Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 7

Ένα πλήρες βήμα προς βήμα στην επανεγκατάσταση των Windows 7 από το μηδέν

Τις περισσότερες φορές, μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 σημαίνει την κατάργηση ενός υπάρχοντος λειτουργικού συστήματος (όπως τα Windows XP , Linux, Windows 7, Windows 10 , Windows 8 , ... δεν έχει σημασία) και να το αντικαταστήσετε με ένα νέο ή " καθαρή "εγκατάσταση των Windows 7.

Με άλλα λόγια, είναι η διαδικασία "διαγραφή όλων και ξεκινήστε από το μηδέν" για τα Windows 7, μια διαδικασία που αναφέρεται ως "καθαρή εγκατάσταση" ή μερικές φορές ως "προσαρμοσμένη εγκατάσταση". Είναι η απόλυτη διαδικασία επανεγκατάστασης των Windows 7.

Μια καθαρή εγκατάσταση είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση πολύ σοβαρών προβλημάτων των Windows 7, όπως μια μόλυνση από ιούς που δεν μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς ή ίσως από κάποιο θέμα των Windows που δεν μπορείτε να λύσετε με την κανονική αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η εκτέλεση μιας καθαρής εγκατάστασης των Windows 7 είναι επίσης συνήθως μια καλύτερη ιδέα από την αναβάθμιση από μια παλαιότερη έκδοση των Windows . Δεδομένου ότι μια καθαρή εγκατάσταση είναι μια αληθινή εκκίνηση πέρα ​​από την αρχή, δεν διακινδυνεύετε να κληρονομήσετε τυχόν προβλήματα buggy από την προηγούμενη εγκατάστασή σας.

Για να είναι 100% σαφής, αυτή είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε εάν:

Αυτός ο οδηγός χωρίζεται σε συνολικά 34 βήματα και θα σας καθοδηγήσει σε κάθε τμήμα της διαδικασίας καθαρού installation των Windows 7. Ας αρχίσουμε...

Σημείωση: Τα βήματα και τα στιγμιότυπα οθόνης που εμφανίζονται σε αυτά τα βήματα αφορούν ειδικά την έκδοση Windows 7 Ultimate, αλλά θα χρησιμεύσουν επίσης πολύ καλά ως οδηγός για την επανεγκατάσταση οποιασδήποτε έκδοσης των Windows 7 που μπορεί να έχετε, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7 Professional ή Windows 7 Home Premium.

Σημαντικό: Η Microsoft έχει αλλάξει τη διαδικασία καθαρής εγκατάστασης για κάθε νέα έκδοση των Windows. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, 8, Vista, κλπ., Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς πραγματοποιώ μια καθαρή εγκατάσταση των Windows; για συνδέσμους σε συγκεκριμένες οδηγίες για την έκδοση των Windows.

01 από 34

Σχεδιάστε την καθαρή εγκατάσταση των Windows 7

Εύρεση του Κλειδιού προϊόντος των Windows 7.

Πραγματοποιήστε επιστροφή και εντοπισμός του κλειδιού προϊόντος

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε πριν πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 είναι ότι όλες οι πληροφορίες στη μονάδα που είναι εγκατεστημένο το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα (πιθανώς η μονάδα δίσκου C:) θα καταστραφούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχει κάτι που θέλετε να κρατήσετε, θα πρέπει να το υποστηρίξετε σε δίσκο ή σε άλλο δίσκο πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία.

Ένας γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της λίστας προγραμμάτων που έχετε στον υπολογιστή σας είναι με το εργαλείο CCleaner. Δεν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του προγράμματος, αλλά απλά μια λίστα με τα εγκατεστημένα, ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε κάθε όνομα προγράμματος.

Θα πρέπει επίσης να εντοπίσετε το κλειδί προϊόντος των Windows 7, έναν 25-ψήφιο αλφαριθμητικό κωδικό μοναδικό για το αντίγραφο των Windows 7. Αν δεν μπορείτε να το εντοπίσετε, υπάρχει ένας αρκετά εύκολος τρόπος να βρείτε τον κωδικό προϊόντος των Windows 7 από τα υπάρχοντα Windows 7 εγκατάσταση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει πριν εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 7.

Σημείωση: Εάν τα Windows αρχικά είχαν προεγκατασταθεί στον υπολογιστή σας (δηλ. Δεν το εγκαταστήσατε μόνοι σας), το κλειδί προϊόντος σας πιθανότατα βρίσκεται σε αυτοκόλλητο που είναι τοποθετημένο στην πλευρά, πίσω ή κάτω μέρος της θήκης του υπολογιστή σας . Αυτό είναι το κλειδί προϊόντος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά την εγκατάσταση των Windows 7.

Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 Clean Installation

Όταν είστε απολύτως σίγουροι ότι όλα από τον υπολογιστή σας που θέλετε να κρατήσετε έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Λάβετε υπόψη ότι αφού διαγράψετε όλες τις πληροφορίες από αυτήν τη μονάδα (όπως θα κάνουμε σε ένα μελλοντικό βήμα), η ενέργεια δεν είναι αντιστρεπτή !

02 από 34

Εκκίνηση από το DVD ή τη συσκευή USB των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 2 από 34.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρής εγκατάστασης των Windows 7, θα χρειαστεί να κάνετε εκκίνηση από το DVD των Windows 7 εάν χρησιμοποιείτε DVD με Windows 7 ή εκκινήσετε από μια συσκευή USB, εάν τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7 βρίσκονται σε μονάδα flash ή σε άλλη εξωτερική μονάδα USB .

Συμβουλή: Ανατρέξτε στις Συνήθεις ερωτήσεις εγκατάστασης των Windows, εάν έχετε τα Windows 7 ως εικόνα ISO που χρειάζεστε σε μονάδα flash ή δίσκο ή σε DVD με Windows 7 που χρειάζεστε σε μονάδα flash.

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με το DVD των Windows 7 στη μονάδα οπτικού δίσκου ή με τη σωστά ρυθμισμένη μονάδα USB Windows 7 USB.
  2. Παρακολουθήστε για α Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ή DVD ... μήνυμα παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. Εάν εκτελείτε εκκίνηση από μονάδα flash, το μήνυμα μπορεί να διατυπωθεί διαφορετικά, όπως Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από εξωτερική συσκευή ....
  3. Πατήστε ένα πλήκτρο για να αναγκάσετε τον υπολογιστή να εκκινηθεί από το DVD 7 ή τη συσκευή αποθήκευσης USB των Windows 7. Εάν δεν πατήσετε κάποιο πλήκτρο, ο υπολογιστής σας θα προσπαθήσει να εκκινήσει την επόμενη συσκευή με τη σειρά εκκίνησης , που πιθανώς είναι ο σκληρός σας δίσκος . Εάν συμβεί αυτό, οι πιθανότητες είναι ότι το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα θα εκκινήσει.

Σημείωση: Εάν η υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows αρχίζει να εκκινεί ή εμφανίζεται ένα σφάλμα "Δεν βρέθηκε λειτουργικό σύστημα" ή " NTLDR λείπει " αντί της παραπάνω οθόνης, ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι ο υπολογιστής σας δεν έχει ρυθμιστεί για εκκίνηση πρώτα από τη σωστή πηγή. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, θα χρειαστεί να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης στο BIOS για να εμφανιστεί πρώτα η μονάδα CD / DVD / BD ή η εξωτερική συσκευή.

Σημείωση: Είναι απολύτως καλό αν, αντί της παραπάνω οθόνης, η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 ξεκινά αυτόματα (βλ. Επόμενο βήμα). Αν συμβεί αυτό, θεωρήστε αυτό το βήμα πλήρες και προχωρήστε!

03 από 34

Περιμένετε να φορτωθούν τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 3 από 34.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα σε αυτό το σημείο, αλλά περιμένετε τα Windows 7 να ολοκληρώσουν την φόρτωση των αρχείων κατά την προετοιμασία για τη διαδικασία εγκατάστασης.

Σημείωση: Αυτήν τη στιγμή δεν γίνονται αλλαγές στον υπολογιστή σας. Τα Windows 7 προσωρινά "φορτώνουν αρχεία" στη μνήμη για τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα αφαιρείτε τα πάντα στον υπολογιστή σας ως μέρος της καθαρής εγκατάστασης των Windows 7 σε ένα μελλοντικό βήμα.

04 από 34

Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η φόρτωση των ρυθμίσεων των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 4 από 34.

Αφού τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7 φορτωθούν στη μνήμη, θα δείτε την οθόνη εκκίνησης των Windows 7, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία εγκατάστασης πρόκειται να ξεκινήσει.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ούτε σε αυτό το σημείο.

05 από 34

Επιλέξτε Γλώσσα και Άλλες Προτιμήσεις

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 5 από 34.

Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να εγκαταστήσετε , τη μορφή ώρας και νομίσματος και τη μέθοδο πληκτρολογίου ή εισαγωγής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη νέα εγκατάσταση των Windows 7.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

06 από 34

Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 6 από 34.

Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα στο κέντρο της οθόνης, κάτω από το λογότυπο των Windows 7.

Αυτό θα ξεκινήσει επίσημα τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 καθαρά.

Σημείωση: Μην κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Επισκευή του υπολογιστή σας στο κάτω μέρος του παραθύρου, ακόμη και αν ολοκληρώσετε αυτήν την καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 ως μέρος ενός μεγαλύτερου έργου επισκευής για τον υπολογιστή σας.

Η επιδιόρθωση του συνδέσμου του υπολογιστή σας χρησιμοποιείται για την εκκίνηση μιας επιδιόρθωσης εκκίνησης των Windows 7 ή για την εκτέλεση μιας άλλης εργασίας αποκατάστασης ή επιδιόρθωσης από τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος .

Σημαντικό: Εάν εκτελείτε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 ως λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα αλλά δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα Επισκευή εκκίνησης, κάντε το πρώτα. Θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει το πρόβλημα της ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας καθαρής εγκατάστασης.

07 από 34

Περιμένετε να ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 7 από 34.

Η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 αρχίζει τώρα.

Δεν χρειάζεται να πατήσετε κανένα πλήκτρο εδώ - όλα είναι αυτόματα.

08 από 34

Αποδεχτείτε τους Όρους Άδειας Χρήσης των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 8 από 34.

Η επόμενη οθόνη που εμφανίζεται είναι ένα πλαίσιο κειμένου που περιέχει την Άδεια Χρήσης Windows 7.

Διαβάστε τη συμφωνία, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "Αποδέχομαι τους όρους άδειας χρήσης" στο κείμενο συμφωνίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τους όρους.

Σημείωση: Πρέπει πάντα να διαβάζετε τη "μικρή εκτύπωση" ειδικά όταν πρόκειται για λειτουργικά συστήματα και άλλο λογισμικό. Τα περισσότερα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7, έχουν νομικά δεσμευτικά όρια για τον αριθμό των υπολογιστών στις οποίες μπορεί να εγκατασταθεί η εφαρμογή, μεταξύ άλλων περιορισμών.

Σημαντικό: Δεν παραβιάζετε νόμους ή συμβόλαια επανεγκαθιστάτε τα Windows 7 μέσω αυτής της καθαρής εγκατάστασης. Όσο το συγκεκριμένο αντίγραφο των Windows 7 λειτουργεί μόνο σε έναν υπολογιστή, είστε εντάξει.

09 από 34

Επιλέξτε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης τύπου Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 9 από 34.

Στον Ποιό τύπο εγκατάστασης θέλετε; που εμφανίζεται στη συνέχεια, σας προσφέρεται η επιλογή Αναβάθμιση και Προσαρμογή (προχωρημένο) .

Κάντε κλικ στο κουμπί Custom (προχωρημένο) .

Σημαντικό: Ακόμα και αν αναβαθμίζετε από προηγούμενο λειτουργικό σύστημα σε Windows 7, συστήνω ανεπιφύλακτα να μην ακολουθήσετε την εγκατάσταση αναβάθμισης . Θα έχετε καλύτερη απόδοση με λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν ακολουθήσετε αυτά τα καθαρά βήματα εγκατάστασης.

10 από 34

Εμφανίστε τις Επιλογές οδήγησης για προχωρημένους των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 10 από 34.

Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε κάθε διαμέρισμα που αναγνωρίζει το Windows 7. Εφόσον μια καθαρή εγκατάσταση συνεπάγεται την κατάργηση όλων των διαμερισμάτων που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα, αν υπάρχουν, θα το κάνουμε τώρα.

Σημαντικό: Εάν, και μόνο εάν εγκαταστήσετε τα Windows 7 σε έναν καινούργιο σκληρό δίσκο, ο οποίος φυσικά δεν διαθέτει λειτουργικό σύστημα για να το αφαιρέσετε, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο Βήμα 15!

Η ρύθμιση των Windows 7 θεωρεί τη διαχείριση διαμερίσματος ως μια σύνθετη εργασία, επομένως θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Επιλογές μονάδας δίσκου (για προχωρημένους) για να κάνετε διαθέσιμες αυτές τις επιλογές.

Στα επόμενα βήματα, θα διαγράψετε τα διαμερίσματα που περιέχουν το λειτουργικό σύστημα που αντικαθιστάτε με τα Windows 7, είτε πρόκειται για Windows Vista, Windows XP, προηγούμενη εγκατάσταση των Windows 7 κ.λπ.

