Πώς να μετατρέψετε μια εικόνα 2D ή ένα λογότυπο σε ένα μοντέλο 3D

Είχατε ποτέ ένα λογότυπο ή μια δροσερή εικόνα που θέλετε να μετατραπεί σε ένα 3d μοντέλο ή να το κάνετε 3D εκτυπώσιμη; Σίγουρα θα μπορούσατε να ανεβάσετε την εικόνα στο λογισμικό 3d CAD σας και να το εντοπίσετε ... αλλά ίσως υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος. Διεξήγαγα συνέντευξη από έναν εμπειρογνώμονα 3D Modeler, τον James Alday, του ImmersedN3D και θα μοιραστώ το σχόλιό του σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτής της εικόνας 2D σε 3D τεχνική μοντέλου.

01 από 10

Πώς να μετατρέψετε μια εικόνα 2D ή ένα λογότυπο σε ένα μοντέλο 3D

Συναντήθηκα τον James Alday στο Ορλάντο όπου παρακολούθησε μια συνάντηση από το 3DRV Roadtrip. Συμμετείχε με χαρά σε μια δέσμη των μοντέλων και των εκτυπώσεων και μίλησε για το πώς το έκανε. Τον βρήκα να είναι ένας εξαιρετικός πόρος και συνεχίζει να με βοηθά να επεκτείνω τις γνώσεις μου 3D εκτύπωσης. Μπορείτε να ακολουθήσετε το εντυπωσιακό ρεύμα των δημιουργιών του στο ImmersedN3D στο Instagram. Συνιστά να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό δωρεάν πρόγραμμα: Inkscape.

02 από 10

2D σε 3D - Γυρίστε την εικόνα σε SVG (Vector Image)

Από την ομάδα του Inkscape [GPL (http://www.gnu.org/licenses/gpl.html)], μέσω του Wikimedia Commons.

Ο James Alday του ImmersedN3D στο Instagram μας καθοδηγεί μετατρέποντας τις 2D εικόνες σε 3D μοντέλα.

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη μετατροπή της εικόνας JPG ή άλλης σε μορφή που ονομάζεται SVG (ή Vector image). Μια εικόνα διάνυσμα είναι μια γεωμετρική απεικόνιση 2d της εικόνας σας. Αφού έχουμε ένα αρχείο SVG, μπορούμε να το εισαγάγουμε στη συνέχεια στο λογισμικό μας CAD και αυτόματα θα γίνει ένα σκίτσο με το οποίο μπορούμε να δουλέψουμε - εξαλείφοντας την ανάγκη να κάνουμε οποιεσδήποτε επιμέρους παρακολουθήσεις.

Χρειάζεται μια εικόνα που έχει σαφώς καθορισμένες άκρες και πολλά συμπαγή χρώματα. Μια καλή φωτογραφία υψηλής ανάλυσης λειτουργεί καλύτερα. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί εξαιρετικά για τα σχέδια των πελατών των σχεδίων ή απλές εικόνες που μοιάζουν με τατουάζ που βρίσκονται στις εικόνες Google! Μπορεί να γίνει με πιο σύνθετες εικόνες, αλλά θα απαιτήσει κάποια ενδιάμεση γνώση του Inkscape που δεν καλύπτεται σε αυτό το σεμινάριο.

Εικόνα: Από την ομάδα του Inkscape [GPL (http://www.gnu.org/licenses/gpl.html)], μέσω του Wikimedia Commons

03 από 10

Μοντέλο 2D εικόνας σε 3D - Εισαγωγή εικόνας σε Inkscape

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην προηγούμενη διαφάνεια, εισήγαγα την εικόνα που αναφέρει ο James, αλλά εμφανίζεται εδώ η εικόνα βήματος αρχείου / εισαγωγής για να σας βοηθήσει στο tutorial.

Θα χρειαστούμε μια εικόνα για να δουλέψουμε - Ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό και κατεβάστε το λογότυπο Inkscape, το οποίο μπορείτε να φτάσετε εδώ. Αποθηκεύστε αυτήν την εικόνα στον υπολογιστή σας. Τώρα είναι καιρός να ανοίξετε το Inkscape και επιλέξτε Αρχείο / Εισαγωγή και, στη συνέχεια, επιλέξτε το λογότυπό σας Inscape. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν εμφανίζεται η προτροπή.

04 από 10

Βήμα προς βήμα Εικόνα 2D σε μοντέλο 3D

Τώρα πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την εικόνα σε SVG. Στο Inkscape: Για να το κάνετε αυτό, θα πατήσουμε πρώτα την εικόνα μέχρι να δείτε το κουτάκι με κουκίδες και να αλλάξετε το μέγεθος των βελών γύρω από την εικόνα, υποδεικνύοντας ότι είναι επιλεγμένο.

