Πώς να στέλνετε μεγάλα αρχεία δωρεάν

Σύγκριση των πολλών δωρεάν λύσεων κοινής χρήσης αρχείων

Αργά ή γρήγορα ο καθένας τρέχει σε αυτό το πρόβλημα: έχετε ένα πραγματικά μεγάλο αρχείο ή μια δέσμη μεγάλων αρχείων που πρέπει να στείλετε γρήγορα σε κάποιον, αλλά έχετε χτυπήσει τον τοίχο που ονομάζεται μέγεθος αποστολής email περιορισμούς. (Το τυπικό σενάριο: βρίσκεστε στο δρόμο, εργάζεστε σε ένα έργο τελευταίας στιγμής και έχετε μια τεράστια παρουσίαση ή πολλά αρχεία πολυμέσων που πρέπει να στείλετε σε έναν πελάτη. Ωστόσο, ο εξερχόμενος διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας περιορίζει την αποστολή αρχείων 25MB ή λιγότερο.)

Εάν η Google "πώς να στείλετε μεγάλα αρχεία", θα βρείτε μια σειρά υπηρεσιών που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε τα μεγάλα αρχεία σας δωρεάν. Με τόσες πολλές επιλογές, η απόφαση για το ποιο είναι το πιο εύκολο - και ανάλογα με τις ανάγκες σας, ο ταχύτερος και πιο ασφαλής τρόπος για να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ποτέ μην φοβηθείτε, εδώ είναι μια κατανομή των κύριων τύπων υπηρεσιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε ή να στείλετε μεγάλα αρχεία όσο πιο εύκολα γίνεται.

Ταχύτερη λύση: Συνδεδεμένες υπηρεσίες συγχρονισμού αρχείων και αποθήκευσης

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud και συγχρονισμού όπως το Dropbox, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο μόνο χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις υπηρεσίες, επειδή δεν χρειάζεται να φορτώσετε το αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε να μοιραστείτε. Με την εγκατάσταση του Dropbox, του Google Drive, του OneDrive ή οποιουδήποτε από αυτά τα άλλα εργαλεία συγχρονισμού, οποιοδήποτε αρχείο που εργάζεστε με αυτό που αποθηκεύετε στο φάκελο συγχρονισμού στον υπολογιστή σας είναι αποθηκευμένο αυτόματα αυτόματα στο σύννεφο (δηλαδή, οι σε απευθείας σύνδεση διακομιστές της υπηρεσίας) οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε για να κάνετε κοινή χρήση του αρχείου είναι η σύνδεση στον ιστότοπο, κάντε κλικ στο αρχείο και επιλέξτε την επιλογή να το μοιραστείτε εισάγοντας τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων που θα έχουν πρόσβαση στο αρχείο (οι παραλήπτες θα πάρει έναν σύνδεσμο προς τα αρχεία και στη συνέχεια μπορεί να τα κατεβάσει).

Ως εναλλακτική λύση, αυτές οι υπηρεσίες έχουν επίσης δημόσιους φακέλους, όπου οτιδήποτε βάζετε σε αυτά, είναι άμεσα διαθέσιμος σε οποιονδήποτε με σύνδεσμο σε αυτούς ή σε οποιονδήποτε ψάχνει στον παγκόσμιο ιστό, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να μεταφέρετε αρχεία αυτούς τους δημόσιους φακέλους και απλά αντιγράψτε και επικολλήστε το σύνδεσμο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους παραλήπτες σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι τίποτα που βάζετε εκεί δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Μάθετε περισσότερα: Top 7 εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων

Σημειώσεις: Αυτή είναι η ταχύτερη λύση εάν χρησιμοποιείτε ήδη μία από αυτές τις υπηρεσίες, αλλά μπορεί να υπάρχει περίπτωση όπου έχετε ένα πολύ μεγάλο αρχείο για κοινή χρήση που θα σας έβαζε πάνω από το όριο αποθήκευσης αρχείων υπηρεσίας. Για παράδειγμα, το Dropbox σας δίνει μόλις 2 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και το SugarSync σας δίνει 5 GB δωρεάν από προεπιλογή. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε το αρχείο που θέλετε να στείλετε ή απλά δεν θέλετε να γεμίσετε τον αποθηκευτικό χώρο σας online με αυτήν την προσωρινή ανάγκη, θα πρέπει να αναζητήσετε μια διαφορετική λύση.

Πιο βολική και πλήρης λύση: Κοινή χρήση αρχείων Opera Unite

Το πρόγραμμα περιήγησης Web της Opera προσφέρει μια ενσωματωμένη επιλογή κοινής χρήσης αρχείων που είναι αρκετά βολική και συχνά παραβλέπεται: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την κοινή χρήση αρχείων του Opera Unite για να μοιραστείτε με φίλους ή οικογένεια οποιαδήποτε μεγάλα αρχεία έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας. Βασικά, η εφαρμογή με το Opera Unite μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε διακομιστή ιστού και δίνει στους άλλους έναν ασφαλή σύνδεσμο προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης στα αρχεία σας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μέγεθος μεταφόρτωσης αρχείου ή στο συνολικό αποθηκευτικό χώρο. Οι άλλοι χρήστες δεν χρειάζεται να εγκαθιστούν εφαρμογές ή ακόμα και να χρησιμοποιούν την Opera για να έχουν πρόσβαση στο κοινόχρηστο αρχείο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Κοινή χρήση αρχείων στο Opera Unite για τη ροή μέσων όπως ο φάκελος μουσικής από τον υπολογιστή σας και να κάνετε πολλά άλλα πράγματα όπως η κοινή χρήση φωτογραφιών και η φιλοξενία των whiteboard.

Μάθετε περισσότερα: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και χρήσης του Opera Unite, δείτε αυτόν τον οδηγό από το Lifehacker.

Σημειώσεις: Το Opera Unite απαιτεί να εγκαταστήσετε την Opera στον υπολογιστή σας, αν και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε την Opera ως κύριο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Chrome ή τον Firefox, για παράδειγμα, αλλά απλά κάντε την κοινή χρήση αρχείων Opera Unite όταν χρειάζεστε τις δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων.

Αν, ωστόσο, δεν θέλετε και οι δύο να χρειάζεται να εγκαταστήσετε άλλη εφαρμογή και απλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια γρήγορη ηλεκτρονική εφαρμογή για να στείλετε ένα μεγάλο αρχείο, έχετε και πολλές άλλες επιλογές.

Ευκολότερες μεταφορές μιας ώρας: Αφιερωμένες τοποθετήσεις κοινής χρήσης αρχείων

Για την απλούστερη κοινή χρήση μεγάλων αρχείων, αναζητήστε υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό, όπως το YouSendIt.com και το RapidShare, οι οποίες προσφέρουν έναν τρόπο γρήγορης μεταφόρτωσης των εγγράφων (ή εικόνων, βίντεο, μουσικής κλπ.) Και δημιουργήστε έναν άμεσο σύνδεσμο για τα αρχεία που μπορούν να μεταφορτώσουν άλλοι.

Υπάρχουν πολλές από αυτές τις υπηρεσίες, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με την ταχύτητα, την απλότητα, το σετ χαρακτηριστικών, τη χωρητικότητα αποθήκευσης κ.λπ.

Μερικοί, όπως ο Ge.tt, για παράδειγμα, δεν απαιτούν να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ή να συνδεθείτε για να μοιραστείτε τα αρχεία σας μέσω ενός συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ή μέσω συνδέσμου Facebook ή Twitter) - είναι απλά απλοί στη χρήση τους (πατήστε ένα κουμπί για προσθέστε ένα αρχείο για κοινή χρήση).

Άλλοι, όπως το MediaFire, το Megaupload και το RapidShare, σχεδιάζονται ως χώροι αποθήκευσης στο διαδίκτυο για την κοινή χρήση μεγάλων αρχείων: μουσική, βίντεο, φωτογραφίες κ.ο.κ. Μπορείτε να φιλοξενήσετε αρχεία μεγέθους έως και 200MB (Megaupload επιτρέπει έως και 500MB) σε αυτούς τους ιστότοπους για να μεταφορτώσουν άλλοι. οι περιορισμοί για τους δωρεάν λογαριασμούς ισχύουν για την τελευταία λήψη των αρχείων ή τον αριθμό των φορών που έχουν ληφθεί (τα αρχεία των ορίων RapidShare πρέπει να ληφθούν 10 φορές, το MediaFire κρατά τα αρχεία για 30 ημέρες και το Megaupload προσθέτει μια εκκίνηση που πρέπει να δουν οι άνθρωποι πριν να έχουν πρόσβαση Όλες οι υπηρεσίες περιορίζουν τον συνολικό χώρο αποθήκευσης στο διαδίκτυο).

Εάν χρειάζεστε περισσότερες φιλικές προς τις επιχειρήσεις λειτουργίες όπως προστασία κωδικού πρόσβασης, αποδείξεις επιστροφής ή παράδοση μέχρι και μεγέθους αρχείων 2GB, μπορείτε να πληρώσετε ένα καλάθι αγορών για αυτούς στο YouSendIt.

Σημειώσεις: Πριν χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις υπηρεσίες μιας ώρας, βεβαιωθείτε ότι οι λειτουργίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, για ευαίσθητα επιχειρηματικά έγγραφα, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις κρυπτογραφημένες επιλογές και να προστατεύσετε το αρχείο από τον κωδικό πρόσβασης και να είστε σε θέση να ελέγξετε πότε το αρχείο έχει ληφθεί.

Αλλες επιλογές

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στείλετε μεγάλα αρχεία. Για παράδειγμα, μπορείτε απλά να αποθηκεύσετε αρχεία σε μια μονάδα USB thumb drive και να μεταφέρετε το παλιό σχολείο στον φίλο / συνάδελφό σας. Αν έχετε έναν ιστότοπο και, συνεπώς, έναν διακομιστή ιστού, θα μπορούσατε να βάλετε εκείνο το μεγάλο αρχείο στο διακομιστή FTP για να παραλάβετε τον παραλήπτη.

Οι παραπάνω υπηρεσίες, ωστόσο, έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν και να γίνονται ταχύτερα η κοινή χρήση μεγάλων αρχείων. Αν χρησιμοποιείτε ήδη μια λύση όπως το Dropbox ή το Google Drive, ελέγξτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες κοινής χρήσης - δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα άλλο ή να ανεβάσετε τίποτα.

Διαφορετικά, το Opera Unite File Upload είναι ένα βολικό εργαλείο με πολλή λειτουργικότητα και υπάρχουν επίσης πολλές υπηρεσίες που δεν απαιτούν καμία εγκατάσταση που να προσελκύει την προσοχή σας τώρα για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό το γελοία μεγάλο αρχείο όπου πρέπει να είναι.