Πού να πουλήσετε τα 3D μοντέλα σας - Ποια αγορά είναι καλύτερη;

Πώς να πωλούν με επιτυχία τα μοντέλα σας 3D Online - Μέρος 2

Σας έχουμε δώσει μια λίστα με τα δέκα καλύτερα μέρη για να πουλήσετε μοντέλα 3D online , αλλά ποια θα πρέπει να επιλέξετε; Ποιες τοποθεσίες θα σας δώσουν, ως καλλιτέχνη, την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσετε με επιτυχία χρήματα από την πώληση των 3D μοντέλων σας;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα, αλλά στο τέλος, υπάρχουν τρεις παράγοντες που θέλετε να εξετάσετε για να προσδιορίσετε ποιες 3d αγορές αξίζουν τον χρόνο και την προσπάθειά σας:

  1. Τιμές νομισμάτων
  2. ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ
  3. Ανταγωνισμός

01 από 05

Δικαιώματα

Freder / Getty Images

Καταρχάς. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιους ιστότοπους πληρώνουν τα υψηλότερα μη αποκλειστικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες τους. Οι τοποθεσίες που πληρώνουν τα υψηλότερα τέλη λαμβάνουν μικρότερη περικοπή, πράγμα που σημαίνει ότι θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα ανά πώληση.

Λάβετε υπόψη ότι εξετάζουμε μη αποκλειστικά δικαιώματα. Σχεδόν όλοι αυτοί οι ιστότοποι προσφέρουν υψηλότερη πληρωμή σε αντάλλαγμα για μια συμφωνία που δεν θα πουλήσετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο οπουδήποτε αλλού. Τα συμβόλαια αποκλειστικότητας είναι κάτι που σίγουρα θέλετε να λάβετε υπόψη μόλις εγκαταστήσετε τον εαυτό σας, αλλά στην αρχή σας συνιστούμε να μην περιορίζετε τις επιλογές σας.

Εδώ είναι τα ποσοστά δικαιωμάτων, από τα καλύτερα ως τα χειρότερα:

  1. Το 3D Studio - το 60%
  2. 3D ανταλλαγή (ισοπαλία) - 60%
  3. Creative Crash - 55%
  4. Αποδοτικότητα - 50%
  5. Daz 3D - 50%
  6. Turbosquid - 40%
  7. Πτώση Pixel - 40%
  8. 3D Ocean - 33%

Παρατηρήστε ότι δύο αγορές δεν έχουν τεθεί στη λίστα.

Οι Shapeways και Sculpteo χρησιμοποιούν μια ευέλικτη κλίμακα δικαιωμάτων όπου ο πωλητής καθορίζει μια τιμή με βάση το πόσο κοστίζει για την κατασκευή της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ο καλλιτέχνης τότε επιλέγει πόση από μια σήμανση θέλει να προσθέσει.

Παρόλο που είστε ελεύθεροι να ορίσετε ένα σημάδι 80% στο Shapeways, διατρέχετε τον κίνδυνο να αποκομίσετε τον εαυτό σας από την αγορά. Σε γενικές γραμμές, η σχετικά υψηλή τιμή της τρισδιάστατης εκτύπωσης σημαίνει ότι πιθανότατα θα κάνετε λιγότερη πώληση σε Shapeways και Sculpeo από έναν ψηφιακό πωλητή όπως το 3D Exchange ή το 3D Studio.

02 του 05

ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο λόγος που εξετάζουμε την επισκεψιμότητα ως παράγοντα είναι προφανής - όσο περισσότερη επισκεπτεί ένας ιστότοπος, τόσο πιο δυνητικοί αγοραστές εκτίθενται στα μοντέλα σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μέτρησης της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, αλλά η κατάταξη της Alexa είναι καλά εδραιωμένη και παρέχει αρκετά ακριβή μέτρα για τους σκοπούς μας.

Εδώ είναι οι Alexa κατάταξη για δέκα 3D αγορές. Ένας μικρότερος αριθμός σημαίνει περισσότερη κυκλοφορία! Περιλαμβάνονται στις πρώτες πληροφορίες κυκλοφορίας των ιστοτόπων από τον Ιανουάριο του 2012 σε παρένθεση.

  1. Turbosquid - 9.314 (118.166 επισκέπτες)
  2. Daz 3D - 10.457 (81.547 επισκέπτες)
  3. Renderosity - 16.392 (66.674 επισκέπτες)
  4. 3D Ocean - 19.087 (7.858 επισκέπτες - όγδοη στην ακατέργαστη κυκλοφορία) *
  5. Shapeways - 29.521 (47.952 επισκέπτες)
  6. Το 3D Studio - 36.992 ( 38.242 επισκέπτες)
  7. Creative Crash - 52.969 (21.946 επισκέπτες)
  8. Πτώση Pixel - 143.029 (15.489 επισκέπτες)
  9. 3D Εξαγωγή - 164.340 (6.788 επισκέπτες)
  10. Sculpteo - 197.983 (3.262 επισκέπτες)

Συγκρίναμε τις ταξινομήσεις Alexa των τοποθεσιών με ελεύθερα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας από τον Ιανουάριο του 2012. Η εξέταση των δεδομένων ενός μηνός μπορεί να είναι παραπλανητική, αλλά θέλαμε να καθορίσουμε αν υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ της ταξινόμησης Alexa και των δεδομένων ακατέργαστης κίνησης.

Ως επί το πλείστον, οι στατιστικές επισκεψιμότητας (μοναδικοί μηνιαίοι επισκέπτες) αντικατοπτρίζονταν με ακρίβεια στις κατατάξεις της Alexa με μία εξαιρετική εξαίρεση.

