Συμπεριλάβετε ένα συμβόλαιο σκοτώματος στη σύμβασή σας

Πριν ξεκινήσετε την εργασία ελεύθερου γραφικού σχεδιασμού για κάθε πελάτη , αφιερώστε χρόνο για να συντάξετε μια σύμβαση για να προστατευθείτε σε περίπτωση που κάτι πάει νότια με την εργασία. Όταν γράφετε το συμβόλαιο ανεξάρτητων, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ένα ποσό θανάτου.

Ακριβώς όπως οι καταθέσεις σας προστατεύουν από το να κάνουν πολλή δουλειά και στη συνέχεια δεν πληρώνονται για αυτό, ένα τέλος θανάτου ή το τέλος ακύρωσης εξυπηρετεί παρόμοιο σκοπό. Το κόστος θανάτου εξασφαλίζει ότι πληρώνεστε για όλες τις εργασίες που έχετε κάνει μέχρι τη στιγμή που ο πελάτης σας ειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν. Ένας πελάτης μπορεί να ακυρώσει για πολλούς λόγους , ίσως επειδή αποφάσισαν να μην συνεχίσουν το έργο λόγω χρονισμού, χρήματος ή αλλαγής εστίασης. Μπορούν επίσης να ακυρώσουν την εργασία επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι με τα αρχικά σας σχέδια. Οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος, το τέλος θανάτου βοηθά στην κάλυψη του χρεωστικού σας χρόνου και οποιωνδήποτε υλικών εξόδων, όπως τα έξοδα αποστολής, αναλαμβάνετε μέχρι το σημείο ακύρωσης.

Η μη επιστρέψιμη εγγύηση χρησιμεύει ως εξόφληση

Μερικοί σχεδιαστές μπορούν να διευκρινίσουν ότι η προκαταβολή, η οποία είναι συνήθως ένα ποσοστό της εκτίμησης του έργου, χρησιμεύει ως χρέωση θανάτου. Η σύμβαση ανεξάρτητης σύμβασής σας μπορεί να καθορίσει ότι το τέλος θανάτου είναι ίσο με το ποσό της αρχικής κατάθεσης συν τυχόν πρόσθετα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν παραπάνω και πέρα ​​από το ποσό κατάθεσης.

Ένας σημαντικός λόγος για την ρητή συμπερίληψη ρήτρας ακύρωσης ή μη επιστρεπτέας κατάθεσης στη σύμβασή σας είναι ότι τα περισσότερα ακυρωμένα σχέδια σχεδιασμού γίνονται έτσι προτού παραδώσετε οτιδήποτε απτό στον πελάτη εκτός από μερικά προκαταρκτικά σκίτσα. Εξαιτίας αυτού, οι πελάτες μπορεί να πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πληρώσουν πολλά επειδή δεν έχετε κάνει πολλά. Δεν καταλαβαίνουν πόσες ώρες σκέψης πηγαίνουν σε ένα έργο στην αρχή.

Μια μη επιστρεπτέα ρήτρα καταθέσεων και ακύρωσης σας προστατεύει από το να έχετε ώρες μη αντισταθμισμένης εργασίας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης φάσης έρευνας, ιδεών και συνεννόησης ενός έργου. Δεν θέλετε να εργαστείτε με έναν πελάτη που αντιτίθεται σε μια ρήτρα ακύρωσης επειδή ο πελάτης αυτός είναι απλώς ο τύπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί μια ρήτρα ακύρωσης ή τελεστής θανάτου για να σας προστατεύσει.

Πρόσθετες προδιαγραφές

Επιπλέον, η ρήτρα ακύρωσης της σύμβασής σας μπορεί να διευκρινίσει περαιτέρω:

Ορισμένες από αυτές τις διατάξεις ενδέχεται επίσης να εμφανίζονται σε άλλα μέρη του συμβολαίου σας για ανεξάρτητη σύμβαση σχεδιασμού, όπως μια συγκεκριμένη ρήτρα ιδιοκτησίας του έργου τέχνης .