Πώς να χρησιμοποιήσετε τις σημειώσεις στο Facebook

Μοιραστείτε περιεχόμενο μεγάλης μορφής στο Facebook με τη λειτουργία Σημειώσεις

Το χαρακτηριστικό γνώσεων του Facebook είναι ένα από τα παλαιότερα χαρακτηριστικά που είναι ακόμα γύρω από σήμερα. Ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για τους χρήστες να δημοσιεύουν ένα μακρύ κείμενο με βάση το περιεχόμενο που δεν φαίνεται αρκετά σωστό (ή ταιριάζει) σε μια απλή ενημέρωση κατάστασης.

Ενεργοποιήστε τις σημειώσεις Facebook στο προφίλ σας

Δεν είναι δυνατή η εύρεση της δυνατότητας "Σημειώσεις" στο λογαριασμό σας; Μπορεί να μην είναι ενεργοποιημένη.

Για να ενεργοποιήσετε τις σημειώσεις, συνδεθείτε στο Facebook και επισκεφθείτε τη σελίδα του προφίλ σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα που εμφανίζεται στο οριζόντιο μενού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία κεφαλίδας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση ενοτήτων από το αναπτυσσόμενο μενού.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των επιλογών που εμφανίζονται και βεβαιωθείτε ότι οι σημειώσεις έχουν απενεργοποιηθεί. Τώρα, κάθε φορά που κάνετε κλικ στο Περισσότερα , θα πρέπει να δείτε μια επιλογή Note , την οποία μπορείτε να κάνετε κλικ για να διαχειριστείτε και να δημιουργήσετε νέες σημειώσεις.

Δημιουργήστε μια νέα σημείωση στο Facebook

Κάντε κλικ στην επιλογή + Προσθήκη σημείωσης για να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση. Ένα μεγάλο πρόγραμμα επεξεργασίας θα εμφανιστεί πάνω στο προφίλ σας στο Facebook, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε τη σημείωσή σας, να την διαμορφώσετε και να προσθέσετε προαιρετικές φωτογραφίες.

Υπάρχει μια επιλογή φωτογραφιών στην κορυφή που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια μεγάλη φωτογραφία κεφαλίδας για τη σημείωσή σας. Κάντε κλικ για να προσθέσετε ένα από τις υπάρχουσες φωτογραφίες σας στο Facebook ή να ανεβάσετε ένα νέο.

Πληκτρολογήστε έναν τίτλο στο πεδίο Τίτλος της σημείωσής σας και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το περιεχόμενο (ή εναλλακτικά να το αντιγράψετε από άλλη πηγή και να το επικολλήσετε στη σημείωση) στο κύριο πεδίο περιεχομένου. Όταν κάνετε κλικ για να τοποθετήσετε τον κέρσορα στην κύρια περιοχή περιεχομένου της σημείωσης (ώστε ο δρομέας να αναβοσβήνει), θα πρέπει να δείτε μερικά εικονίδια που εμφανίζονται στα αριστερά του.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο λίστας για να επωφεληθείτε από μερικές διαφορετικές επιλογές μορφοποίησης. Χρησιμοποιήστε τα για να μορφοποιήσετε το κείμενό σας έτσι ώστε να εμφανίζεται ως Επικεφαλίδα 1, Επικεφαλίδα 2, με κουκκίδες, αριθμημένα, αναφερόμενα ή απλουστευμένα απλά κείμενα. Όταν επισημάνετε κάποιο από τα κείμενα σας, θα δείτε επίσης ένα μικρό μενού που σας επιτρέπει να το κάνετε με έντονη γραφή, πλάγια γραφή, μονοφωνικά ή υπερσυνδεδεμένα.

Εκτός από το εικονίδιο λίστας θα δείτε επίσης ένα εικονίδιο φωτογραφίας. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό για να προσθέσετε φωτογραφίες όπου θέλετε στη σημείωση σας.

Δημοσίευση της σημείωσής σας στο Facebook

Εάν εργάζεστε σε μια μακρά σημείωση, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο Facebook Σημειώσεις για να επιστρέψετε αργότερα χωρίς να τη δημοσιεύσετε. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στο κάτω μέρος του προγράμματος επεξεργασίας.

Όταν είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε τη σημείωσή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει τη σωστή ρύθμιση ορατότητας χρησιμοποιώντας τις επιλογές απορρήτου από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στα κουμπιά Αποθήκευση / Δημοσίευση. Δημοσιεύστε το δημοσίως, κάντε το μόνο για εσάς, να το διαθέσετε μόνο για να βλέπουν οι φίλοι σας ή να χρησιμοποιούν μια προσαρμοσμένη επιλογή.

Μόλις δημοσιευθούν, οι άνθρωποι εντός των ορίων των ρυθμίσεων ορατότητας θα μπορούν να το δουν στο News Feeds τους και θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με αυτό, προτιμώντας το και αφήνοντας σχόλια σε αυτό.

Η δημοσίευση σημείωσης δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Η Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά της να σταματήσουν να υποστηρίζουν την ενσωμάτωση της ροής δεδομένων RSS στη λειτουργία Notes της το 2011, οπότε οι χρήστες έχουν μόνο τη δυνατότητα να δημοσιεύουν σημειώσεις χειροκίνητα από τότε.

Διαχειριστείτε τις σημειώσεις σας στο Facebook

Θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση και να διαχειριστείτε οποιαδήποτε από τις σημειώσεις σας από την καρτέλα " Περισσότερα ", εφόσον είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία "Σημειώσεις". Εάν οι φίλοι έχουν δημοσιεύσει τις δικές τους σημειώσεις όπου έχετε επισημάνει με ετικέτα σε αυτές, θα μπορείτε να βλέπετε αυτές τις σημειώσεις μεταβαίνοντας στην καρτέλα Σημειώσεις για το [Το όνομά σας] .

Για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες σημειώσεις σας, κάντε κλικ στον τίτλο της σημείωσης ακολουθούμενο από το κουμπί Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε αλλαγές και να ενημερώσετε το περιεχόμενο της σημείωσης σας, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου ή ακόμη και να τη διαγράψετε (κάνοντας κλικ στο κουμπί Διαγραφή στο κάτω μέρος της σελίδας).

Διαβάστε τις σημειώσεις Facebook από άλλους χρήστες

Νέες σημειώσεις από τους φίλους σας θα εμφανιστούν στη ροή ειδήσεων Facebook όταν τις δημοσιεύσουν για να τις δουν, αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος να τις δεις φιλτράροντας όλες τις άλλες πληροφορίες. Απλώς επισκεφθείτε το facebook.com/notes για να δείτε μια φιλτραρισμένη έκδοση της ροής ειδήσεων που εμφανίζει μόνο σημειώσεις.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα προφίλ των φίλων σας απευθείας και να αναζητήσετε την ενότητα σημειώσεων τους με τον ίδιο τρόπο που κάνατε στο δικό σας προφίλ. Εάν οι φίλοι του Facebook έχουν διαθέσιμες σημειώσεις για να δουν τους δικούς τους φίλους, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα > Σημειώσεις στο προφίλ τους για να δείτε μια συλλογή των σημειώσεών τους.