Πώς να αφαιρέσετε τη δομή υποστήριξης 3D Printed Support

Συμβουλές και τεχνικές για την αφαίρεση υλικού υποστήριξης από τα 3D εκτυπωμένα αντικείμενα

Η κλίση πάνω μπορεί να σας κάνει να πέσει κάτω. Πολύ προφανής νόμος της φυσικής, αλλά όταν αρχίζετε να δουλεύετε με ένα 3D εκτυπωτή, δεν το σκέφτεστε πάντα. Μέχρι να προσπαθήσετε να εκτυπώσετε κάτι με προεξοχή ή προεξέχον μέρος, πείτε έναν τεντωμένο βραχίονα ή το χείλος ενός μεγάλου καπέλου, ή ίσως μια απόσταση που μοιάζει με γέφυρα μεταξύ δύο σημείων. Τότε ξαναβρείτε τους νόμους της φυσικής και της βαρύτητας.

Η εκτύπωση 3D θα απαιτήσει αυτό που είναι γνωστό ως υποστήριξη. Οποιοδήποτε αντικείμενο που έχει μια προεξοχή ή οτιδήποτε άλλο εκτός από μια πολύ βασική μορφή (σκέφτεται κύλινδρος, μπλοκ, κάτι πολύ επίπεδο, κλπ.) Χρειάζεται ένα στοιχείο στήριξης για να μην πέσει, να πέσει ή να λιώσει στην προηγούμενη στρώση.

Το Sherri Johnson, από την εταιρεία CatzPaw Innovations, που σχεδιάζει και τρισδιάστατα αξεσουάρ κλίμακας μοντέλου για χρήση σε μοντέλα Rail Rail, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα προστεθούν οι υποστηρίξεις με το χέρι στο πρόγραμμα CAD όταν σχεδιάστηκε το μοντέλο ή χρησιμοποιώντας αυτό που κάλεσε τη φάση επισκευής με εξειδικευμένο λογισμικό ή κατά τη φάση εκτύπωσης χρησιμοποιώντας το λογισμικό τεμαχισμού.

Σε αυτή τη θέση, θέλω να διερευνήσω πώς να απαλλαγείτε από όλη αυτή την υποστήριξη. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, υπάρχουν δύο αντικείμενα (και τα δύο με το Διάγραμμα Voronoi ή Pattern ) και τα δύο κόκκινα βέλη δείχνουν τις πιο προφανείς δομές υποστήριξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το υλικό έσπασε σε μεγάλο βαθμό όταν χρησιμοποιούσα τα δάχτυλά μου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα ένα σφενδόνη για μερικά από αυτά και ένα μαχαίρι τύπου στόκου με ένα ακονισμένο άκρο για μέρος του. Πολλοί άνθρωποι προτείνουν τα μαχαίρια Xacto, αλλά την αποθαρρύνουν ακόμα περισσότερο, επειδή ένα slip οδηγεί σε δάχτυλο και αίμα κομμένα σε φέτες στο 3D έντυπο αντικείμενο. Πλαίσιο.

Ο απόλυτος ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε την υποστήριξη είναι να αγοράσετε έναν εκτυπωτή 3D εξοπλισμένο με δύο εξωθητήρες, επειδή μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πρότυπο υλικό PLA ή ABS για τον κύριο εξωθητήρα και ένα υλικό υποστήριξης χαμηλότερης πυκνότητας για το άλλο. Αυτό το υλικό υποστήριξης είναι συνήθως διαλυτό σε χημικό υδατόλουτρο. Το Stratasys Mojo που χρησιμοποίησα στο 3DRV roadtrip προσέφερε αυτό το είδος προσέγγισης. Γλυκό, αλλά δυστυχώς ήταν μόνο μια συσκευή δανειοδότη για το έργο και, όπως βρήκα, για τον εαυτό μου και τους άλλους, όχι πάντα εντός του εύρους του προϋπολογισμού για τον τυπικό καταναλωτή χομπίστα.

Αν σχεδιάζετε το δικό σας αντικείμενο ή αγοράζετε ένα τελικό προϊόν μέσω ενός Γραφείου Τρισδιάστατης Υπηρεσίας Εκτύπωσης , όπως το Shapeways, τότε μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο τελειώματος που επιθυμείτε, κάνοντας έτσι κάποιον άλλο να ολοκληρώσει το έργο σας για εσάς.

Αλλά, οι περισσότεροι από εμάς θα χρειαστεί χειροκίνητα να επεξεργαστούν αυτό το υλικό υποστήριξης με κάποιο τρόπο. Εκτός από τους τρόπους κοινής λογικής παραπάνω, εδώ είναι μερικές περισσότερες συμβουλές και ιδέες που έχω συλλέξει από την ανάγνωση διαφορετικών φόρουμ. Ένα από τα αγαπημένα μου νήματα είναι σε 3D Hubs: Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε σχεδίες, υποστηρίγματα και άλλα εξωγενή νήματα.

Οι περισσότερες από τις συμβουλές περιλαμβάνουν το στάδιο προεκτύπωσης όπου κάνετε, όπως συνέστησε ο Sherri Johnson - προσθέστε έξυπνη υποστήριξη μέσω λογισμικού: Το Simplify3D, ένα πρόγραμμα που πληρώνεται, επανέρχεται ξανά και ξανά από τους επαγγελματίες. Το δωρεάν λογισμικό, όπως το Meshmixer ή το Netfabb, αναφέρονται εδώ.

Έχω μια συσκευή τύπων rock-tumbler που θα προσπαθήσω ως ένας τρόπος για να αφαιρέσω την εσωτερική δομή υποστήριξης και θα αναφερθώ πίσω.