπορείτε να τους κρατήσετε, τόσο πιο πιθανό είναι να τους πάρετε για να αγοράσετε ό, τι πουλάτε. Περισσότερο "

07 του 07

Λογισμικό Σχεδίασης Ιστού

Οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων προτιμούν να εργάζονται σε εκδόσεις WYSIWYG ή "Τι βλέπετε τι παίρνετε". Αυτά παρέχουν μια οπτική διεπαφή στο σχεδιασμό και σας επιτρέπουν να εστιάσετε λιγότερο στην κωδικοποίηση HTML .

Επιλέγοντας το σωστό λογισμικό σχεδιασμού ιστοσελίδων μπορεί να είναι μια πρόκληση. Πολλοί σχεδιαστές προτιμούν το Adobe Dreamweaver επειδή είναι εύκολο στη χρήση και περιλαμβάνει σχεδόν κάθε λειτουργία που θα χρειαστείτε ποτέ. Έρχεται με κόστος, όμως, υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή.

Οι αρχάριοι ενδέχεται να θέλουν να εξετάσουν δωρεάν ή ηλεκτρονικούς επεξεργαστές ιστού . Αυτά επιτρέπουν σε σας για να ασχοληθεί με το σχεδιασμό ιστοσελίδων και να χτίσει μερικές εκπληκτικές σελίδες με λίγα και χωρίς κόστος. Περισσότερο "