Οι 6 καλύτερες χρήσεις για κεραυνό 3

Μια θύρα μπορεί να συνδέσει όλες τις συσκευές σας

Μια θύρα Thunderbolt 3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση ενός ευρέος φάσματος περιφερειακών τύπων στον υπολογιστή σας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο Thunderbolt είναι γρήγορος , αλλά το πιο σημαντικό, μια θύρα Thunderbolt είναι ευπροσάρμοστη και χρησιμοποιεί την κοινή θύρα USB-C για σύνδεση με τις περισσότερες συσκευές.

Μεταξύ όλων των τύπων περιφερειακών που υποστηρίζονται από το Thunderbolt, αποφασίσαμε να εξετάσουμε τους κορυφαίους 6 τύπους συσκευών που πιθανόν να συνδεθείτε με τη θύρα Thunderbolt του υπολογιστή σας.

Σύνδεση μιας ή περισσότερων οθονών

LG 29EA93-P οθόνη UltraWide. Από το Solomon203 (δική του δουλειά) CC BY-SA 3.0

Το Thunderbolt 3 υποστηρίζει τη σύνδεση πολλαπλών οθονών στον υπολογιστή σας στέλνοντας βίντεο μέσω του καλωδίου Thunderbolt χρησιμοποιώντας τα πρότυπα βίντεο DisplayPort 1.2. Αυτό σας επιτρέπει να συνδέσετε οποιαδήποτε οθόνη που χρησιμοποιεί το DisplayPort ή έναν από τους συμβατούς τύπους συνδέσεων, όπως το μίνι DisplayPort.

Το Thunderbolt 3 υποστηρίζει τη σύνδεση δύο οθονών 4Κ σε 60 fps, μιας οθόνης 4 K σε 120 fps ή μιας οθόνης 5K στα 60 fps.

Για να χρησιμοποιήσετε μια μόνο σύνδεση Thunderbolt για να συνδέσετε πολλές οθόνες, θα χρειαστείτε είτε μια οθόνη με δυνατότητα Thunderbolt που θα έχει τη δυνατότητα να περάσει από τη σύνδεση Thunderbolt (θα έχει ένα ζευγάρι θύρες με θόρυβο) είτε ένα Thunderbolt 3 Dock.

Τα βίντεο κόλπα του Thunderbolt δεν σταματούν με τη σύνδεση των οθονών οθόνης με οθόνη DisplayPort . Με τους σωστούς προσαρμογείς καλωδίων, υποστηρίζονται επίσης οι οθόνες HDMI και οι οθόνες VGA.

Δίκτυα υψηλής απόδοσης

Υψηλής απόδοσης δικτύωση με προσαρμογέα Ethernet Thunderbolt 3 έως 10 Gbps. Santeri Viinamäki CC BY-SA 4.0

Σε όλες τις μορφές της, ο Thunderbolt υποστηρίζει πρωτόκολλα δικτύωσης Ethernet. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο προσαρμογέα Thunderbolt σε Ethernet για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο 10 Gb Ethernet , αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απλά ένα καλώδιο Thunderbolt για να συνδέσετε δύο υπολογιστές μαζί με έως και 10 Gbs σε ένα υπερσύγχρονο δίκτυο peer- peer δίκτυο.

Η χρήση της επιλογής δικτύου ομότιμης δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιγράψετε γρήγορα ένα μεγάλο όγκο δεδομένων μεταξύ των δύο υπολογιστών, όπως όταν κάνετε αναβάθμιση σε νέο υπολογιστή και πρέπει να μετακινήσετε τα παλιά δεδομένα σας. Δεν περιμένετε πλέον τη νύχτα για να ολοκληρωθεί η αντιγραφή.

Αποθήκευση κεραυνό

G | RAID 3 με υποστήριξη Thunderbolt 3. Ευγενική προσφορά της G-Technology *

Το Thunderbolt 3 παρέχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι 40 Gbps, καθιστώντας την μια πολύ ελκυστική τεχνολογία για χρήση σε συστήματα αποθήκευσης υψηλής απόδοσης.

Τα συστήματα αποθήκευσης Thunderbolt είναι διαθέσιμα σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων με μόνο τροφοδοτικό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκκίνηση του υπολογιστή σας ενώ παράλληλα παρέχουν μια καλή αύξηση της απόδοσης δίσκου σε σχέση με αυτό που είναι διαθέσιμος με εσωτερικούς δίσκους εκκίνησης.

Τα περιβλήματα πολλαπλών επιπέδων που χρησιμοποιούν SSD και διάφορες διαμορφώσεις RAID μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση του δίσκου πέρα από την ταχύτητα που απαιτείται για την παραγωγή, την επεξεργασία και την αποθήκευση έργων πολυμέσων.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ψάχνετε για το υποσύστημα αποθήκευσης υψηλής απόδοσης. Ίσως οι ανάγκες σας έχουν να κάνουν περισσότερο με το μέγεθος της αποθήκευσης και την αξιοπιστία. Το Thunderbolt 3 μπορεί να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε μεγάλο αριθμό σχετικών φτηνών δίσκων για να δημιουργήσετε μια μεγάλη πισίνα αποθήκευσης δεδομένων που είναι κατοπτρισμένη ή με άλλο τρόπο. Όταν οι υπολογιστικές σας ανάγκες απαιτούν εξαιρετικά διαθέσιμη αποθήκευση, το Thunderbolt 3 μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη αυτών των αναγκών.

