Πώς να προσθέσετε οποιονδήποτε στο Facebook Messenger

Προσθέστε άτομα στο Messenger ακόμα και όταν δεν είστε φίλοι στο Facebook

Το Facebook Messenger είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο (συνδέεται στενά με το WhatsApp ), γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να έρχεστε σε επαφή με τους ανθρώπους γρήγορα και δωρεάν.

Παρά τη δημοτικότητα του Messenger, η προσθήκη ανθρώπων στην εφαρμογή για κινητά μπορεί να είναι αρκετά συγκεχυμένη για να καταλάβετε όλα αυτά μόνοι σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η αξιόπιστη λίστα φίλων σας στο Facebook δεν σας φέρνει ήδη μαζί με άλλους ανθρώπους αυτόματα στο Messenger.

Ευτυχώς, υπάρχουν πέντε διαφορετικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε άτομα στο Messenger - και όχι, δεν χρειάζεται να είστε φίλοι στο Facebook πρώτα! Ελέγξτε τις στον παρακάτω κατάλογο.

01 από 05

Όταν είστε ήδη φίλοι στο Facebook

Στιγμιότυπα οθόνης του Messenger για iOS

Πριν αρχίσουμε να εξηγούμε πώς να προσθέσετε φίλους που δεν ανήκουν στο Facebook στο Messenger, ας αγγίξουμε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο θα βρείτε πρώτα τους τρέχοντες φίλους του Facebook στο Messenger. Εάν είστε νέοι στο Messenger, μπορεί να χρειαστείτε λίγη βοήθεια για να μάθετε πώς μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε με τους υπάρχοντες φίλους σας στο Facebook, οι οποίοι προστίθενται αυτόματα στην εφαρμογή Messenger όταν συνδέεστε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης στο λογαριασμό σας στο Facebook .

Ανοίξτε το Messenger και πατήστε το κουμπί People στο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης. Οι φίλοι σας στο Facebook θα εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά κατά επώνυμο σε αυτήν την καρτέλα. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καρτελών για να δείτε όλες τις επαφές σας και ποιος είναι ενεργός στο Messenger.

Μετακινηθείτε στη λίστα για να βρείτε τον φίλο με τον οποίο θέλετε να αρχίσετε να μιλάτε ή χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή για να πληκτρολογήσετε ένα όνομα για γρήγορο φιλτράρισμα μέσω φίλων. Πατήστε το όνομα του φίλου για να ανοίξετε μια συνομιλία μαζί του.

Σημείωση: Εάν ένας φίλος δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή Messenger, θα εμφανιστεί ένα κουμπί πρόσκλησης στα δεξιά του ονόματός του, το οποίο μπορείτε να πατήσετε για να τα καλέσετε για να κατεβάσετε την εφαρμογή. Ανεξάρτητα από το αν τους προσκαλέστε να κάνουν λήψη της εφαρμογής, μπορείτε ακόμα να συνομιλήσετε μαζί τους και θα λάβουν το μήνυμά σας όταν συνδεθούν στο Facebook.com.

02 του 05

Όταν δεν είστε φίλοι στο Facebook, αλλά χρησιμοποιούν το Messenger

Στιγμιότυπα οθόνης του Messenger για iOS

Εάν δεν είστε ήδη φίλοι στο Facebook (ή ακόμα και αν κάποιος από εσάς απλά δεν έχει λογαριασμό στο Facebook), μπορείτε να προσθέσετε ο ένας τον άλλον αν κάποιος από εσάς στέλνει το σύνδεσμο χρήστη στον άλλο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κειμένου ή οποιασδήποτε άλλη μορφή επικοινωνίας της επιλογής σας.

Για να βρείτε το σύνδεσμο ονόματος χρήστη, ανοίξτε το Messenger και πατήστε την εικόνα προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Στην επόμενη καρτέλα που ανοίγει, ο σύνδεσμος ονόματος χρήστη θα εμφανιστεί κάτω από την εικόνα και το όνομα του προφίλ σας.

Αγγίξτε το σύνδεσμο ονόματος χρήστη και στη συνέχεια πατήστε Κοινή χρήση συνδέσμου από τη λίστα επιλογών που εμφανίζονται στην οθόνη. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε το σύνδεσμο ονόματος χρήστη και να την στείλετε στο άτομο που θέλετε να προσθέσετε στο Messenger.

Όταν ο παραλήπτης σας κάνει κλικ στη σύνδεσή σας με το όνομα χρήστη, η εφαρμογή Messenger θα ανοίξει με την καταχώρισή σας, ώστε να μπορεί να σας προσθέσει αμέσως. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε Προσθήκη στο Messenger και θα λάβετε ένα αίτημα σύνδεσης για να τα προσθέσετε ξανά.