11 από 34

Διαγράψτε το Windows Partition είναι εγκατεστημένο

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 11 από 34.

Τώρα που αναφέρονται όλες οι διαθέσιμες επιλογές μονάδας δίσκου, μπορείτε να διαγράψετε οποιαδήποτε διαμερίσματα που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα από τους υπάρχοντες σκληρούς δίσκους σας.

Σημαντικό: Πριν συνεχίσετε, λάβετε υπόψη ότι η διαγραφή ενός διαμερίσματος θα διαγράψει οριστικά όλα τα δεδομένα από τη μονάδα δίσκου. Με όλα τα δεδομένα εννοώ το εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, όλα τα προγράμματα, όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται από αυτά τα προγράμματα, όλη τη μουσική, όλα τα βίντεο, όλα τα έγγραφα κ.λπ. που μπορεί να βρίσκονται σε αυτή τη συγκεκριμένη μονάδα δίσκου.

Επισημάνετε το διαμέρισμα που θέλετε να διαγράψετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο σύνδεσμο Διαγραφή .

Σημείωση: Η λίστα με τις κατατμήσεις μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τη λίστα που εμφανίζεται παραπάνω. Στον υπολογιστή μου, πραγματοποιώ μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 σε έναν υπολογιστή με ένα μικρό σκληρό δίσκο 30 GB που είχε προηγουμένως εγκαταστήσει τα Windows 7.

Εάν έχετε πολλούς σκληρούς δίσκους ή / και πολλαπλά διαμερίσματα σε αυτές τις μονάδες, προσέξτε ιδιαίτερα για να διαγράψετε το σωστό διαμέρισμα. Πολλοί άνθρωποι, για παράδειγμα, έχουν δεύτερους σκληρούς δίσκους ή διαμερίσματα που λειτουργούν ως μονάδες εφεδρικής αποθήκευσης. Αυτό σίγουρα δεν είναι μια κίνηση που θέλετε να διαγράψετε.

12 από 34

Επιβεβαιώστε την διαγραφή του διαμερίσματος

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 12 από 34.

Μετά τη διαγραφή του διαμερίσματος, η εγκατάσταση των Windows 7 θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή.

Το μήνυμα αναφέρει ότι "Το διαμέρισμα ενδέχεται να περιέχει αρχεία ανάκτησης, αρχεία συστήματος ή σημαντικό λογισμικό από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας. Εάν διαγράψετε αυτό το διαμέρισμα, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν θα χαθούν".

Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Σημαντικό: Όπως περιγράψαμε στο τελευταίο βήμα, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτή τη μονάδα θα χαθούν. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για όλα όσα θέλετε να διατηρήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Ακύρωση , τερματίστε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εκκινήσετε ξανά σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα έχετε εγκαταστήσει και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας ό, τι θέλετε να διατηρήσετε.

Για να είμαστε σαφείς: Αυτό είναι το σημείο μη επιστροφής! Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι, θέλω απλώς να είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορείτε να αναιρέσετε τη διαγραφή της μονάδας που επιλέξατε αφού κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί OK.

13 από 34

Διαγράψτε άλλα διαμερίσματα που σχετίζονται με λειτουργικά συστήματα

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 13 από 34.

Αν υπάρχουν άλλα διαμερίσματα που πρέπει να διαγραφούν, μπορείτε να το κάνετε αυτό αυτήν τη στιγμή.

Για παράδειγμα, η εγκατάσταση των Windows 7 που είχα στον υπολογιστή μου είχε δημιουργήσει αυτό το ειδικό διαμέρισμα των 100 MB (πολύ μικρό) για την αποθήκευση των δεδομένων του συστήματος. Αυτό είναι σίγουρα σχετικό με το λειτουργικό σύστημα που προσπαθώ να καταργήσω εντελώς από τον υπολογιστή μου, έτσι θα το διαγράψω επίσης.

Επισημάνετε το διαμέρισμα και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Διαγραφή .

Σημείωση: Όπως μπορείτε να δείτε, το διαμέρισμα που διαγράψαμε στο τελευταίο βήμα έχει εξαφανιστεί. Μπορεί να φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι ο ίδιος χώρος 29,9 GB περιγράφεται τώρα ως αδιάθετος χώρος και όχι ως διαμέρισμα.

14 από 34

Επιβεβαιώστε τις πρόσθετες διαγραφές

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 14 από 34.

