Πώς να εκτιμήσετε ένα όνομα τομέα

Εάν σκέφτεστε να υποβάλετε προσφορά για ένα όνομα τομέα ή θέλετε να βάλετε το domain name σας προς πώληση, θα πρέπει να πάρετε μια ιδέα για το πόσο αξίζει. Λάβετε υπόψη ότι η πραγματική αξία οποιουδήποτε τομέα είναι πόσο ένας αγοραστής θα πληρώσει γι 'αυτό. Εάν έχετε έναν τομέα προς πώληση, μπορείτε να ζητήσετε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για αυτό, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον που θα πληρώσει αυτή την τιμή, αυτό δεν είναι αυτό που αξίζει τον τομέα, είναι ακριβώς αυτό που θα θέλατε να λάβετε.

Πολλοί άνθρωποι, όταν θέλουν να πουλήσουν ένα όνομα τομέα, πάνε αμέσως σε έναν ιστότοπο αξιολόγησης. Υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αξιολογήσετε τον τομέα σας. Μας αρέσει να αξιολογούμε από αρκετές, ώστε να δούμε αν υπάρχουν πολλές παραλλαγές και αυτό μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την πώληση ενός τομέα. Ορισμένες ιστοσελίδες δωρεάν αξιολόγησης περιλαμβάνουν: Εκτίμηση URL, EstiBot.com και Domaining.

Αυτές οι εκτιμήσεις είναι μόνο εικασίες, δεν αποτελούν εγγύηση ότι ένας τομέας θα πουλήσει για την τιμή που καταγράφει. Θυμηθείτε επίσης ότι μπορεί να είναι δελεαστικό να πιστεύετε μόνο τον ιστότοπο αξιολόγησης που δίνει την υψηλότερη αξία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αν μπορείτε να εκτελέσετε μια αξιολόγηση στον τομέα του ιστότοπού σας, έτσι και οι δυνητικοί αγοραστές σας. Και θα θέλουν να ξοδέψουν το λιγότερο χρηματικό ποσό που μπορούν.

Τι κάνει έναν τομέα πιο αξιόλογο

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με το τι καθιστά έναν τομέα πιο πολύτιμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν έναν τομέα θέλουν να αγοράσουν ένα που είναι ήδη επιτυχημένο και οι περισσότεροι άνθρωποι στο διαδίκτυο καθορίζουν την επιτυχία στις προβολές της σελίδας και τους πελάτες. Ένας ήδη αποδεδειγμένος ιστότοπος, ακόμα και αν αλλάξει ιδιοκτησία, θα μεταφέρει ορισμένους από τους προηγούμενους χρήστες στον νέο ιστότοπο.

Μερικά από τα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε κατά την προσπάθεια αξιολόγησης ενός τομέα περιλαμβάνουν:

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την αξία του τομέα σας

Το μεγάλο πράγμα για αυτή την ερώτηση είναι ότι αυτό που κάνετε για να βελτιώσετε την αξία του τομέα είναι το ίδιο με αυτό που κάνετε για να βελτιώσετε την αξία του ιστότοπού σας αμέσως πριν να πουλήσετε τον τομέα. Συγκεκριμένα: αποκτήστε περισσότερους πελάτες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας . Όσο πιο δημοφιλής είναι ο ιστότοπός σας, τόσο πιο πολύτιμο θα γίνει ο τομέας. Πράγματα όπως:

Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που είτε δεν μπορείτε να αλλάξετε είτε απλά να περιμένετε να επηρεάσετε την αξία του τομέα σας.