Η ιστοσελίδα σας λειτουργεί σε tablet touchscreen;

Οι οθόνες αφής λειτουργούν διαφορετικά από τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια

Στις πρώτες μέρες του σχεδιασμού ιστοσελίδων για κινητές συσκευές, οι περισσότεροι προγραμματιστές διάρθρωσαν την προσφορά προϊόντων τους. Έκδιδαν μια πλήρως λειτουργική έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές και στη συνέχεια μια έκδοση "βελτιστοποιημένη για κινητά", η οποία απομάκρυνε πολλά από το branding και τις εικόνες για να καλύψει τις περιορισμένες δυνατότητες και την ταχύτητα του δικτύου των τηλεφώνων καραμελών και των ασύρματων δικτύων 3G.

Τα σύγχρονα smartphones, ωστόσο, μπορούν να καταστήσουν ιστοσελίδες εξίσου αποτελεσματικά με τους επιτραπέζιους υπολογιστές, μέσω δικτύων τόσο καλών είτε καλύτερων από τις χάρτες DSL χθες.

Ο σχεδιασμός, επομένως, συγκλίνει πίσω σε μια διεπαφή ενός χρήστη. Αλλά ο κίνδυνος για τους σχεδιαστές δεν είναι ότι ένα smartphone ή ένα tablet δεν μπορεί να καταστήσει έναν σύγχρονο ανταποκριτικό ιστότοπο. Αντίθετα, η μέθοδος της εισόδου του χρήστη σε μια οθόνη αφής απαιτεί σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό της υποκείμενης τοποθεσίας. Οι ημέρες κατασκευής ενός ιστότοπου, υποθέτοντας ότι οι επισκέπτες έχουν ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, έχουν τελειώσει.

Βασικοί κανόνες σχεδίασης οθόνης αφής

Ο σχεδιασμός για μια διεπαφή ιστού με οθόνη αφής απαιτεί την εξέλιξη της παραδοσιακής προσέγγισης πληκτρολογίου οθόνης-ποντικιού του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δέχεστε αλληλεπιδράσεις όπως χειρονομίες, βρύσες και είσοδο multitouch.

Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών της συσκευής, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων πρέπει να δώσουν έμφαση σε διάφορους βασικούς κανόνες σχεδίασης για χρήστες με οθόνη αφής:

Η πιο σημαντική πτυχή του σχεδιασμού με τις οθόνες αφής στο μυαλό είναι να δοκιμάσετε τις σελίδες σας σε μια οθόνη αφής . Ενώ είναι διαθέσιμα πολλά emulators iPad και Android και πολλά tablet των Windows, δεν παρέχουν ακόμα την αίσθηση της οθόνης αφής. Δεν μπορείτε να πείτε ότι οι σύνδεσμοι είναι πολύ κοντά ή ότι τα κουμπιά είναι πολύ μικρά - ή ότι η αντανάκλαση καθιστά τη σελίδα πάρα πολύ δύσκολη για να το διαβάσετε - εκτός και αν βγείτε από ένα δισκίο και τα δοκιμάσετε πριν να κυκλοφορήσετε το νέο σας σχέδιο ιστοσελίδας.