Το 3DOcean , παρόλο που είχε την τέταρτη καλύτερη κατάταξη της Alexa στη λίστα, στην πραγματικότητα κατέλαβε την όγδοη θέση για μηνιαία κίνηση. Η καλύτερη εικασία μας είναι ότι η στενή συνεργασία του 3DOcean με τον πολύ ισχυρό τομέα του Envato.com ενισχύει ψευδώς το αποτέλεσμα του Alexa.

03 του 05

Ανταγωνισμός

Το τελευταίο μέτρο που θα εξετάσουμε είναι ο ανταγωνισμός. Ο χαμηλός ανταγωνισμός είναι επιθυμητός για προφανείς λόγους - λιγότερες επιλογές για αγοραστές σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν το μοντέλο σας.

Για να προσδιορίσουμε τον ανταγωνισμό, εξετάσαμε απλώς τον συνολικό αριθμό τρισδιάστατων μοντέλων προς πώληση σε κάθε αγορά:

  1. Turbosquid - 242.000 (Υψηλή)
  2. Το 3D Studio - 79.232.000 (Υψηλή)
  3. Shapeways - 63.800 (Υψηλή)
  4. 3DExport - 33,785 (Μεσαίο)
  5. Πτώση Pixel - 21,827 (Μεσαίο)
  6. Creative Crash - 11.725 (Μεσαίο)
  7. DAZ 3D - 10,297 (Μεσαίο)
  8. 3DOcean - 4,033 (Χαμηλή)
  9. Αποδοτικότητα - 4.020 (Χαμηλή)
  10. Sculpteo - 3,684 (Χαμηλή)

Η αγορά στο Turbosquid έχει τις περισσότερες προσφορές, με μια επιλογή περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερη από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της. Ωστόσο, το Turbosquid συμβαίνει επίσης να έχει την μεγαλύτερη κίνηση. Ας κάνουμε κάποια ανάλυση.

04 του 05

Ανάλυση & Προτάσεις

Η ιδανική αγορά 3D έχει υψηλά δικαιώματα , υψηλή επισκεψιμότητα και χαμηλό ανταγωνισμό

Ποιες τοποθεσίες ταιριάζουν με το λογαριασμό;

Εξαλείψτε: Ακριβώς από το ρόπαλο, αφαιρέστε το 3DOcean και το Falling Pixel ως επιλογές για την κύρια αγορά σας. Και οι δύο έχουν απογοητευτικά χαμηλά δικαιώματα και χαμηλή κίνηση. Ακόμα κι αν ο ανταγωνισμός δεν είναι βαρύς στο 3Docean, θα κάνετε σχεδόν δύο φορές περισσότερο από την πώληση αλλού.

Σύσταση για 3D εκτύπωση: Shapeways
Εάν ενδιαφέρεστε να πουλάτε 3D εκτυπώσεις, είναι σχεδόν ένα πλύσιμο. Το Shapeways έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση από το Sculpteo, αλλά ο ανταγωνισμός είναι επίσης πολύ πιο δυνατός. Η Shapeways κερδίζει μια σύσταση για δύο λόγους:

Πρώτον, το κόστος εκτύπωσης τείνει να είναι χαμηλότερο, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος ανά πώληση. Δεύτερον, το υψηλό επίπεδο κυκλοφορίας στο Shapeways σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ανοδική αν τα μοντέλα σας εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα.

Ανάλυση για κανονικά μοντέλα 3D
Εάν είστε ήδη στο DAZ Studio και το Poser, τότε το Daz 3D και το Renderosity είναι ένα μη-brainer. Και οι δύο έχουν υψηλή κυκλοφορία, χαμηλό ανταγωνισμό και λογικά δικαιώματα. Εάν είστε πρόθυμοι να περάσετε από τις αυστηρές απαιτήσεις ελέγχου ποιότητας και να πετύχετε με επιτυχία την εργασία σας στα καταστήματά τους, υπάρχει μια φανταστική ευκαιρία να επωφεληθείτε από αυτό.

Εάν δεν βρίσκεστε στη σκηνή DAZ / Poser, θα θελήσετε να κοιτάξετε αλλού. Το 3D Studio και το 3DExchange έχουν τα υψηλότερα ποσοστά δικαιωμάτων, αλλά το 3DExchange έχει εκπληκτικά χαμηλή επισκεψιμότητα και έναν άφθονο ανταγωνισμό.

Πηγαίνοντας μόνο από τους αριθμούς, οι καλύτερες επιλογές είναι το Creative Crash και το 3D Studio.

Το Creative Crash έχει μακράν το χαμηλότερο ανταγωνισμό για το ποσό της κυκλοφορίας που λαμβάνουν - ειλικρινά, δεν είναι καν κοντά. Ωστόσο, το Creative Crash διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη δωρεάν μοντέλων. Οι ελεύθερες λήψεις πιθανώς αντιπροσωπεύουν έως και το ήμισυ της επισκεψιμότητάς τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός τους μπορεί να είναι περισσότερο παρόμοιος με τους Turbosquid και The 3D Studio από τους αριθμούς που υποδηλώνουν.

05 του 05

Τελική σύσταση

Εστιάστε τις πρωταρχικές σας προσπάθειες στο The Studio 3D και, στη συνέχεια, στρέψτε την προσοχή σας στο Turbosquid και το CreativeCrash. Παρά τις χαμηλές χρεώσεις του Turbosquid, λαμβάνουν μια απίστευτη κυκλοφορία, που σημαίνει ότι αν καταφέρετε να εξορμήσετε μια θέση εκεί μπορείτε να κάνετε κάποια πραγματικά χρήματα.