Αποθήκευση USB

Εξωτερικός περιβλήτης RAID USB 3.1 Gen 2. Roderick Chen / Πρώτο Φως / Getty Images

Το Thunderbolt 3 υποστηρίζει πολλά πρωτόκολλα σύνδεσης. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αποθήκευσης βίντεο και υψηλής απόδοσης. Το Thunderbolt 3 περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για το USB 3.1 Gen 2, καθώς και για προηγούμενες εκδόσεις USB.

Το USB 3.1 Gen 2 παρέχει ταχύτητες σύνδεσης μέχρι 10 Gbps, που είναι τόσο γρήγορη όσο η αρχική προδιαγραφή Thunderbolt και είναι ασφαλώς αρκετά γρήγορη για τις περισσότερες ανάγκες γενικής χρήσης και εξωτερικές συνδέσεις και πιθανόν να καλύψει τις ανάγκες πολλών πελατών με ανάγκες πολυμέσων.

Οι συνδέσεις σε συσκευές USB βασίζονται σε ένα απλό καλώδιο USB-C, το οποίο μερικές φορές περιλαμβάνεται σε περιφερειακά USB. Αυτό, μαζί με ένα συνολικό χαμηλότερο κόστος των περιφερειακών USB 3.1, καθιστά τις θύρες Thunderbolt 3 στον υπολογιστή σας πολύ επιθυμητές.

Οι ταχύτητες USB 3.1 Gen 2 των 10 Gbps καθιστούν τα συστήματα αποθήκευσης που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία ελκυστικά, καθώς έχουν το εύρος ζώνης για να χρησιμοποιούν πλήρως τις μονάδες SSD χρησιμοποιώντας συνδέσεις SATA III. Αυτός ο τύπος σύνδεσης είναι επίσης μια καλή επιλογή για συστοιχίες RAID διπλού κόλπου για τυποποιημένες μονάδες δίσκου ή SSD.

Εξωτερικά γραφικά

Το AKiTiO Thunder3 PCIe Box σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε μια κάρτα PCIE, όπως ένα εξωτερικό γραφικό επιταχυντή. Προετοιμασία του AKiTiO

Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε Thunderbolt 3 ως απλό καλώδιο που μπορεί να εκτελέσει σε υψηλές ταχύτητες. Ωστόσο, η τεχνολογία πίσω από τη θύρα Thunderbolt βασίζεται στο σύστημα διαύλου PCIe 3 (Peripheral Component Interconnect Express) που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των στοιχείων του υπολογιστή μαζί.

Ένα από τα στοιχεία που συνήθως χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή σύνδεσης είναι η κάρτα γραφικών ή η GPU μέσα στον υπολογιστή σας. Και επειδή συνδέεται μέσω της διασύνδεσης PCIe μέσα στον υπολογιστή, μπορεί επίσης να συνδεθεί εξωτερικά χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο επέκτασης PCIe με μια διεπαφή Thunderbolt 3.

Έχοντας τη δυνατότητα σύνδεσης μιας εξωτερικής κάρτας γραφικών στον υπολογιστή σας , μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε τα γραφικά σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φορητούς υπολογιστές και συστήματα πληροφορικής all-in-one, τα οποία είναι γνωστά δύσκολα, αν όχι αδύνατα, για αναβάθμιση.

Η προσθήκη μιας εξωτερικής κάρτας γραφικών είναι απλά ένας τρόπος που η τεχνολογία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει. ένα άλλο είναι η χρήση ενός εξωτερικού επιταχυντή γραφικών που λειτουργεί με εφαρμογές pro για να επιταχύνει ορισμένες πολύπλοκες εργασίες, όπως η απόδοση που χρησιμοποιείται σε 3-D μοντελοποίηση, απεικόνιση και φιλμογραφία.

Σύνδεση

Η θύρα OWC Thunderbolt 3 Dock παρέχει 13 θύρες για εύκολη σύνδεση πολλαπλών περιφερειακών. Ευγενική παραχώρηση του MacSales.com - Άλλο Παγκόσμιο Υπολογισμό.

Το τελευταίο μας παράδειγμα είναι το Thunderbolt Dock, το οποίο μπορείτε να το θεωρήσετε ως θύρα ξεμπλοκαρίσματος λιμανιών . Χρειάζεται όλους τους τύπους θυρών που υποστηρίζονται από το Thunderbolt και τα καθιστά διαθέσιμα σε ένα εξωτερικό κουτί.

Οι αποβάθρες είναι διαθέσιμες με διάφορους αριθμούς και τύπους θυρών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η υποδοχή Dock θα διαθέτει έναν αριθμό θύρας USB 3.1, DisplayPort, HDMI, Ethernet, είσοδο και έξοδο γραμμής ήχου, οπτικό S / PDIF και ακουστικά, καθώς και θύρα διέλευσης Thunderbolt 3, αλυσιδωτές πρόσθετες συσκευές Thunderbolt.

Οι διάφοροι κατασκευαστές δεξαμενών έχουν το δικό τους μείγμα λιμένων. Ορισμένοι μπορεί να προσθέτουν παλαιότερες διεπαφές FireWire ή υποδοχές ανάγνωσης καρτών, επομένως είναι καλή ιδέα να εξετάσετε τις προσφορές κάθε κατασκευαστή για τις θύρες που χρειάζεστε περισσότερο.

Οι αποβάθρες παρέχουν επίσης ευελιξία, επιτρέποντάς σας να έχετε περισσότερα σημεία σύνδεσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα και να αποτρέψετε την ανάγκη να συνδέσετε και να αποσυνδέσετε έναν αριθμό προσαρμογέων καλωδίων για να συνδέσετε ένα περιφερειακό που χρειάζεστε.