05 από 10

Μοντέλο 2D εικόνας σε 3D στο Inkscape - εντολή Bitmap Trace Trace

Στη συνέχεια, από το μενού επιλέξτε PATH / TRACE BITMAP

Τώρα αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας, ορίζοντας τις βέλτιστες παραμέτρους για το ίχνος. Αυτή η ρύθμιση θα εξαρτηθεί από την πολυπλοκότητα της εικόνας σας. Προτείνω να παίζετε με όλες τις ρυθμίσεις και να μάθετε τι κάνουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει και άλλες εικόνες.

Για αυτήν την εικόνα, εργαζόμαστε με 2 χρώματα ... μαύρο και άσπρο. Αρκετά εύκολο. Θα επιλέξετε EDGE DETECTION και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ενημέρωσης. Θα πρέπει να δείτε ένα ίχνος της εικόνας να γεμίσει στο παράθυρο. Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε διαφορετικές ρυθμίσεις και να κάνετε ξανά κλικ στο κουμπί ενημέρωσης για να δείτε το αποτέλεσμα.

Όταν είστε ικανοποιημένοι, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Εκπαιδευτικά βήματα από μια συνομιλία με τον James Alday, το 3D Modeler και τον Autodesk Fusion 360 Expert. Δείτε το έργο του εδώ: www.Instagram.com/ImmersedN3D

06 από 10

2D σε 3D - μετακίνηση από Inkscape σε Autodesk Fusion 360

Τώρα πρέπει να διαγράψουμε την προηγούμενη εικόνα. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να σύρετε την εικόνα μακριά από την περιοχή εργασίας μας για να βεβαιωθείτε ότι έχουμε επιλέξει τη σωστή, και στη συνέχεια κάντε κλικ στη διαγραφή, αφήνοντας πίσω μας το ίχνος.

Τώρα μπορούμε να αποθηκεύσουμε την εικόνα ως SVG. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο / Αποθήκευση και ονομάστε το νέο σας SVG.

Τώρα, το μόνο που έχει απομείνει είναι να ανοίξει το αγαπημένο μας λογισμικό CAD και να το μετατρέψει σε ένα 3D μοντέλο! Το λογισμικό CAD για την εκτύπωση 3d είναι κατεβασμένο από το Autodesk Fusion360. Είναι μια δωρεάν λήψη για τους λάτρεις και τις εταιρείες εκκίνησης κάνοντας κάτω από $ 100.000! Μπορείτε να το πάρετε εδώ.

07 από 10

Μετακίνηση από το Inkscape σε Autodesk Fusion 360

Από το Fusion 360, κάντε κλικ στο κουμπί εισαγωγής στη γραμμή μενού, πατήστε κάτω για να εισαγάγετε το SVG. Αυτό το εργαλείο μας ζητά τώρα να κάνουμε κλικ στο αεροπλάνο εργασίας μας. Επιλέξτε το επίπεδο στο οποίο θέλετε να εργαστείτε, κάνοντας κλικ σε μία από τις πλευρές του πλαισίου προέλευσης στο κέντρο της οθόνης.

08 από 10

2D σε 3D - Εισαγάγετε SVG

Τώρα στο παράθυρο του πλαισίου εργαλείων ένθετο θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί επιλογής αρχείου SVG . Συνεχίστε να βρείτε το αρχείο SVG που δημιουργήσαμε νωρίτερα και επιλέξτε εντάξει. Θα πρέπει τώρα να παρουσιάσετε μερικά βέλη αλλαγής μεγέθους .. για τώρα αφήνει απλά κλικ στο OK στο παράθυρο εργαλείου ένδειξης .

09 από 10

2D Εικόνα σε 3D μοντέλο - Τέλεια Trace σε 3D CAD Σκίτσο

Ορίστε! Ένα τέλειο ίχνος της εικόνας σε ένα 3D CAD σκίτσο. Χωρίς χρονοβόρο χειροκίνητο εντοπισμό. Με αυτό το σκίτσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ισχυρά εργαλεία Fusion360. Κάντε κλικ και επισημάνετε τις ενότητες του σκίτσου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία από το μενού και κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή. Μπορείτε είτε να σύρετε το μικρό βέλος είτε να ορίσετε τις δικές σας μετρήσεις για το στερεό μοντέλο.

10 από 10

Πεπερασμένος! 2D εικόνα ή λογότυπο σε ένα μοντέλο 3D w James Alday

Είναι τόσο εύκολο! Τα πολύχρωμα SVG είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα SVG με πολλαπλά στρώματα σκίτσων, ένα σκίτσο για κάθε χρώμα! Εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για 3D μοντελοποίηση. Όλα γίνονται με ΔΩΡΕΑΝ λογισμικό!

Είμαι πολύ ευγνώμων στον James για αυτό το γρήγορο σεμινάριο. Για να δείτε περισσότερα από τα έργα και τα έργα του, μπορείτε να τον ακολουθήσετε:

www.ImmersedN3D.com
www.Instagram.com/ImmersedN3D
www.twitter.com/ImmersedN3D

Αν έχετε συμβουλές ή τεχνικές που θα θέλατε να μοιραστείτε, αγγίξτε την βάση μαζί μου εδώ στη βιολογική σελίδα μου: TJ McCue.