Όπως και στο βήμα 12, η ​​εγκατάσταση των Windows 7 θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή αυτού του διαμερίσματος.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK για επιβεβαίωση.

Σημαντικό: Όπως και πριν, έχετε υπόψη ότι όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συγκεκριμένη μονάδα θα χαθούν.

15 από 34

Επιλέξτε μια φυσική τοποθεσία για να εγκαταστήσετε τα Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 15 από 34.

Όπως βλέπετε τώρα, όλο το χώρο στον εγκατεστημένο σκληρό δίσκο δεν έχει κατανεμηθεί. Δεν υπάρχουν διαμερίσματα σε αυτόν τον υπολογιστή.

Σημείωση: Ο αριθμός των κατατμημένων κατατμήσεων και αν αυτά τα κατατμήματα είναι μη κατανεμημένα τμήματα μιας μονάδας σκληρού δίσκου, προηγουμένως χωρισμένα κενά ή προηγούμενα μορφοποιημένα και κενά διαμερίσματα, θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο σας σύστημα και από τα διαμερίσματα που διαγράψατε στα τελευταία βήματα.

Εάν εγκαταστήσετε τα Windows 7 σε έναν υπολογιστή με έναν σκληρό δίσκο στον οποίο μόλις διαγράψατε όλα τα τμήματα, η οθόνη σας θα πρέπει να μοιάζει με αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω, εκτός από το μέγεθος του σκληρού σας δίσκου.

Επιλέξτε τον κατάλληλο μη διατεθέντα χώρο για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο διαμέρισμα και δεν απαιτείται να διαμορφώσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο διαμέρισμα . Η εγκατάσταση των Windows 7 θα γίνει αυτόματα.

16 από 34

Περιμένετε κατά την εγκατάσταση των Windows 7

Καθαρή εγκατάσταση Windows 7 - Βήμα 16 από 34.

Η Εγκατάσταση των Windows 7 θα εγκαταστήσει τώρα ένα καθαρό αντίγραφο των Windows 7 στη θέση που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ παρά να περιμένετε.

Αυτό είναι το πιο χρονοβόρο από οποιοδήποτε από τα 34 βήματα. Ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σας, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 30 λεπτά.

17 από 34

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 17 από 34.

Τώρα που η διαδικασία καθαρής εγκατάστασης των Windows 7 είναι σχεδόν πλήρης, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Εάν δεν κάνετε τίποτα, ο υπολογιστής σας θα επαναρυθμιστεί αυτόματα μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αν προτιμάτε να περιμένετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα στο κάτω μέρος των Windows, για να ξεκινήσετε την επανεκκίνηση για να συνεχίσετε την οθόνη.

18 από 34

Περιμένετε να ξεκινήσει ξανά η εγκατάσταση των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 18 από 34.

Η καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 συνεχίζεται.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ. Υπάρχουν μερικά ακόμα αυτόματα βήματα εγκατάστασης των Windows 7 για να έρθουν.

19 από 34

Περιμένετε για την εγκατάσταση των Windows 7 για την ενημέρωση των ρυθμίσεων μητρώου

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 19 από 34.

Η εγκατάσταση των Windows 7 τώρα ενημερώνει τις ρυθμίσεις του μητρώου κατά την προετοιμασία για τα τελικά στάδια της καθαρής εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος .

20 από 34

Περιμένετε να εγκατασταθούν τα Windows 7 σε υπηρεσίες εκκίνησης

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 20 από 34.

Περιμένετε έως ότου η εγκατάσταση των Windows 7 ξεκινήσει διάφορες απαραίτητες υπηρεσίες .

Αυτή η εκκίνηση των υπηρεσιών θα συμβεί κατά τη διάρκεια κάθε εκκίνησης των Windows 7, αλλά δεν θα το δείτε ξανά. Οι υπηρεσίες ξεκινούν στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια μιας κανονικής εκκίνησης των Windows 7.

21 από 34

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η ρύθμιση των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 21 από 34.

Αυτή η τελευταία οθόνη ρύθμισης των Windows 7 λέει "Ολοκλήρωση της εγκατάστασης" και μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιμένετε - όλα είναι αυτόματα.

Εάν η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 είναι πλήρης, γιατί είμαστε μόνο στο βήμα 21 των 34;

Τα υπόλοιπα βήματα αυτής της διαδικασίας καθαρής εγκατάστασης περιλαμβάνουν αρκετές εύκολες αλλά σημαντικές διαμορφώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν χρησιμοποιήσετε τα Windows 7.

