Αντιγράψτε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το FTP

Μπορεί να χρειαστεί να αντιγράψετε τον ιστότοπό σας για διάφορους λόγους. Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας σε άλλη υπηρεσία φιλοξενίας . Ίσως θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του διακομιστή. Το FTP είναι ένας τρόπος που μπορείτε να αντιγράψετε τον ιστότοπό σας.

Η αντιγραφή του ιστότοπού σας μέσω του FTP είναι ο ευκολότερος και πιο ακριβής τρόπος αντιγραφής του ιστότοπού σας. Το FTP σημαίνει πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων και απλά μεταφέρει αρχεία από έναν υπολογιστή σε άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, πρόκειται να μεταφέρετε τα αρχεία της τοποθεσίας Web από τον διακομιστή του ιστοτόπου σας στον υπολογιστή σας.

01 από 03

Γιατί να χρησιμοποιήσετε FTP;

Αρχικά, επιλέξτε ένα πρόγραμμα FTP . Μερικοί είναι ελεύθεροι, μερικοί δεν είναι, πολλοί έχουν δοκιμαστικές εκδόσεις για να τις δοκιμάσετε πρώτα.

Πριν κάνετε λήψη και εγκατάσταση ενός προγράμματος FTP για αυτό το σκοπό, βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία φιλοξενίας σας προσφέρει FTP. Πολλές δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας δεν το κάνουν.

02 του 03

Χρησιμοποιώντας FTP

Άδειες οθόνες FTP. Linda Roeder

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόγραμμα FTP, είστε έτοιμοι να το εγκαταστήσετε. Θα χρειαστείτε πολλά πράγματα από την υπηρεσία φιλοξενίας σας.

Βρείτε τις οδηγίες FTP από την υπηρεσία φιλοξενίας σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή ή τη διεύθυνση κεντρικού υπολογιστή . Θα πρέπει επίσης να μάθετε εάν έχουν έναν κατάλογο απομακρυσμένων κεντρικών υπολογιστών , πολλοί δεν το κάνουν. Τα άλλα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην υπηρεσία φιλοξενίας σας. Ένα ακόμη πράγμα που μπορεί να θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας ειδικά για την τοποθέτηση των αρχείων σας και να το εισάγετε στη γραμμή τοπικού καταλόγου (μοιάζει με c: \ myfolder).

Αφού συγκεντρώσετε όλες αυτές τις πληροφορίες, ανοίξτε το πρόγραμμα FTP και εισαγάγετε τις πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει σε αυτό.

03 του 03

Μεταφορά

Επισημασμένα αρχεία FTP. Linda Roeder

Αφού συνδεθείτε στο διακομιστή υπηρεσιών φιλοξενίας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα FTP, θα δείτε μια λίστα αρχείων που ανήκουν στον ιστότοπό σας στη μία πλευρά και το αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε τις ιστοσελίδες από την άλλη πλευρά.

Επισημάνετε τα αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε κάνοντας κλικ στο ή κάνοντας κλικ σε ένα και κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού, σύρετε το δρομέα σας μέχρι να επισημάνετε όλα τα αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε ένα αρχείο, να κρατήσετε πατημένο το κουμπί shift και να κάνετε κλικ στο τελευταίο, ή να κάνετε κλικ σε ένα αρχείο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ctrl και κάντε κλικ στα άλλα αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε.

Μόλις επισημανθούν όλα τα αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε κάντε κλικ στο κουμπί αρχείων μεταφοράς, μπορεί να μοιάζει με βέλος. Στη συνέχεια θα αντιγράψουν στον υπολογιστή σας ενώ θα καθίσετε και θα χαλαρώσετε. υπαινιγμός: Μην κάνετε πάρα πολλά αρχεία κάθε φορά, επειδή αν χρονοτριβεί, θα χρειαστεί να αρχίσετε πάλι.