03 του 05

Όταν τα έχετε αποθηκεύσει στις επαφές της συσκευής σας

Στιγμιότυπα οθόνης του Messenger για iOS

Οι επαφές που διατηρείτε στη συσκευή σας για κλήσεις και μηνύματα κειμένου μπορούν να συγχρονιστούν με το Messenger, ώστε να μπορείτε να δείτε ακριβώς ποιες από τις επαφές σας χρησιμοποιούν και την εφαρμογή. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να γίνει αυτό.

Μέθοδος 1: Συγχρονισμός του Messenger με τη λίστα επαφών της συσκευής σας
Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το κουμπί "Άτομα" στο κάτω μενού, πατήστε Εύρεση επαφών τηλεφώνου και έπειτα πιέστε Συγχρονισμός επαφών από τις επιλογές μενού. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δώσετε στον Messenger την άδεια πρόσβασης στις επαφές σας.

Όταν ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός του Messenger, θα εμφανιστεί αν έχουν βρεθεί νέες επαφές. Εάν εντοπιστούν νέες επαφές, μπορείτε να πατήσετε Επαφές που βρέθηκαν για να δείτε ποιος προστέθηκε αυτόματα από τις επαφές σας στο Messenger.

Μέθοδος 2: Μη αυτόματη επιλογή από τη λίστα επαφών της συσκευής σας
Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Πρόσωπα και να πατήσετε το πλήκτρο συν (+) στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, πατήστε Επιλογή από τις επαφές σας από τη λίστα επιλογών μενού που εμφανίζεται.

Οι επαφές σας από τη συσκευή σας θα εμφανιστούν και θα μπορείτε να μετακινηθείτε μέσω αυτών ή να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη επαφή για να δείτε αν βρίσκονται στο Messenger. Μπορείτε να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο όποιον θέλετε, πατώντας το Προσθήκη στο Messenger .

04 του 05

Όταν γνωρίζετε τον αριθμό τηλεφώνου τους

Στιγμιότυπα οθόνης του Messenger για iOS

Επομένως, ίσως δεν έχετε, δεν έχετε αποθηκευμένο κάποιον αριθμό στις επαφές της συσκευής σας ή προτιμάτε να μην συγχρονίσετε τις επαφές σας με το Messenger. Αν έχετε τουλάχιστον έναν αριθμό τηλεφώνου κάπως χαραγμένο ή απομνημονευμένο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το προσθέσετε με το χέρι στο Messenger-εφ 'όσον έχετε επιβεβαιώσει τον αριθμό τηλεφώνου τους στο Messenger.

Στο Messenger, πατήστε το κουμπί People στο κάτω μενού και πατήστε το πλήκτρο συν (+) στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε Εισαγωγή αριθμού τηλεφώνου από τη λίστα επιλογών που εμφανίζονται και εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου στο συγκεκριμένο πεδίο.

Πατήστε Αποθήκευση όταν τελειώσετε και θα εμφανιστεί η αντίστοιχη λίστα χρηστών αν το Messenger ανιχνεύσει ένα από τον αριθμό τηλεφώνου που εισαγάγατε. Πατήστε Προσθήκη στο Messenger για να τις προσθέσετε.

05 του 05

Όταν συναντάς σε πρόσωπο

Στιγμιότυπα οθόνης του Messenger για iOS

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, μπορεί να είναι λίγο αμήχανο όταν προσπαθείτε να καταλάβετε πώς να προσθέσετε ο ένας στον άλλο στο Messenger καθώς στέκεστε φυσικά μαζί αυτοπροσώπως. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε οποιαδήποτε από τις μεθόδους που εξηγούνται παραπάνω - ή θα μπορούσατε να επωφεληθείτε απλώς από το χαρακτηριστικό του κωδικού χρήστη του Messenger, το οποίο κάνει την προσθήκη ανθρώπων στο πρόσωπο γρήγορη και ανώδυνη.

Απλά ανοίξτε το Messenger και πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Στην παρακάτω καρτέλα, ο κωδικός χρήστη σας αντιπροσωπεύεται από τις μοναδικές μπλε γραμμές και κουκκίδες που περικλείουν την εικόνα του προφίλ σας.

Τώρα μπορείτε να πείτε στον φίλο σας να ανοίξει το Messenger, να μεταβείτε στην καρτέλα Πρόσωπα και να πατήσετε Scan Code (ή εναλλακτικά να πατήσετε το πλήκτρο συν (+) επάνω δεξιά και να επιλέξετε Scan Code από τη λίστα επιλογών μενού). Σημειώστε ότι θα είναι σε θέση να αλλάξουν μεταξύ των καρτελών My Code και Scan Code για γρήγορη πρόσβαση στον δικό τους κωδικό χρήστη. Ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις της συσκευής τους ώστε να επιτρέπουν στο Messenger την πρόσβαση στην κάμερα.

Όλος ο φίλος σας πρέπει να κάνει να κρατάει τη φωτογραφική μηχανή πάνω από τη συσκευή σας με τον κωδικό χρήστη να είναι ανοικτός για αυτόματη σάρωση και να σας προσθέτει στο Messenger. Θα λάβετε ένα αίτημα σύνδεσης για να τα προσθέσετε ξανά.