Τα κορυφαία μέρη για να πουλήσουν τα μοντέλα σας 3D online

Ένας από τους ευκολότερους και πιο προσβάσιμους τρόπους για να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα ως μοντέλο 3D είναι να ξεκινήσετε την πώληση 3D μοντέλων από μια ηλεκτρονική αγορά.

Αν ψάχνετε για μετάβαση σε εργασία ανεξάρτητων, αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την οικοδόμηση μιας βάσης πελατών και η φύση της εργασίας σημαίνει ότι θα μάθετε πολλά για το πώς να οικοδομήσουμε μια παρουσία στο διαδίκτυο, να αγοράσετε τον εαυτό σας και να μοχθήτε συνδέσεις σας για να αποκτήσετε έκθεση.

Ακόμα κι αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για την οικοδόμηση ενός χαρτοφυλακίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε υποψηφιότητα για δουλειές στο στούντιο, η επιτυχής πώληση 3D αποθεμάτων θα δείξει στους πιθανούς εργοδότες ότι έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ποιοτική εργασία με υψηλή απόδοση.

Όπως κάτι που αξίζει να κάνετε, χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να δημιουργήσετε ένα σταθερό εισόδημα από την πώληση μοντέλων σε απευθείας σύνδεση, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι μόλις δημιουργήσετε ένα δίκτυο, το εισόδημα είναι σχετικά παθητικό.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ως πωλητή μετοχών 3D, αλλά πριν προχωρήσουμε σε οτιδήποτε άλλο, ας ρίξουμε μια ματιά στα δέκα καλύτερα μέρη για να πουλήσετε τα μοντέλα σας online .

Αυτές είναι οι αγορές με τις περισσότερες κυκλοφορίες, η ισχυρότερη φήμη και τα καλύτερα δικαιώματα:

01 από 10

Turbosquid

Ας φτάσουμε στον ελέφαντα στο δωμάτιο ακριβώς έξω από το ρόπαλο. Ναι, το Turbosquid είναι τεράστιο. Ναι, έχουν μια εντυπωσιακή λίστα με υψηλού επιπέδου πελάτες. Αλλά είναι πραγματικά το καλύτερο μέρος για να πουλήσετε τα μοντέλα σας;

Εάν είστε σε κάποιο βαθμό ικανό να ξεχωρίσετε εκεί, τότε η τεράστια βάση χρηστών του Turbosquid προσφέρει τεράστια ανοδική πορεία, αλλά μην περιμένετε να ανεβάσετε τα μοντέλα σας και να παρακολουθήσετε τα δολάρια που θα κυλήσουν. Η επιτυχία εδώ πιθανότατα απαιτεί σημαντική ποσότητα ενεργού μάρκετινγκ και, ειλικρινά, εάν είστε αρκετά καλοί για να ξεχωρίσετε στο Turbosquid, ίσως είστε αρκετά καλός για να αρχίσετε να ψάχνετε νόμιμες συμβάσεις ανεξάρτητων (που θα σας πληρώσουν πολύ καλύτερα).

Ποσοστό: Ο καλλιτέχνης δέχεται 40%, αν και το πρόγραμμα συντεχνίας τους προσφέρει ποσοστά έως και 80% με αντάλλαγμα την αποκλειστικότητα.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση: Πώληση στο Turbosquid Περισσότερα »

02 από 10

Shapeways

Αν δεν ήταν για την εμφάνιση των 3D εκτυπωτικών υπηρεσιών κατά παραγγελία όπως Shapeways, αυτός ο κατάλογος θα ήταν στην πραγματικότητα σημαντικά μικρότερος.

Οι Shapeways (και παρόμοιες τοποθεσίες) έχουν ανοίξει ένα εντελώς νέο τμήμα της αγοράς, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μοντέλους να φορτώσουν το έργο τους και να πουλήσουν φυσικά αντίγραφα των 3D μοντέλων τους μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως εκτύπωση 3D. Η δυνατότητα εκτύπωσης σε πολυάριθμους διαφορετικούς τύπους υλικών καθιστά την εκτύπωση 3D μια ευέλικτη και ελκυστική επιλογή για κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα και αγάλματα μικρού χαρακτήρα.

Η ιδέα της φυσικής εκτύπωσης ενός ψηφιακού μοντέλου μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αν το ακούτε για πρώτη φορά, αλλά η τεχνολογία έχει φτάσει και θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε την κατασκευή, καθώς οι εκτυπωτές συνεχίζουν να προχωρούν.