22 από 34

Περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας αυτόματα

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 22 από 34.

Περιμένετε έως ότου η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 επανεκκινήσει αυτόματα τον υπολογιστή σας.

Σημαντικό: Μην επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας χειροκίνητα σε αυτό το σημείο. Η εγκατάσταση των Windows 7 θα κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για εσάς. Εάν διακόψετε τη διαδικασία εγκατάστασης επανεκκινώντας μη αυτόματα, η διαδικασία καθαρής εγκατάστασης ενδέχεται να αποτύχει. Ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε ξανά την εγκατάσταση των Windows 7 από την αρχή.

23 από 34

Περιμένετε να ξεκινήσουν τα Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 23 από 34.

Περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει το Windows 7.

Δεν απαιτείται εδώ παρέμβαση του χρήστη.

24 από 34

Περιμένετε τα Windows 7 να προετοιμάσουν τον υπολογιστή σας για πρώτη χρήση

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 24 από 34.

Η εγκατάσταση των Windows 7 προετοιμάζει τώρα τον υπολογιστή σας για "πρώτη χρήση".

Τα Windows 7 φορτώνουν τώρα τα προγράμματα οδήγησης , ελέγχοντας για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά, καταργώντας προσωρινά αρχεία κλπ.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι αυτή η καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 έχει καταργήσει εντελώς το παλιό λειτουργικό σας σύστημα. Τα Windows 7 εγκαθίστανται και διαμορφώνονται όπως ακριβώς και σε έναν ολοκαίνουργιο υπολογιστή.

25 από 34

Περιμένετε τα Windows 7 να ελέγχουν την απόδοση του υπολογιστή σας στο βίντεο

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 25 από 34.

Περιμένετε έως ότου τα Windows 7 ελέγξουν την απόδοση βίντεο του υπολογιστή σας.

Τα Windows 7 πρέπει να γνωρίζουν πόσο καλά λειτουργεί η κάρτα οθόνης και το σχετικό υλικό , ώστε να μπορεί να προσαρμόσει σωστά τις επιλογές απόδοσης για τον υπολογιστή σας.

Για παράδειγμα, εάν το σύστημα βίντεο είναι πολύ αργό, τα Windows 7 ενδέχεται να απενεργοποιήσουν λειτουργίες όπως το Aero Peek, ημιδιαφανή παράθυρα και άλλα γραφικά έντονα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος.

26 από 34

Επιλέξτε ένα όνομα χρήστη και ένα όνομα υπολογιστή

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 26 από 34.

Τα Windows 7 πρέπει να γνωρίζουν ποιο όνομα χρήστη θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πώς θέλετε να αναγνωρίζεται ο υπολογιστής σας στο τοπικό σας δίκτυο.

Στο πεδίο Πληκτρολογήστε όνομα χρήστη (για παράδειγμα, John): text, πληκτρολογήστε το όνομά σας. Μπορείτε να εισάγετε ένα όνομα, το όνομα και το επώνυμό σας ή οποιοδήποτε άλλο αναγνωρίσιμο κείμενο που σας αρέσει. Αυτό είναι το όνομα που θα αναγνωρίσετε στα Windows 7.

Σημείωση: Δεν είστε ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιήσατε στην παλιά εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος.

Στο πλαίσιο Πληκτρολογήστε ένα όνομα υπολογιστή: πλαίσιο, πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να έχει ο υπολογιστής σας όταν προβάλλεται από άλλους υπολογιστές του δικτύου σας.

Σημείωση: Εάν έχει νόημα στη συγκεκριμένη σας κατάσταση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα υπολογιστή που χρησιμοποιήσατε για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος που έχετε διαγράψει ως μέρος αυτής της καθαρής εγκατάστασης, ειδικά εάν οποιοιδήποτε άλλοι υπολογιστές στο δίκτυό σας συνδέονται με πόρους στον υπολογιστή σας .

Διαφορετικά, ένα καλό όνομα υπολογιστή μπορεί να είναι Office-PC , Windows-7-Test-PC , Bob-Dell , κ.λπ. Οτιδήποτε αναγνωρίσιμο που έχει νόημα για εσάς θα λειτουργήσει.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο όταν ολοκληρώσετε την εισαγωγή τόσο του ονόματος χρήστη όσο και του ονόματος του υπολογιστή.

Σημείωση: Σχεδιάζετε να έχετε περισσότερους από έναν χρήστες στον υπολογιστή σας; Μην ανησυχείτε - μπορείτε να ρυθμίσετε περισσότερους χρήστες μέσα στα Windows 7 αργότερα.

