Τι είναι ένα αρχείο WEBM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία WEBM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .WEBM είναι ένα αρχείο βίντεο WebM. Βασίζεται στην ίδια μορφή βίντεο που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου MKV .

Τα αρχεία WEBM υποστηρίζονται από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού, δεδομένου ότι η μορφή χρησιμοποιείται ορισμένες φορές σε ιστότοπους HTML5 για ροή βίντεο. Για παράδειγμα, το YouTube χρησιμοποιεί τη μορφή αρχείου βίντεο WebM για όλα τα βίντεό του, από 360p μέχρι πραγματικά υψηλά ψηφίσματα. Έτσι και το Wikimedia και το Skype.

Πώς να ανοίξετε τα αρχεία WEBM

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο WEBM με τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Google Chrome, το Opera, το Firefox, το Microsoft Edge και τον Internet Explorer. Αν θέλετε να παίξετε αρχεία WEBM στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε Mac, μπορείτε να το κάνετε μέσω του VLC με το VLC για Mac OS X plugin.

Σημείωση: Εάν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν ανοίγει το αρχείο WEBM, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ενημερωμένο. Η υποστήριξη WebM συμπεριλήφθηκε ξεκινώντας με τα Chrome v6, Opera 10.60, Firefox 4 και Internet Explorer 9

Η μορφή αρχείου WebM Video υποστηρίζεται επίσης από το Windows Media Player (εφ 'όσον έχουν εγκατασταθεί φίλτρα DirectShow), MPlayer, KMPlayer και Miro.

Εάν βρίσκεστε σε Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από τα ίδια προγράμματα που υποστηρίζονται από τα Windows για να παίξετε το αρχείο WEBM, καθώς και τον δωρεάν Elmedia Player.

Οι συσκευές που εκτελούν Android 2.3 Gingerbread και νεότερες μπορούν να ανοίξουν αρχεία WebM Video, χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθούν ειδικές εφαρμογές. Εάν πρέπει να ανοίξετε αρχεία WEBM στη συσκευή σας iOS, πρέπει πρώτα να το μετατρέψετε σε μια υποστηριζόμενη μορφοποίηση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Δείτε το Project WebM για άλλους media players που λειτουργούν με αρχεία WEBM.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο WEBM

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο WEBM με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή συσκευή που δεν υποστηρίζει τη μορφή, μπορείτε να μετατρέψετε το βίντεο σε μορφή αρχείου που υποστηρίζεται χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής αρχείων βίντεο . Ορισμένα από αυτά είναι προγράμματα χωρίς σύνδεση που πρέπει να κάνετε λήψη, αλλά υπάρχουν και κάποιες δωρεάν μετατροπείς WEBM στο διαδίκτυο.

Προγράμματα όπως το Freemake Video Converter και το Miro Video Converter μπορούν να μετατρέψουν τα αρχεία WEBM σε MP4 , AVI και σε διάφορες άλλες μορφές αρχείων βίντεο. Το Zamzar είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε το βίντεο WEBM σε MP4 σε απευθείας σύνδεση (ακόμη και σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το βίντεο στη μορφή GIF ). Άλλα εργαλεία από τη λίστα λογισμικού μετατροπέα βίντεο μπορούν να μετατρέψουν τα αρχεία WEBM σε αρχεία MP3 και άλλες μορφές αρχείων ήχου, έτσι ώστε το βίντεο να αποφορτιστεί και να μείνει μόνο με το περιεχόμενο ήχου.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε έναν μετατροπέα WEBM στο διαδίκτυο, θυμηθείτε ότι πρέπει πρώτα να μεταφορτώσετε το βίντεο στον ιστότοπο και στη συνέχεια να το λάβετε ξανά μετά τη μετατροπή. Μπορείτε να κάνετε κράτηση μετατροπέων σε απευθείας σύνδεση για το πότε πρέπει να μετατρέψετε ένα μικρό αρχείο βίντεο, αλλιώς θα μπορούσε να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WEBM Format

Η μορφή αρχείου βίντεο WebM είναι μια μορφή συμπιεσμένου αρχείου. Κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιήσει τη συμπίεση βίντεο VP8 και την Ogg Vorbis για ήχο, αλλά τώρα υποστηρίζει και το VP9 και το Opus.

Το WebM έχει αναπτυχθεί από πολλές εταιρείες, όπως το On2, το Xiph, το Matroska και το Google. Η μορφή είναι διαθέσιμη δωρεάν με άδεια BSD.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν επεκτάσεις αρχείων που μοιάζουν με τις ίδιες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στην ίδια μορφή και μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθές και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας.

Για παράδειγμα, τα αρχεία WEM γράφονται σχεδόν ακριβώς όπως τα αρχεία WEBM, αλλά είναι αντίγραφα WWISE encoded Media που ανοίγουν με το WWE του Audiokinetic. Ούτε τα προγράμματα ούτε οι μορφές αρχείων είναι παρόμοιες και συνεπώς δεν είναι συμβατές με τους θεατές / εκκινητές / μετατροπείς αρχείων του άλλου μορφοτύπου.

Τα αρχεία WEB είναι παρόμοια αλλά είναι αρχεία εγγράφων Xara Web Document που χρησιμοποιούνται από το λογισμικό Magix's Xara Designer Pro. Όπως και τα αρχεία WEBP (αρχεία WebP Image που χρησιμοποιούνται από το Google Chrome και άλλα προγράμματα) και τα αρχεία EBM (είναι είτε EXTRA! Βασικά αρχεία μακροεντολών για αρχεία Extra! Ή Embla Recording που χρησιμοποιούνται με την Embla RemLogic).

Ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τα παραπάνω προγράμματα. Μπορεί να είναι σε τελείως διαφορετική μορφή που κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν μπορεί να ανοίξει.