Ιστοσελίδες που σας κάνουν πιο έξυπνα

Χρήσιμες γνώσεις, εξυπηρετούνται με το ύφος του 21ου αιώνα

Ξεχάστε την επίσημη εκπαίδευση για 30 λεπτά. Εδώ είναι εξαιρετικά παραδείγματα για το πώς μια απλή μισή ώρα ανάγνωσης ιστού μπορεί να αυξήσει την ικανότητά σας να κατανοείτε και να επηρεάζετε τον κόσμο γύρω σας.

Θέλετε να γίνετε πιο έξυπνοι στην κατανόηση των φόρων ή της οικονομίας; Θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τους φόβους σας για τον κίνδυνο ή γιατί ο έφηβος σας είναι τόσο προκλητικός; Θέλετε να βελτιώσετε την ηγετική σας ικανότητα στο γραφείο; Εδώ είναι μερικές ελεύθερες ιστοσελίδες που εγγυάται ότι θα βελτιώσουν την εγκεφαλική σας δύναμη.

01 από 10

RSA Animate: Παρουσιάσεις με το χέρι

RSA Animate. Φωτογραφία: unsplash.com

Οι άνθρωποι που αγαπούν την TED.com αγαπούν επίσης το RSA Animate. Η RSA είναι μια κοινωνία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιδιώκει να καινοτομήσει λύσεις σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα: πείνα, κοινωνική φροντίδα, εγκληματικότητα, πολιτική καταπίεση, περιβάλλον, εκπαίδευση, κοινωνική δικαιοσύνη.

Το RSA παραδίδει πολλά από τα μηνύματα που προκαλούν σκέψη (συχνά από τους ομιλητές του TED) μέσω των καινοτόμων μέσων των εικονογραφημένων χειρογράφων . Το animation RSA Drive είναι ένα από τα αγαπημένα μας, μαζί με δεκάδες άλλα βίντεο που προκαλούν σκέψη. Περισσότερο "

02 από 10

Inc.com

Inc.com. Inc.com

Inc.com (ονομάζεται "ενσωμάτωση") είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος πόρος για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Εστιάζοντας στις σύγχρονες θεωρίες της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της οργανωτικής ανάπτυξης, η Inc.com διαθέτει μια βαθιά βιβλιοθήκη σύγχρονων blogging και σκέψης-leader οδηγιών.

Πόσο σπουδαίοι ηγέτες εμπνέουν τους άλλους, πώς να δημιουργήσετε μια επαγγελματική κουλτούρα με επίκεντρο τον πελάτη, πώς να αποφύγετε τις παγίδες της ίδιας της επιχείρησής σας, γιατί οι κορυφαίοι καλλιτέχνες αποτυγχάνουν στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο: οι ιδέες και οι συμβουλές στο Inc.com είναι σύγχρονες και βαθιές.

Αν είστε διευθυντής, ηγέτης ομάδας, εκτελεστικό μέλος ή ιδιοκτήτης ελπιδοφόρας επιχείρησης, πρέπει να επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο. Περισσότερο "

03 από 10

Ανακαλύψτε το περιοδικό

Ανακαλύψτε το περιοδικό. Ανακαλύψτε το περιοδικό

Αν κάποιος μπορεί να κάνει την επιστήμη σέξι, είναι το Discover Magazine. Κάπως Επιστημονική Αμερική , το Discover επιδιώκει να φέρει την επιστήμη στον κόσμο.

Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερη, όμως, επειδή εστιάζει στην καθιστώντας την επιστήμη σαφή * και * κίνητρα. Γιατί συνέβησαν τα homo sapiens ενώ άλλα είδη πέθαναν έξω; Πώς αποσυναρμολογείτε μια πυρηνική κεφαλή; Γιατί ο αυτισμός βρίσκεται σε άνοδο; Η Discover δεν είναι μη κερδοσκοπική εταιρία, αλλά το προϊόν της κάνει σίγουρα τους πελάτες της πιο έξυπνοι.

Αυτός ο ιστότοπος συνιστάται ιδιαίτερα σε όλους τους ανθρώπους που σκέφτονται. Το ps Discover Magazine δεν είναι ο ίδιος οργανισμός με την Discovery Channel Company . Περισσότερο "

04 από 10

Εγκλήματα εγκεφάλου

Το Brain Pickings είναι μια μηχανή ανακάλυψης για 'κατασκοπεία ενδιαφέροντος και περιέργειας'.

Το Brainpickings.org είναι ένα θησαυροφυλάκιο ανθρωπολογίας, τεχνολογίας, τέχνης, ιστορίας, ψυχολογίας, πολιτικής και πολλά άλλα. Το ίδιο το blog μπορεί να φαίνεται λίγο ψηλό όταν αρχίσετε να επισκέπτεστε, αλλά σίγουρα ψάχνετε για 10 λεπτά.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις καταχωρήσεις blog «Φωτογραφίες του Beatles», «NASA και Moby» και «Freud Myth». Περισσότερο "

05 από 10

HowStuffWorks

HowStuffWorks.com. HowStuffWorks.com

Έξυπνα μυαλά απόλυτα αγαπούν το HowStuffWorks.com! Αυτός ο ιστότοπος είναι ένα τμήμα της Εταιρείας Discovery Channel και οι παραγωγές υψηλής ποιότητας σε κάθε βίντεο εδώ.

Δείτε πώς λειτουργούν οι ανεμοστρόβιλοι, πώς λειτουργούν οι πετρελαιοκινητήρες, πώς μπόρνιθοι ασκούν πρακτική, πώς οι καρχαρίες επιτίθενται, πώς συλλαμβάνονται οι σειριακοί δολοφόνοι .

