Τι είναι ένα αρχείο PLS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PLS

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου PLS είναι πιθανότατα ένα αρχείο αναπαραγωγής ήχου. Πρόκειται για αρχεία απλού κειμένου που αναφέρονται στη θέση των αρχείων ήχου, έτσι ώστε μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων να μπορεί να τοποθετήσει σε ουρά τα αρχεία και να τα αναπαράγει το ένα μετά το άλλο.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τα αρχεία PLS δεν είναι τα πραγματικά αρχεία ήχου που ανοίγει το media player. είναι απλά αναφορές ή συνδέσεις με τα αρχεία MP3 (ή οποιαδήποτε μορφή έχουν τα αρχεία).

Ωστόσο, ορισμένα αρχεία PLS ενδέχεται να είναι αρχεία δεδομένων MYOB ή αρχεία ρυθμίσεων PicoLog.

Σημείωση: Υπάρχει επίσης κάτι που ονομάζεται PLS_INTEGER που δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε από αυτές τις μορφές αρχείων PLS.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PLS

Τα αρχεία αναπαραγωγής ήχου με την επέκταση αρχείου .PLS μπορούν να ανοίξουν με τα προγράμματα iTunes, Winamp Media Player, VLC Media Player, PotPlayer, Helium Music Manager, Clementine, CyberLink PowerDVD, AudioStation και άλλα προγράμματα λογισμικού διαχείρισης πολυμέσων.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε αρχεία PLS στο Windows Media Player με το Open PLS στο WMP. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το πώς να το κάνετε σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα gHacks.net.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, μπορείτε επίσης να ανοίξετε αρχεία ήχου με ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Notepad στα Windows, ή κάτι πιο περίπλοκο σαν μια εφαρμογή από τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου .

Ακολουθεί ένα δείγμα αρχείου PLS που έχει τρία στοιχεία:

[playlist] Αρχείο1 = C: \ Users \ Jon \ Music \ audiofile.mp3 Τίτλος1 = Αρχείο ήχου Πάνω από 2m Μήκος αρχείου1 = 246 File2 = C: \ Users \ Jon \ Music \ = http: //radiostream.example.org Τίτλος3: Μήκος ραδιοφωνικής ροής3 = -1 ΑριθμόςOfEntries = 3 Έκδοση = 2

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε έναν επεξεργαστή κειμένου για να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε το αρχείο PLS, κάτι σαν το παραπάνω θα είναι αυτό που θα δείτε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο PLS για να παίξετε τον ήχο. Για αυτό, θα χρειαστείτε ένα από τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω.

Το MYOB AccountRight και το MYOB AccountEdge μπορούν να ανοίξουν αρχεία PLS που είναι αρχεία λογιστικών στοιχείων MYOB. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διατήρηση οικονομικών πληροφοριών.

Τα αρχεία PLS που δημιουργούνται από τις συσκευές καταγραφής δεδομένων PicoLog μπορούν να ανοίξουν με το λογισμικό καταγραφής δεδομένων PicoLog.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PLS, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PLS, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PLS

Πριν εξηγήσουμε πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο PLS Audio Playlist, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα δεδομένα που περιέχονται στο αρχείο είναι απλά κείμενο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο σε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο και όχι σε μορφή πολυμέσων όπως MP3 .

Ένας τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο PLS σε μια άλλη μορφή playlist είναι να χρησιμοποιήσετε έναν από τους PLS ανοιχτές από τα παραπάνω, όπως το iTunes ή το VLC. Μόλις το αρχείο PLS έχει ανοίξει στο VLC, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Media> Save Playlist to File ... για να μετατρέψετε το PLS σε M3U , M3U8 ή XSPF .

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Online Playlist Creator για τη μετατροπή του PLS σε WPL (αρχείο αναπαραγωγής του Windows Media Player) ή σε κάποια άλλη μορφή αρχείου καταλόγου αναπαραγωγής. Για να μετατρέψετε το αρχείο PLS με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να επικολλήσετε τα περιεχόμενα του αρχείου .PLS σε ένα πλαίσιο κειμένου. μπορείτε να αντιγράψετε το κείμενο από το αρχείο PLS χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Μπορείτε πιθανώς να μετατρέψετε τα αρχεία λογιστικών δεδομένων MYOB και τα αρχεία ρυθμίσεων PicoLog από PLS σε άλλη μορφή αρχείου χρησιμοποιώντας ένα από τα παραπάνω προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν το αρχείο.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν καμία από τις παραπάνω πληροφορίες δεν ήταν χρήσιμη για το άνοιγμα του αρχείου σας, είναι πιθανό ότι απλά εσφαλμένα αναπαράγετε την επέκταση αρχείου. Ορισμένες επεκτάσεις αρχείων είναι γραμμένες σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως τα αρχεία PLS, αλλά δεν σχετίζονται με τις μορφές από τα παραπάνω και συνεπώς δεν θα ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα.

Για παράδειγμα, τα αρχεία PLSC (Messenger Plus! Live Script), PLIST (Λίστα ιδιοτήτων του Mac OS X) και τα αρχεία PLT (Document Auto Plotter Plotter) δεν ανοίγουν σαν αρχεία καταλόγου PLS αν και μοιράζονται μερικά από τα ίδια γράμματα στις επεκτάσεις αρχείων τους .

Το αρχείο σας έχει διαφορετική επέκταση αρχείου; Εξετάστε αυτό που έχετε για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.

Εάν στην πραγματικότητα έχετε ένα αρχείο PLS αλλά τίποτα σε αυτή τη σελίδα δεν έχει λειτουργήσει για να το ανοίξετε ή να το μετατρέψετε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το αρχείο και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.