Εισαγωγή στην έκδοση Desktop

Η επιτραπέζια δημοσίευση έβαλε τη δύναμη να επικοινωνεί οπτικά στα χέρια μας

Ήταν η εισαγωγή του Apple LaserWriter, της γλώσσας PostScript, του υπολογιστή Mac και του λογισμικού PageMaker που ξεκίνησαν την επανάσταση της εκτύπωσης στην επιφάνεια εργασίας στα μέσα της δεκαετίας του '80.

Η δημοσίευση επιτραπέζιων υπολογιστών είναι η διαδικασία χρήσης ενός υπολογιστή και συγκεκριμένων τύπων λογισμικού για το συνδυασμό κειμένου, εικόνων και έργων τέχνης για την παραγωγή εγγράφων κατάλληλα μορφοποιημένων για εκτύπωση ή οπτική κατανάλωση. Τα αντικείμενα που προορίζονται για εμπορική εκτύπωση, όπως ενημερωτικά δελτία, φυλλάδια, βιβλία, επαγγελματικές κάρτες, ευχετήριες κάρτες, επιστολόχαρτα και συσκευασίες, είναι όλα σχεδιασμένα σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη διάταξη σελίδας και το λογισμικό γραφικού σχεδιασμού.

Πριν από την έκρηξη της έκδοσης desktop, οι εργασίες που σχετίζονται με την προετοιμασία αρχείων για εκτύπωση έγιναν με το χέρι από εξειδικευμένα άτομα που εργάζονταν σε ακριβό εξοπλισμό με στοιχειώδες λογισμικό. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν ότι οι εκδόσεις συγκεντρώθηκαν με ψαλίδια και κερί σε σανίδες που στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν σε τεράστιες κάμερες. Η εκτύπωση σε χρώματα μελανιού εκτός από το μαύρο περιοριζόταν μόνο σε εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας. Οι έγχρωμες φωτογραφίες που είναι πανταχού παρούσες στις σημερινές εφημερίδες και άλλες δημοσιεύσεις σπανίως παρατηρήθηκαν λόγω της πολυπλοκότητας της παραγωγής τους.

Desktop Publishing άνοιξε την οπτική επικοινωνία σε όλους

Η εκτύπωση σε επιτραπέζιο υπολογιστή δεν περιορίζεται σε επαγγελματίες. Με την έλευση του λογισμικού επιτραπέζιων εκδόσεων και των προσιτών επιτραπέζιων υπολογιστών, ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των μη σχεδιαστών και άλλων χωρίς γραφιστική εμπειρία, είχε ξαφνικά τα εργαλεία για να γίνει εκδότες γραφείου. Οι ανεξάρτητοι και εσωτερικοί σχεδιαστές γραφικών, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, οι γραμματείς, οι εκπαιδευτικοί, οι σπουδαστές και οι μεμονωμένοι καταναλωτές εκδίδουν επιτραπέζιες εκδόσεις.

Οι μη σχεδιαστές μπορούν να δημιουργήσουν οπτικές επικοινωνίες για εμπορική ψηφιακή εκτύπωση, εκτύπωση σε τυπογραφείο και για εκτύπωση σε υπολογιστή γραφείου στο σπίτι ή στο γραφείο. Παρόλο που η εκτύπωση σε επιτραπέζιους υπολογιστές περιλαμβάνει τα πάντα από τον αρχικό σχεδιασμό έως την εκτύπωση και την παράδοση του τελικού προϊόντος, τα βασικά μέρη της έκδοσης desktop είναι η διάταξη σελίδας , η σύνθεση κειμένου και οι εργασίες προπαρασκευής ή προετοιμασίας ψηφιακών αρχείων.

Ο εκσυγχρονισμός της εκτύπωσης Desktop

Η δημοσίευση επιτραπέζιων υπολογιστών έχει επεκταθεί πέρα ​​από τις εφαρμογές μόνο για εκτύπωση που την καθιστούσαν τόσο δημοφιλή. Το υλικό και το λογισμικό έκδοσης επιτραπέζιων υπολογιστών χρησιμοποιούνται επίσης για το σχεδιασμό και την παραγωγή ιστοσελίδων. Σε αυτήν την περίπτωση, το περιεχόμενο είναι ορατό και δεν έχει σχεδιαστεί για εκτύπωση. Η πρόσβαση γίνεται σε υπολογιστές και κινητές συσκευές, όπως tablet και smartphones. Παραδείγματα άλλων μη εκτυπωμένων αποτελεσμάτων δημοσίευσης στην επιφάνεια εργασίας περιλαμβάνουν προβολές διαφανειών, ενημερωτικά δελτία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιβλία ePub και αρχεία PDF.

Εργαλεία εκτύπωσης επιφάνειας εργασίας

Το βασικό λογισμικό που χρησιμοποιείται στην εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών είναι το λογισμικό διάταξης σελίδας και το λογισμικό σχεδιασμού ιστοσελίδων . Το λογισμικό γραφικών, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού σχεδίασης, ενός επεξεργαστή φωτογραφιών και του λογισμικού επεξεργασίας κειμένου, είναι επίσης σημαντικά εργαλεία για τον γραφίστη ή τον εκδότη επιφάνειας εργασίας. Ο κατάλογος του διαθέσιμου λογισμικού είναι χρονοβόρος, αλλά κάποιο λογισμικό εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε λίστα που πρέπει να έχει ο καθένας ανάλογα με το τι προσπαθούν να επιτύχουν.

Λογισμικό διάταξης σελίδας για εκτύπωση

Λογισμικό διάταξης σελίδας για το Office

Λογισμικό γραφικών

Λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών

Λογισμικό Σχεδίασης Ιστού

Μπορείτε να είστε γραφικός σχεδιαστής χωρίς να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το λογισμικό εκτύπωσης επιτραπέζιων υπολογιστών και μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε λογισμικό έκδοσης desktop χωρίς να είστε γραφικός σχεδιαστής. Η κατοχή λογισμικού εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές δεν σας κάνει αυτόματα έναν καλό σχεδιαστή, αλλά στα σωστά χέρια, η επιτραπέζια δημοσίευση επεκτείνει εκτενώς τις δυνατότητες της οπτικής έκφρασης.