Φανταστείτε την Ακαδημία Khan, αλλά με ένα τεράστιο προϋπολογισμό. Αυτό είναι εξαιρετική μάθηση βίντεο για όλη την οικογένεια. Περισσότερο "

06 από 10

TED: Οι εμπνευσμένες ιδέες αξίζει να διαδοθούν

Juliana Rotich / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

«Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμός» ήταν η αρχική έννοια αρκτικόλεξο για TED. Όμως, με την πάροδο των χρόνων, αυτός ο αξιόλογος ιστότοπος έχει αναπτυχθεί για να καλύψει σχεδόν όλα τα σύγχρονα θέματα σχετικά με την ανθρωπότητα: ρατσισμός, εκπαίδευση, οικονομική ευημερία, θεωρία επιχειρήσεων και διαχείρισης, καπιταλισμός εναντίον κομμουνισμού, σύγχρονη τεχνολογία, σύγχρονη τεχνολογική κουλτούρα, προέλευση του σύμπαντος .

Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας ένα άτομο σκέψης που θέλει να μάθει λίγο περισσότερο για τον κόσμο στον οποίο ζείτε, θα πρέπει να επισκεφθείτε TED.com. Περισσότερο "

07 από 10

KhanAcademy.org

KhanAcademy.org. KhanAcademy.org

Ως φιλανθρωπική μη κερδοσκοπική ομάδα, η Ακαδημία Khan επιδιώκει να παρέχει παγκόσμια εκπαίδευση στον κόσμο δωρεάν.

Οι γνώσεις εδώ απευθύνονται σε κάθε είδος ατόμου: δάσκαλος, φοιτητής, γονέας, επαγγελματία, μετακινούμενος εργαζόμενος ... τα βίντεο μάθησης είναι πολύτιμα σε όσους επιθυμούν να μάθουν.

Τα περισσότερα σχολαστικά θέματα είναι διαθέσιμα στο Khan ή βρίσκονται στη διαδικασία διάθεσής τους . Μπορείτε ακόμη και εθελοντικά να βοηθήσετε να μεταφράσετε ή να αντιγράψετε τα βίντεο σε άλλες γλώσσες.

Η Ακαδημία Khan είναι ένα άλλο παράδειγμα γιατί το Διαδίκτυο είναι τόσο πολύτιμο όσο μια δημοκρατική μορφή ελεύθερης έκδοσης. Περισσότερο "

08 από 10

Έργο Gutenburg

Dianakc / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ξεκίνησε το 1971, όταν ο Michael Hart ψηφιοποίησε την αμερικανική διακήρυξη ανεξαρτησίας για δωρεάν κοινή χρήση. Η ομάδα του έθεσε τότε ένα στόχο να καταστήσει ελεύθερα διαθέσιμα στον κόσμο τα 10.000 περισσότερα βιβλία που έχουν συμβουλευτεί.

Μέχρις ότου η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του 80, η εθελοντική ομάδα του Michael εισήγαγε όλα αυτά τα βιβλία με το χέρι. Τώρα: 38.000 ελεύθερα βιβλία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Project Gutenberg.

Τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία είναι κλασικά (δεν υπάρχουν θέματα αδειοδότησης) και υπάρχουν μερικές υπέροχες αναγνώσεις: το Dracula του Bram Stoker, τα έργα του Shakespeare, ο Sherlock Holmes του Sir Conan Doyle, ο Moby Dick του Melville, ο Les Miserables του Hugo, ο Tarzan του Edgar Rice Burroughs και ο John Carter σειρά, τα πλήρη έργα του Edgar Allen Poe.

Αν έχετε tablet ή e-reader, ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφθείτε το Project Gutenberg και να κατεβάσετε μερικά από αυτά τα κλασικά βιβλία! Περισσότερο "

09 από 10

Merriam-Webster

Merriam Webster / Flickr / CC BY-SA 2.0

Το Merriam-Webster είναι πολύ περισσότερο από ένα ηλεκτρονικό λεξικό και θησαυρό. Το MW.com είναι επίσης ένας αγγλικός-ισπανικός μεταφραστής, μια γρήγορη αναφορά ιατρικών γραμματίων, μια εγκυκλοπαίδεια, ένας ψηφιακός μέντορας για τη βελτίωση του λεξιλογίου σας, ένας προπονητής στη χρήση σύγχρονης φρασεολογίας και αργαλειού και ένας αναλυτής τάσεων για το πώς οι άνθρωποι μιλούν αγγλικά στα σύγχρονα κόσμο .

Επιπλέον: υπάρχουν μερικά πραγματικά εντυπωσιακά παιχνίδια λέξεων και κουίζ περιέργειας για μια καθημερινή ένεση εγκεφαλικών ερεθισμάτων. Σίγουρα: αυτός ο ιστότοπος είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό λεξικό. Περισσότερο "

10 από 10

BBC Science: Ανθρώπινο Σώμα και Νου

BBC Science. BBC Science

Η βρετανική εταιρεία Broadcasting Corporation είχε πάντα τη φήμη της για αξιοπιστία και αντικειμενικότητα.

Με μια παρουσίαση που είναι κάπως λιγότερο φανταστική από τις αμερικανικές επιστημονικές τοποθεσίες, ο ιστότοπος του BBC Science παρέχει πολύ ενθαρρυντικά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα για τη φύση, τις σκληρές επιστήμες και το ανθρώπινο σώμα και το μυαλό.

Πώς αντιμετωπίζετε το άγχος; Μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς καλώδια; Τι θα βρει το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler; Πώς το μυαλό σας επεξεργάζεται την ηθική; Τι είναι το φύλο του εγκεφάλου σου; Πόσο μουσικά είσαι; Περισσότερο "