Τι είναι ένα αρχείο M3U8;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M3U8

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M3U8 είναι ένα αρχείο αναπαραγωγής κωδικοποιημένου ήχου UTF-8. Πρόκειται για αρχεία απλού κειμένου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από συσκευές αναπαραγωγής ήχου όσο και από συσκευές αναπαραγωγής βίντεο για να περιγράψουν τα αρχεία πολυμέσων που βρίσκονται.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο M3U8 μπορεί να σας δώσει αναφορές σε ηλεκτρονικά αρχεία για έναν ραδιοφωνικό σταθμό διαδικτύου. Μια άλλη μπορεί να δημιουργηθεί στον υπολογιστή σας για να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής για την προσωπική σας μουσική ή μια σειρά βίντεο.

Ένα αρχείο M3U8 μπορεί να χρησιμοποιεί απόλυτα μονοπάτια, σχετικές διαδρομές και διευθύνσεις URL για να αναφερθεί σε συγκεκριμένα αρχεία πολυμέσων ή / και σε ολόκληρους φακέλους αρχείων πολυμέσων. Άλλες πληροφορίες κειμένου σε ένα αρχείο M3U8 μπορεί να είναι σχόλια που περιγράφουν τα περιεχόμενα.

Μια παρόμοια μορφή, M3U , μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει κωδικοποίηση χαρακτήρων UTF-8, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει και άλλες κωδικοποιήσεις χαρακτήρων. Επομένως, η επέκταση αρχείου .M3U8 χρησιμοποιείται για να δείξει ότι το αρχείο χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα κωδικοποίηση χαρακτήρων UTF-8.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M3U8

Τα αρχεία M3U8 μπορούν να επεξεργαστούν και να διαβαστούν από τους περισσότερους συντάκτες κειμένων, συμπεριλαμβανομένου του Σημειωματάριου στα Windows. Δείτε αυτή τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για κάποιες άλλες επιλογές.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το άνοιγμα αυτού του αρχείου M3U8 στο Σημειωματάριο σας επιτρέπει μόνο να διαβάσετε τις αναφορές αρχείων. Δεν μπορείτε πραγματικά να παίξετε κάποιο από αυτά τα αρχεία μουσικής όπως αυτό, επειδή οι επεξεργαστές κειμένων δεν είναι οι ίδιοι με τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων ή προγράμματα λογισμικού διαχείρισης πολυμέσων.

Ένα αρχείο M3U8 στο Σημειωματάριο.

Το VLC, το iTunes της Apple, το Windows Media Player και το Songbird είναι μόνο μερικά παραδείγματα προγραμμάτων που μπορούν να ανοίξουν και να χρησιμοποιήσουν αρχεία M3U8. Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε αρχεία M3U8 στο Linux είναι με το XMMS.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του ίδιου αρχείου M3U8 από πάνω, αλλά ανοίγει σε VLC, το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα αρχεία μουσικής που αναφέρονται στο αρχείο κειμένου και θα τα φορτώσει στο media player για αναπαραγωγή.

Ένα αρχείο M3U8 σε VLC.

Ένας γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε ένα αρχείο M3U8 online είναι μέσω του HSLPlayer.net. Ωστόσο, αυτός ο ιστότοπος δεν θα λειτουργήσει αν έχετε αποθηκεύσει ένα αρχείο M3U8 στον υπολογιστή σας ή σε κάποια άλλη συσκευή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HSLPlayer.net μόνο εάν έχετε μια διεύθυνση URL στο αρχείο .M3U8 και τα αρχεία που αναφέρονται είναι επίσης online.

Μερικά από αυτά τα προγράμματα σας επιτρέπουν επίσης να δημιουργήσετε ένα αρχείο M3U8. Για παράδειγμα, εάν φορτώσετε ένα σωρό αρχεία σε VLC, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Media> Save Playlist to File ... για να δημιουργήσετε ένα αρχείο M3U8.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M3U8

Αν θέλετε να μετατρέψετε το M3U8 σε MP4 ή σε MP3 ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή πολυμέσων, πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι ένα αρχείο M3U8 είναι ένα αρχείο απλού κειμένου - τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει μόνο κείμενο - τίποτα που πραγματικά μπορεί να "παίξει" όπως το πώς ένα αρχείο MP4 ή MP3 μπορεί να παίξει σε ένα media player.

Αυτό που πιθανώς είναι μετά είναι ένας μετατροπέας αρχείων που μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία ήχου ή βίντεο που αναφέρεται στο M3U8 σε και από άλλες μορφές αρχείων ήχου / βίντεο, όπως μετατροπέας MP4 σε AVI ή μετατροπέα WAV σε MP3 (ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή αυτών των τύπων αρχείων). Για αυτό, δείτε τη λίστα δωρεάν λογισμικού μετατροπέα αρχείων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών .

Το μόνο πρόβλημα με αυτό είναι ότι μερικές φορές ένα αρχείο M3U8 δείχνει σε αρχεία πολυμέσων που βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορους φακέλους σε έναν ή περισσότερους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους , μονάδες flash και / ή σε εξωτερικούς δίσκους .

Εάν συμβαίνει αυτό, δεν συνιστώ να αναζητήσετε με μη αυτόματο τρόπο όλους τους χρήστες για να βρείτε τα αρχεία σας. Αντ 'αυτού, απλά χρησιμοποιήστε το δωρεάν πρόγραμμα M3UExportTool. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί το αρχείο M3U8 ή M3U για να προσδιορίσει πού εντοπίζονται όλα τα αρχεία πολυμέσων και, στη συνέχεια, τα αντιγράφει σε μία θέση. Από εκεί, μπορείτε εύκολα να τα μετατρέψετε με μετατροπέα βίντεο ή ήχου.

Δεν έχω συνδέσεις λήψης σε αποκλειστικούς μετατροπείς playlist που πραγματοποιούν μετατροπές όπως M3U8 σε M3U, αλλά μερικοί ανοιχτές M3U8 όπως VLC μπορούν να αποθηκεύσουν εκ νέου μια ανοιχτή λίστα αναπαραγωγής M3U8 σε μια άλλη μορφή όπως M3U ή XSPF , η οποία είναι ουσιαστικά το ίδιο με ένα μετατροπή.