27 από 34

Επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης για την πρόσβαση στα Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 27 από 34.

Η Microsoft συνιστά να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης που θα απαιτείται κατά την εκκίνηση των Windows 7 πριν να επιτραπεί η πρόσβαση στο λογαριασμό χρήστη σας.

Μη το αντιμετωπίζετε ως σύσταση - θεωρείτε απαίτηση.

Στο πεδίο Πληκτρολογήστε έναν κωδικό πρόσβασης (συνιστάται): πλαίσιο κειμένου, πληκτρολογήστε έναν πολύπλοκο αλλά εύκολο για εσάς κωδικό πρόσβασης. Καταχωρίστε ξανά τον ίδιο κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο Επαναφορά κωδικού πρόσβασης: κείμενο.

Πληκτρολογήστε μια υπόδειξη για να δώσετε τον εαυτό σας στο πλαίσιο πληκτρολογήστε ένα σύμβολο κωδικού πρόσβασης (απαιτείται): πλαίσιο κειμένου. Αυτή η υπόδειξη θα εμφανιστεί αν εισαγάγετε λάθος κωδικό πρόσβασης κατά τη σύνδεση στο Windows 7.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω παράδειγμα, η συμβουλή που μπήκα ήταν: Ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό; . Ο κωδικός πρόσβασης που εισάγασα (που δεν μπορείτε να δείτε παραπάνω) ήταν applesauce .

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης όπως χρησιμοποιείτε στο λειτουργικό σύστημα που μόλις αφαιρέσατε από τον υπολογιστή σας ως μέρος αυτής της καθαρής εγκατάστασης των Windows 7. Ωστόσο, είναι τόσο καλός χρόνος όσο οποιοσδήποτε για να επιλέξετε έναν ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης από ό, τι ίσως να χρησιμοποιούσατε πριν.

28 από 34

Καταχωρίστε το κλειδί προϊόντος των Windows 7

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 28 από 34.

Εισαγάγετε το κλειδί προϊόντος που συνοδεύει την αγορά λιανικής πώλησης ή τη νόμιμη λήψη των Windows 7. Εάν τα Windows 7 ήρθαν ως μέρος του πλήρους συστήματος υπολογιστή σας, πληκτρολογήστε το κλειδί προϊόντος που σας δόθηκε στο πλαίσιο αυτής της αγοράς.

Σημείωση: Αν τα Windows ήταν προεγκατεστημένα αρχικά στον υπολογιστή σας, το κλειδί προϊόντος σας πιθανότατα βρίσκεται σε αυτοκόλλητο που είναι τοποθετημένο στην πλευρά, πίσω ή κάτω μέρος της θήκης του υπολογιστή σας.

Σημαντικό: Ενδέχεται να αποφύγετε την εισαγωγή ενός κλειδιού προϊόντος σε αυτό το σημείο, αλλά τελικά θα χρειαστεί να το κάνετε για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7. Σας συμβουλεύω ιδιαίτερα να εισαγάγετε εδώ το κλειδί προϊόντος και να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε αυτόματα τα Windows, m online .

29 από 34

Επιλέξτε μια επιλογή Windows Update

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 29 από 34.

Σε αυτήν τη Βοήθεια για την προστασία του υπολογιστή σας και τη βελτίωση της οθόνης των Windows αυτόματα , τα Windows 7 σας ζητούν να επιλέξετε πώς θέλετε να εγκαταστήσετε αυτόματα τις ενημερώσεις από την υπηρεσία Windows Update της Microsoft.

Σας συνιστούμε να επιλέξετε Εγκατάσταση μόνο σημαντικών ενημερώσεων . Αυτή η επιλογή είναι η ασφαλέστερη, επειδή περιορίζει τα Windows 7 από το να κάνει οτιδήποτε με τα δεδομένα σας ή στον υπολογιστή σας αυτόματα εκτός από τις περιπτώσεις όπου είναι διαθέσιμες σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας και σταθερότητας.

Είστε ευπρόσδεκτοι να επιλέξετε Χρήση προτεινόμενων ρυθμίσεων, αλλά δεν συνιστούμε να επιλέξετε την επιλογή " Ρωτήστε με αργότερα" .

Σημείωση: Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν εύκολα να αλλάξουν μέσα στα Windows 7 αφού τελειώσετε με αυτές τις ερωτήσεις ρύθμισης παραμέτρων.

30 από 34

Επιλέξτε την σωστή ζώνη ώρας, ημερομηνία και ώρα

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 30 από 34.

