Προσθήκη υδατογραφήματος στο Word

Έχετε μερικές επιλογές για την εισαγωγή υδατογραφήματος στα έγγραφά σας στο Microsoft Word. Μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθος, τη διαφάνεια, το χρώμα και τη γωνία των υδατογραφημάτων κειμένου, αλλά δεν έχετε τον ίδιο έλεγχο των υδατογραφημάτων της εικόνας.

Προσθήκη υδατογραφήματος κειμένου

Πολλές φορές, θα θέλετε να διανείμετε ένα έγγραφο που δεν είναι τελείως τελειωμένο στους συναδέλφους σας, για παράδειγμα, για τα σχόλιά τους. Για να αποφευχθεί η σύγχυση, είναι σκόπιμο να σημειώσετε οποιοδήποτε έγγραφο που δεν βρίσκεται σε τελική κατάσταση ως σχέδιο εγγράφου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τοποθετώντας ένα μεγάλο υδατογράφημα κειμένου σε κάθε σελίδα.

  1. Ανοίξτε ένα έγγραφο στο Microsoft Word.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Σχεδίαση της κορδέλας και επιλέξτε Υδατογράφημα για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή υδατογραφήματος .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στο στοιχείο Κείμενο .
  4. Επιλέξτε DRAFT από τις προτάσεις στο αναπτυσσόμενο μενού.
  5. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά και μέγεθος ή επιλέξτε Αυτόματο μέγεθος. Κάντε κλικ στα πλαίσια δίπλα στο Έντονο και πλάγιμο για να εφαρμόσετε αυτά τα στυλ, αν ισχύει.
  6. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό Διαφάνεια για να επιλέξετε ένα επίπεδο διαφάνειας.
  7. Χρησιμοποιήστε το μενού " Χρώμα γραμματοσειράς " για να αλλάξετε το χρώμα από το προεπιλεγμένο φως σε άλλο χρώμα.
  8. Κάντε κλικ δίπλα στην επιλογή Οριζόντια ή Διαγώνιος .

Καθώς εισάγετε τις επιλογές σας, η μεγάλη μικρογραφία στο πλαίσιο διαλόγου εμφανίζει τα αποτελέσματα των επιλογών σας και τοποθετεί τη μεγάλη λέξη DRAFT πάνω από το δείγμα κειμένου. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εφαρμόσετε το υδατογράφημα στο έγγραφό σας. Αργότερα, όταν έρθει η ώρα να εκτυπώσετε το έγγραφο, επιστρέψτε στο πλαίσιο διαλόγου Εισαγωγή υδατογράφημα και κάντε κλικ στην επιλογή Δεν υδατογράφημα > OK για να καταργήσετε το υδατογράφημα.

Προσθήκη υδατογραφήματος εικόνας

Εάν θέλετε μια εικόνα που εμφανίζεται στο φόντο του εγγράφου, μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα ως υδατογράφημα.

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Σχεδίαση της κορδέλας και επιλέξτε Υδατογράφημα για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή υδατογραφήματος .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Εικόνα.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή εικόνας και εντοπίστε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  4. Δίπλα στη κλίμακα , αφήστε τη ρύθμιση στο Auto ή επιλέξτε ένα από τα μεγέθη του αναπτυσσόμενου μενού.
  5. Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Εκκαθάριση για να χρησιμοποιήσετε την εικόνα ως υδατογράφημα.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αλλαγή της θέσης μιας εικόνας υδατοσήματος

Δεν έχετε πολύ έλεγχο της θέσης και της διαφάνειας μιας εικόνας όταν χρησιμοποιείται ως υδατογράφημα στο Word. Εάν διαθέτετε λογισμικό επεξεργασίας εικόνων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα προσαρμόζοντας τη διαφάνεια στο λογισμικό σας (και να μην κάνετε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση στο Word) ή προσθέτοντας κενό διάστημα σε μία ή περισσότερες πλευρές μιας εικόνας, έτσι εμφανίζεται να βρίσκεται εκτός κεντρικού όταν προστίθεται στο Word.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε το υδατογράφημα στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας, προσθέστε λευκό χώρο στην επάνω και αριστερή πλευρά της εικόνας στο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας. Το μειονέκτημα για να γίνει αυτό είναι ότι μπορεί να χρειαστεί πολλή δοκιμή και λάθος για να τοποθετήσετε το υδατογράφημα ακριβώς όπως θέλετε να εμφανίζεται.

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το υδατογράφημα ως μέρος ενός προτύπου, η διαδικασία αξίζει τον κόπο σας.