Αν θέλετε να πουλήσετε τα μοντέλα σας ως 3D εκτυπώσεις, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πρόσθετα βήματα / μετατροπές που πρέπει να ολοκληρωθούν για να δημιουργηθεί ένα μοντέλο "έτοιμο για εκτύπωση". Διαβάστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Ποσοστό δικαιωμάτων: Ευέλικτο. Το Shapeways ορίζει μια τιμή που βασίζεται στον όγκο και το υλικό της εκτύπωσης σας και καθορίζετε πόσα σήματα θέλετε να χρεώσετε.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση: Πώληση σε Shapeways Περισσότερα »

03 από 10

CGTrader

Η CGTrader, με έδρα τη Λιθουανία, ιδρύθηκε το 2011 και υποστηρίζεται από την Intel Capital και την Pratica Capital. Η κοινότητα φιλοξενεί περισσότερους από 500.000 τρισδιάστατους καλλιτέχνες, στούντιο σχεδιασμού και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Οι αγοραστές που δεν βλέπουν τι ψάχνουν μπορούν επίσης να προσλάβουν κάποιον για να το δημιουργήσει.

Τα τρισδιάστατα μοντέλα περιλαμβάνουν παράνομα λεπτομερή γραφικά υπολογιστών, μοντέλα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και μοντέλα εκτύπωσης που κυμαίνονται από κοσμήματα και μικρογραφίες μέχρι τμήματα μηχανικής. Οι σχεδιαστές μπορούν να επιλέξουν να πουλήσουν, να μεταβούν σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή ή να εκτυπώσουν ένα στοιχείο και να αποσταλούν μέσω του Sculpteo.

Ποσοστό δικαιωμάτων: Υπάρχουν 13 διαφορετικά επίπεδα φήμης. Αρχάριοι στους θρύλους. Το ποσοστό επιτοκίων κυμαίνεται από 70 έως 90% ανάλογα με το πού πέφτετε στα επίπεδα.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση: Πώληση στο GCTrader Περισσότερα »

04 από 10

Daz 3D

Το Daz 3D είναι μια τεράστια αγορά, αλλά είναι επίσης πολύ αυτοτελής.

Ξέρω ότι υπάρχει αρκετό δυναμικό εδώ, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να δω ότι είναι μια επιλογή για εσάς αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Daz Studio και το Poser. Έχουν επίσης μια αρκετά συγκεκριμένη λίστα των απαιτήσεων και μια διαδικασία χειρωνακτικής εξέτασης, οπότε αν ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη μεταφόρτωση βλέπετε αλλού. Το προβάδισμα είναι ότι η DAZ είναι μια αγορά που απευθύνεται σε ανθρώπους που πρέπει να κάνουν CG αλλά συνήθως δεν ξέρουν πώς να μοντελοποιούν, γεγονός που τους καθιστά πιο πιθανό να αγοράσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ποσοστό: Ο καλλιτέχνης λαμβάνει 50 τοις εκατό σε μη αποκλειστικές πωλήσεις, έως 65 τοις εκατό με αποκλειστικότητα.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση: Πώληση στο Daz 3D Περισσότερα »

05 από 10

Αποδοτικότητα

Η άνθηση ήταν γύρω για πάντα, η οποία δυστυχώς αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό της γήρανσης του χώρου. Έχουν υψηλά πρότυπα ποιότητας και μια γιγαντιαία βάση χρηστών, αλλά σχετικά χαμηλά τέλη δικαιωμάτων σημαίνει ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές διαθέσιμες για 3D καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας παραδοσιακά πακέτα μοντελοποίησης όπως Maya, Max και Lightwave.

Ωστόσο, το Renderosity έχει τοποθετηθεί με επιτυχία ως κορυφαία αγορά για τα μοντέλα Daz Studio και Poser, οπότε αν αυτό είναι το πράγμα σας, σίγουρα θα θέλετε να εγκαταστήσετε το κατάστημα εδώ (εκτός από το Daz 3D). Τα δύο είναι αρκετά ισοδύναμα στην κυκλοφορία, οπότε φροντίστε να τους δώσετε και κάποια προσοχή.

Ποσοστό: Ο καλλιτέχνης λαμβάνει 50 τοις εκατό σε μη αποκλειστικές πωλήσεις, έως και 70 τοις εκατό με αποκλειστικότητα.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση: Πώληση σε Renderosity Περισσότερα »

06 από 10

3Docean

Το 3Docean αποτελεί μέρος του τεράστιου δικτύου Envato, το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρη την αυτοκρατορία Tuts + και διαθέτει περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη. Παρόλο που η βάση χρηστών 3Docean είναι πιθανότατα ένα κλάσμα αυτού, υπάρχει και πολύ λιγότερος ανταγωνισμός εδώ από κάπου όπως το Turbosquid ή το 3D Studio.

Τα προϊόντα Envato είναι αρκετά συμπαγή, οπότε το 3Docean σίγουρα αξίζει να εξετάσει για να συμπληρώσει αυτό που κάνετε σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές, αλλά σίγουρα δεν βασίζεστε σε αυτά ως το κύριο κατάστημα - η μη αποκλειστική τιμή χορήγησης που προσφέρουν είναι απόλυτα προσβλητικός.