Στην οθόνη Αναθεώρηση της ώρας και της ημερομηνίας σας , επιλέξτε τη σωστή ζώνη ώρας , ημερομηνία και ώρα .

Η ώρα και η ημερομηνία πιθανόν να είναι ήδη σωστές, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει τη ζώνη ώρας και εάν χρειάζεται αλλάξετε.

Αν η περιοχή σας παρατηρεί το χρόνο θερινής ώρας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αυτό το πλαίσιο εδώ.

Σημείωση: Εάν αλλάξει η ημερομηνία και / ή ο χρόνος της θερινής ώρας, η Microsoft θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση μέσω του Windows Update για να αλλάξει την αυτόματη αλλαγή ώρας, οπότε μην αποφύγετε τον έλεγχο αυτού του κουτιού, αν υποτεθεί ότι οι αλλαγές DST δεν θα εμφανιστούν σωστά.

31 από 34

Επιλέξτε μια τοποθεσία δικτύου

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 31 από 34.

Στο παράθυρο " Επιλογή τρέχουσας θέσης του υπολογιστή σας" που βλέπετε τώρα, τα Windows 7 ρωτούν πού εντοπίζεται ο υπολογιστής σας, ώστε να μπορεί να ρυθμίσει την κατάλληλη ασφάλεια δικτύων-πιο αυστηρή ασφάλεια για τους κοινόχρηστους χώρους και ελαφρύτερη για ιδιωτικές, όπως στο σπίτι και την εργασία.

Επιλέξτε Δίκτυο οικίας ή Δίκτυο εργασίας, εάν ισχύει για εσάς. Οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτό θα επιλέξουν το οικείο δίκτυο .

Επιλέξτε Δημόσιο δίκτυο εάν χρησιμοποιείτε κινητό υπολογιστή και συνδέεστε στο Internet ή σε άλλους υπολογιστές μακριά από το σπίτι. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Δημόσιο δίκτυο εάν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός κινητού ευρυζωνικού δικτύου - ανεξάρτητα από το αν είστε στο σπίτι ή όχι.

32 από 34

Περιμένετε τα Windows 7 να συνδεθούν στο δίκτυο

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 32 από 34.

Τα Windows 7 συνδέουν τώρα τον υπολογιστή σας στο δίκτυο.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ. Όλα είναι αυτόματα.

Σημείωση: Εάν τα Windows 7 ανιχνεύσουν έναν άλλο υπολογιστή στο δίκτυό σας που εκτελεί Windows 7 και ο οποίος έχει επίσης μια ρύθμιση οικιακής ομάδας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τα είδη αρχείων που θέλετε να μοιραστείτε σε αυτήν την οικιακή ομάδα και τον κωδικό της οικίας. Μπορείτε να εισάγετε αυτές τις πληροφορίες ή να παραλείψετε πλήρως τη ρύθμιση.

Δεν εμφανίζω αυτή την πρόσθετη οθόνη σε αυτόν τον οδηγό.

33 από 34

Περιμένετε τα Windows 7 να προετοιμάσουν την επιφάνεια εργασίας

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 33 από 34.

Τα Windows 7 θα βάλουν τώρα όλες τις "τελειώσεις" στην καθαρή σας εγκατάσταση, όπως την προσθήκη εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας, την προετοιμασία του μενού έναρξης κλπ.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ. Όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται αυτόματα στο παρασκήνιο.

34 από 34

Η καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 ολοκληρώθηκε!

Windows 7 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 34 από 34.

Αυτό ολοκληρώνει το τελικό βήμα της καθαρής εγκατάστασης των Windows 7. Συγχαρητήρια!

Σημαντικό: Αν επιλέξετε να μην ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις (Βήμα 29), τότε το πρώτο βήμα μετά την εγκατάσταση των Windows 7 είναι να επισκεφθείτε το Windows Update και να εγκαταστήσετε όλα τα σημαντικά service pack και επιδιορθώσεις που έχουν εκδοθεί από την έκδοση των Windows 7 στο DVD σας απελευθερώθηκε.

Με άλλα λόγια, οποιεσδήποτε υπηρεσίες και πακέτα εγκατεστημένα στο παλιό λειτουργικό σας σύστημα προφανώς δεν είναι πλέον εγκατεστημένα.

Εάν ενεργοποιήσατε τις αυτόματες ενημερώσεις, τα Windows 7 θα σας προτρέψουν για οποιεσδήποτε σημαντικές ενημερώσεις που απαιτούνται.