Τι σημαίνει το GOML;

Αυτό το σπάνιο ακρωνύμιο δεν είναι ακριβώς το ωραιότερο πράγμα που λέει κάποιος

Αν κάποιος σας είπε ακριβώς στο GOML online ή σε ένα κείμενο , πιθανότατα θα σας άφηνε το ξύσιμο στο κεφάλι σας. Αυτά είναι αυτά των σπάνιων ακρωνύμων που δεν εμφανίζονται πολύ συχνά στη φύση.

Το GOML σημαίνει:

Φτάσε στο επίπεδό μου

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτή την έκφραση, μπορεί να αναρωτιέστε τι είδους "επίπεδο" σύστημα αναφέρεται εδώ.

Η έννοια του GOML

Σε γενικές γραμμές, το GOML είναι μόνο για να ανταποκριθεί στις προσωπικές προσδοκίες - ή στο φανταστικό "επίπεδο" που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και ψεύτικα υποθέτουμε ότι και άλλοι θα έπρεπε.

Για παράδειγμα, αν το άτομο Α λέει το GOML στο πρόσωπο Β, σημαίνει απλώς ότι το πρόσωπο Α θέλει το πρόσωπο Β να ανταποκριθεί στις ίδιες προσδοκίες που το άτομο Α έχει για τον εαυτό του και ενεργεί αναλόγως. Από την πλευρά του ατόμου Α (το ένα που λέει το GOML), το πρόσωπο Β μπορεί να φαίνεται να δρα παιδικά, ανώριμα ή ακατάλληλα με κάποιο τρόπο. Ομοίως, ενδέχεται να φαίνεται ότι στερούνται ευαισθητοποίησης, γνώσης, κατανόησης ή δεξιοτήτων.

Το χάσμα μεταξύ της αναμενόμενης συμπεριφοράς και της πραγματικής συμπεριφοράς είναι εκεί όπου εισέρχεται η αναφορά "επίπεδο". Εάν σκέφτεστε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναπτύσσουν τις συμπεριφορές τους και την πνευματική γνώση, θα μπορούσατε να πείτε ότι όλοι προσπαθούμε να φτάσουμε σε διαφορετικούς, φανταστικούς "επίπεδα" μέσα από τις εμπειρίες μας με την πάροδο του χρόνου.

Πώς χρησιμοποιείται το GOML

Το GOML χρησιμοποιείται συνήθως με συγκαταβατικό τρόπο. Η αναφορά "επίπεδο" υποδηλώνει ότι το πρόσωπο που λέει το GOML είναι κάπως καλύτερο από αυτό που ονομάζεται.

Το ακρωνύμιο χρησιμοποιείται συνήθως από ανθρώπους που αγαπούν να χτυπήσουν το δικό τους εγω. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία αυτού του φανταστικού επιπέδου επιθυμητής / αποδεκτής συμπεριφοράς και με τη χρήση του GOML για να δοθεί προσοχή στο φαινομενικά ανεπιθύμητο / απαράδεκτο επίπεδο συμπεριφοράς του άλλου.

Το GOML μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ανταγωνιστικό τρόπο για να ισχυριστεί ότι ένα άτομο κερδίζει πάνω από το άλλο. Εκείνος που λέει το GOML είναι ουσιαστικά ο ίδιος με το να λέει: «Είμαι ο νικητής και είσαι ο ηττημένος».

Παραδείγματα χρήσης GOML

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: " Προσπαθήσατε να καθαρίσετε την κρυφή μνήμη; "

Φίλος # 2: " Όχι "

Φίλος # 1: " Κάντε το τώρα. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα. "

Φίλος # 2: " Εντάξει ... πώς να το κάνω αυτό; "

Φίλος # 1: " Είναι u σοβαρή; Φίλε πραγματικά πρέπει να GOML. "

Σε αυτό το παράδειγμα, ο Φίλος # 1 ζητάει από τον Φίλο # 2 να κάνει κάτι που απλά δεν ξέρουν πώς να κάνουν - όχι γιατί δεν είναι έξυπνοι, αλλά ίσως επειδή ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να το κάνουν. Παρόλα αυτά, ο Φίλος # 1 χρησιμοποιεί στη συνέχεια το GOML με συγκαταβατικό τρόπο για να επικοινωνήσει με το σοκ και την περιφρόνησή του στην έλλειψη δεξιοτήτων του Friend # 2.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: " Μόλις στοιβάζω όλα τα κενά δοχεία μπύρας έπρεπε να κάνω έναν όμορφο γλυκό βλέμμα πύργο. "

Φίλος # 2: " Lol, αυτό δεν είναι τίποτα ... πέρυσι εγώ και οι συγκάτοικοί μου έβαζαν έναν ολόκληρο τοίχο μαζί τους.

Σε αυτό το επόμενο παράδειγμα, ο Φίλος # 1 μοιράζεται ένα επίτευγμα με το οποίο είναι περήφανο, αλλά ο Friend # 2 το μετατρέπει σε διαγωνισμό, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο έχει κάνει καλύτερα σε μια παρόμοια κατάσταση. Ο φίλος # 2 χρησιμοποιεί το GOML για να δηλώσει τον εαυτό του νικητή.

Εναλλακτικά ακρωνύμια προς το GOML

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο άλλα ακρωνύμια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά με το GOML:

GWI: Πάρτε μαζί του .

GWTP: Αποκτήστε το πρόγραμμα.

Και τα δύο παραπάνω ακρωνύμια είναι πιο γενικευμένες εκδόσεις του GOML. Δεν προσφέρουν αρκετά την ίδια οικοκεντρική ατμόσφαιρα που κάνει το GOML, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν αυτή την ένδειξη σκληρότητας και συγκαταβατικότητας.

Υπάρχει επίσης η έκφραση "Λάβετε μια ένδειξη", η οποία δεν έχει ένα αντίστοιχο ακρωνύμιο για κείμενο, αλλά σημαίνει σχεδόν το ίδιο πράγμα με το GOML, το GWI και το GWTP.

Χρησιμοποιήστε όποιο ακρωνύμιο σας αρέσει με προσοχή. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά καλό να καταθέσετε κάποιον άλλο για να ανασηκωθείτε, αλλά σίγουρα δεν θα κάνετε ή θα κρατήσετε φίλους γύρω σας αν το κάνετε συχνά.