Ποσοστό: Ο καλλιτέχνης λαμβάνει 33 τοις εκατό σε μη αποκλειστικές πωλήσεις, 50-70 τοις εκατό με σύμβαση αποκλειστικότητας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση: Πώληση σε 3Docean Περισσότερα »

07 από 10

3DExport

Με περισσότερα από 130.000 μέλη, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να κυκλοφορήσουν, και το 3DExport διαθέτει ένα από τα φιλικότερα προς το χρήστη (και ελκυστικά) σχέδια στο χώρο του κλάδου. Αυτές ιδρύθηκαν το 2004, αλλά μπορείτε να πείτε ότι όλα έχουν εκσυγχρονιστεί και αναβαθμιστεί. Το μη αποκλειστικό τους ποσοστό αδειοδότησης είναι ανταγωνιστικό με τον ηγέτη της βιομηχανίας, The 3D Studio.

Ποσοστό: Ο καλλιτέχνης λαμβάνει 60 τοις εκατό για μη αποκλειστικές πωλήσεις, μέχρι 70 τοις εκατό με σύμβαση αποκλειστικότητας.

FAQ Συχνές ερωτήσεις: Πώληση σε 3DExport Περισσότερα »

08 από 10

CreativeCrash

Το CreativeCrash είναι μια τρισδιάστατη αγορά που ξεπήδησε από τις στάχτες του πλέον αδιέξοδου δικτύου ανταλλαγής κεφαλαίων Highend3D. Ο ιστότοπος παίρνει αρκετή κίνηση, αλλά το τέλος αδείας είναι ελαφρώς υψηλότερο από το μέρος του ανταγωνισμού.

Ένα άλλο πιθανό ζήτημα είναι ότι για την τελευταία δεκαετία το Highend ήταν πάντα το μέρος για να πάμε για δωρεάν μοντέλα 3D. Αν υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία της κυκλοφορίας του CreativeCrash έχει μεταφερθεί από το Highend3D, ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να πραγματοποιήσετε πωλήσεις όταν η βάση χρηστών χρησιμοποιείται για να πάρει τα πράγματα δωρεάν.

Ποσοστό: Ο καλλιτέχνης λαμβάνει 55 τοις εκατό σε μη αποκλειστικές πωλήσεις.

Συχνές ερωτήσεις αδειοδότησης: Πώληση στο CreativeCrash Περισσότερα »

09 από 10

Πτώση Pixel

Το Falling Pixel είναι ένας πωλητής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με μεγάλη προσφορά και αξιοπρεπή κίνηση. Είναι αξιοσημείωτες για την ευθυγράμμιση με το Turbosquid πέρυσι, επιτρέποντας στα μέλη να πωλούν με τη συμφωνία Squid Guild. Ο μη αποκλειστικός τους ρυθμός είναι απόλυτα σκουπίδια, οπότε αν δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για το Squid Guild τότε μην ασχοληθείτε με το Falling Pixel. Αν αποφασίσετε να πουλήσετε μέσω του Guild, τότε ίσως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε τουλάχιστον να δοκιμάσετε και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Ποσοστό: Ο καλλιτέχνης λαμβάνει 40 τοις εκατό για μη αποκλειστικές πωλήσεις, 50-60 τοις εκατό με σύμβαση αποκλειστικότητας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση: Πώληση σε πτώση Pixel Περισσότερα »

10 από 10

Sculpteo

Η Sculpteo είναι ένας άλλος προμηθευτής 3D εκτύπωσης με έδρα τη Γαλλία. Παρόλο που δεν έχουν λάβει τόσο μεγάλο τύπο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Sculpteo έχει ένα παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο με το Shapeways, και παρά τα λίγα μειονεκτήματα, είναι σίγουρα αξίζει να το δούμε.

Το Sculpteo προσφέρει λιγότερες επιλογές υλικού και χρωμάτων και σε σύγκριση με το Shapeways το ίδιο μοντέλο τείνει να είναι ακριβότερο για εκτύπωση. Τούτου λεχθέντος, η αγορά είναι επίσης λιγότερο γεμάτη, επομένως μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία κάνοντας πωλήσεις. Αν ψάχνετε να πουλήσετε τα μοντέλα σας ως εκτυπώσεις, η συμβουλή μου είναι να περιπλανηθείτε και στους δύο ιστότοπους για να δείτε ποια από τις προτιμήσεις σας.

Ποσοστό δικαιωμάτων: Ευέλικτο. Το Sculpteo ορίζει μια τιμή που βασίζεται στον όγκο και το υλικό της εκτύπωσης σας και καθορίζετε πόσα σήματα θέλετε να χρεώσετε.

FAQ Συχνές ερωτήσεις: Πώληση στο Sculpteo Περισσότερα »

Ποια αγορά είναι καλύτερη;

Γνωρίζοντας τις επιλογές σας είναι μόνο η μισή μάχη. Στο δεύτερο μέρος αυτής της σειράς, διερευνάμε την κυκλοφορία, τον ανταγωνισμό και τα δικαιώματα για να καθορίσουμε ποια 3D αγορά θα σας δώσει την υψηλότερη πιθανότητα επιτυχίας. Διαβάστε περισσότερα