Τεχνικές προδιαγραφές για υλικά εκτύπωσης 3D

Από ABS σε PLA σε κεραμικές ή μεταλλικές σκόνες, εδώ είναι ένας κατάλογος 3D Υλικών

Η επιστήμη των υλικών πρόκειται να αποτελέσει μια ειδική ζήτηση με την άνοδο της Τρισδιάστατης εκτύπωσης. Όταν ακούτε για τους εκτυπωτές 3D, ακούτε συχνά την εκτύπωση σε πλαστικό, αλλά υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, υλικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε έναν 3D εκτυπωτή.

Θερμοπλαστικά υλικά 3D εκτύπωσης

ABS (ιδιότητες ακρυλονιτριλίου βουταδιενίου στυρενίου):

Ιδιότητες PLA (Πολυγαλακτικό οξύ):

Νάιλον (πολυαμίδιο) ιδιότητες:

Μεταλλικές σκόνες εκτύπωσης 3D

Με πολλά μέταλλα που έχουν σημείο τήξης μεγαλύτερο από 500 C ή 1,000 F, μπορείτε να δείτε γιατί οι μεταλλικοί εκτυπωτές 3D είναι ακριβοί και ενδεχομένως επικίνδυνοι, εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Η Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών (ASTM) είναι γνωστή και παράγει πρότυπα για την ασφάλεια και την ποιότητα. Έχουν πρόσφατα κυκλοφορήσει ένα για την παραγωγή προσθέτων, ειδικά για μεταλλικές σκόνες, που μπορείτε να κατεβάσετε (αμοιβή) ή να διαβάσετε λίγο για αυτό εδώ.

Οι μεταλλικές σκόνες είναι εξίσου ακριβές επίσης. Μερικές από τις κοινές σκόνες που έχω δει ή να διαβάσω περιλαμβάνουν:

Κεραμικό και γυαλί 3D υλικό εκτύπωσης

Το Sculpteo, ένα γραφείο τρισδιάστατης εκτύπωσης, εκτυπώνεται σε κεραμικό με έναν εκτυπωτή 3D Z Corp.

Η Shapeways διέκοψε πρόσφατα το κεραμικό υλικό της και εισήγαγε πορσελάνη για εκτύπωση 3D, ως νέο υλικό. Φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Τρισδιάστατη εκτύπωση με υλικά τροφίμων

Υπάρχουν άνθρωποι που hacking τον επιτραπέζιο 3D εκτυπωτή τους για να εκτυπώσετε με σοκολάτα, με μπρόκολο, και ένα μείγμα πάγου πάγου, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι μερικά από αυτά θα γευτούν καλά, αλλά είμαι ανοικτός για δοκιμή ...

Αναζητώντας ειδήσεις ή ενημερώσεις σχετικά με το υλικό εκτύπωσης 3D

Θα συνεχίσω να προσθέτω σε αυτό το φυλλάδιο με τα υλικά που αναδεικνύουν νέα πολυμερή, νέες ρητίνες, μεταλλικά κράματα, κεραμικά και γυαλί, και ό, τι καινούργια προϊόντα χτυπούν την αγορά 3D εκτύπωσης. Όπως ανέφερα και σε άλλες θέσεις, εταιρείες όπως το Proto-paste, παράγουν μια ποικιλία πολυμερών, συνδυάζοντας νέα υλικά με ABS ή PLA για να παράγουν ένα εντελώς νέο προϊόν.

Λάβετε επαφή αν έχετε κάποιο υλικό που θα πρέπει να συμπεριλάβω εδώ: Μεταβείτε στη βιολογική μου σελίδα όπου διατηρώ όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μου ενημερωμένα.