Τι είναι η εκτύπωση 3D; - Εξερεύνηση της παραγωγής προσθέτων

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εκτύπωση 3D

Η εργασία σε 3D είναι φανταστική διασκέδαση. Είναι δύσκολο, τρομερά περίπλοκο και επιτρέπει σχεδόν απεριόριστη δημιουργική έκφραση.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τις τρισδιάστατες μορφές τέχνης όπως το "πραγματικό κόσμο" όπως η κατεργασία του ξύλου, η γλυπτική, η κεραμική ή η κλωστοϋφαντουργία, η τρισδιάστατη μοντελοποίηση λείπει εν πολλοίς - τα μοντέλα δεν έχουν πραγματικό στοιχείο φυσικής επαφής.

Μπορείτε να δείτε το έργο τέχνης σε μια οθόνη ή ακόμα και να φτιάξετε ένα υψηλής ποιότητας εκτύπωσης 2D με μεγάλη απόδοση , αλλά σε αντίθεση με ένα μαρμάρινο γλυπτό ή ένα κεραμικό δοχείο, δεν μπορείτε να το φτάσετε και να το αγγίξετε. Δεν μπορείτε να το γυρίσετε στα χέρια σας ή να τρέξετε τα δάχτυλά σας πάνω στην υφή της επιφάνειας , να αισθανθείτε τις λεπτές γραμμές του περιγράμματος ή το βάρος του.

Για ένα καλλιτεχνικό μέσο τόσο εξαρτημένο από τη μορφή , είναι κρίμα το ψηφιακό μοντέλο να πρέπει τελικά να μειωθεί σε μια δισδιάστατη εικόνα. Σωστά?

Οχι ακριβώς. Όπως είμαι σίγουρος ότι έχετε συμπεράνει, υπάρχουν λίγα περισσότερα για την ιστορία.

Η Τρισδιάστατη εκτύπωση (συχνά αποκαλούμενη ταχεία κατασκευή πρωτότυπων ή πρόσθετων ) είναι μια διαδικασία κατασκευής που επιτρέπει σε 3D μοντέλα που παράγονται από υπολογιστή να μετατραπούν σε φυσικά αντικείμενα μέσω μιας διαδικασίας στρωματοποιημένης εκτύπωσης. Οι τεχνικές σχεδιάστηκαν αρχικά στη δεκαετία του '90 ως μέσο παραγωγής σχετικά φθηνών τμημάτων πρωτότυπου για βιομηχανική και αυτοκινητοβιομηχανική εργασία, ωστόσο, καθώς το κόστος αρχίζει να μειώνεται, η τρισδιάστατη εκτύπωση βρίσκει το δρόμο της σε μια διευρυνόμενη ποικιλία βιομηχανιών.

Λόγω της οικονομικής απόδοσης και της ευελιξίας της, η εμφάνιση της παρασκευής προσθέτων έχει τελικά τη δυνατότητα να είναι εξίσου σημαντική και να αλλάζει το παιχνίδι όπως η εισαγωγή της γραμμής συναρμολόγησης πριν από εκατό χρόνια.

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την Τρισδιάστατη εκτύπωση: