Τρόπος εγκατάστασης του Windows Vista Service Pack 2 (SP2)

01 από 05

Windows Vista, τώρα με SP2

Microsoft

Πολλοί άνθρωποι απέρριψαν κατηγορηματικά τα Windows Vista όταν ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2007, αλλά η αλήθεια είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά Vista στα λειτουργικά συστήματα που έχουν ακολουθήσει. Ειδικά τα Windows 7, τα οποία δανείστηκαν πολλά πλεονεκτήματα των Vista, αλλάζοντας τις πιο ενοχλητικές πτυχές όπως το χαρακτηριστικό Ελέγχου Λογαριασμού Χρήστη (UAC) .

Παρόλο που το Vista δεν είναι το αγαπημένο όλων, το λειτουργικό σύστημα πήρε πολύ καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου, ειδικά το 2009, όταν κυκλοφόρησε το Service Pack 2 (SP2). Αυτή η ενημερωμένη έκδοση στα Vista πρόσθεσε πολλά βασικά νέα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα εγγραφής δεδομένων σε δίσκους Blu-ray, βελτιωμένη υποστήριξη Bluetooth και Wi-Fi, καλύτερη αναζήτηση επιτραπέζιων υπολογιστών και καλύτερη απόδοση ενέργειας.

Εάν επαναφορτίζετε τα Vista σε ένα παλαιότερο μηχάνημα που χρησιμοποιεί δίσκους pre-Service Pack 2, σίγουρα θα θέλετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Vista SP2. Δείτε πώς να το κάνετε.

02 του 05

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και, στη συνέχεια, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κάποιων άλλων

Το Κέντρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς των Windows Vista. Tony Bradley για About.com

Pop quiz: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν εγκαταστήσετε μια σημαντική ενημέρωση σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows;

Αν είπατε, "δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών αρχείων σας". Είστε απολύτως σωστοί. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αντιμετωπίζετε μια κακή ενημέρωση που καταστρέφει τα αρχεία σας εξαιτίας ενός κατεστραμμένου αρχείου, ενέργειας ή μηχανικής βλάβης. Εάν ο υπολογιστής σας προχωράει στο fritz κατά τη διάρκεια μιας ενημερωμένης έκδοσης - και ας είμαστε ειλικρινείς με μια παλιά μηχανή Vista που είναι πολύ, πολύ πιθανή - μην την αφήνετε να τραβάτε μαζί της τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα έγγραφά σας.

Το Vista διαθέτει ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα υποστήριξης που είναι ίσως το πιο αξιόπιστο στοίχημά σας δεδομένης της ηλικίας του λειτουργικού συστήματος. Για βήμα προς βήμα τον έλεγχο της περίληψης σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ενσωματωμένου εφεδρικού βοηθητικού προγράμματος της Vista .

03 του 05

Εκτελέστε ελέγχους πριν από την εγκατάσταση

Το Windows Vista SP1 απαιτείται πριν την εγκατάσταση του SP2.

Τώρα που έχετε υποστηρίξει όλοι, είναι ώρα. Ωστόσο, προτού εγκαταστήσετε την αναβάθμιση Vista SP2, ας πραγματοποιήσουμε τους παρακάτω ελέγχους.

Βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί το Windows Vista Service Pack 1 (SP1) προτού προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε το Vista SP2.

Το SP1 αποτελεί προϋπόθεση για την εγκατάσταση του διαδόχου του. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το SP1, ανατρέξτε στον ιστότοπο της Microsoft. Εάν δεν είστε σίγουροι αν έχετε SP1 απλά συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το Windows Update για να αναζητήσετε νέες ενημερώσεις μεταβαίνοντας στην ενότητα Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε "Windows Update" στο πλαίσιο αναζήτησης του πίνακα ελέγχου. Μόλις προσπεράσετε το Windows Update, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τις απαιτούμενες.

Το σπουδαίο πράγμα για το Windows Update είναι ότι δεν θα σας αφήσει να εγκαταστήσετε ενημερώσεις χωρίς να εγκαταστήσετε πρώτα τις προαπαιτήσεις τους.

04 του 05

Τελικοί έλεγχοι

Windows Vista (χρησιμοποιείται με άδεια από τη Microsoft.). Microsoft

Οι υπόλοιποι έλεγχοι πριν από την αναβάθμιση είναι αρκετά εύκολοι. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Να είσαι σίγουρος:

Σημείωση: Μόλις ξεκινήσει η αναβάθμιση, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Ενδέχεται να χρειαστεί έως και μία ή δύο ώρες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

05 του 05

Εγκαταστήστε την αναβάθμιση του Vista SP2

Εγκατάσταση αναβάθμισης Vista SP2.

Τώρα ήρθε η ώρα να γίνουμε σοβαροί. Ας πάρουμε αναβάθμιση. Αν χρησιμοποιείτε μόνο το Windows Update για αναβάθμιση σε SP2, τότε δεν ισχύουν οι παρακάτω οδηγίες. Εάν, ωστόσο, κατεβάσατε το Vista SP2 απευθείας από το Κέντρο λήψης της Microsoft για να το εγκαταστήσετε με το χέρι, εδώ είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

1. Ξεκινήστε την αναβάθμιση του Vista SP2 κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης.

2. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο "Καλωσορίσατε στα Windows Vista Service Pack 2", κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

Τώρα απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σας. Ο υπολογιστής σας μπορεί να επανεκκινηθεί αρκετές φορές ως μέρος της εγκατάστασης. Μην αποσυνδέετε ή κλείνετε τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του SP2, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι "το Windows Vista SP2 εκτελείται τώρα".

3. Εάν απενεργοποιήσατε λογισμικό προστασίας από ιούς πριν εγκαταστήσετε το Vista SP2, ενεργοποιήστε το εκ νέου.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εγκατάσταση, θα πρέπει να επισκεφθείτε το κατάστημα επιδιόρθωσης τοπικών υπολογιστών, καθώς η Microsoft δεν παρέχει πλέον δωρεάν υποστήριξη για θέματα των Windows Vista Service Pack.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο " Αναβάθμιση του υπολογιστή σας σε Windows Vista SP2 ".

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.