3D μεταλλικά νήματα εκτυπωτή

Νέα υβριδικά υλικά μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτή την ειδική εμφάνιση για 3d τυπωμένα αντικείμενα

Τα υλικά είναι ένας άγριος χώρος, σε οποιαδήποτε βιομηχανία, αλλά περισσότερο στον κόσμο της 3D εκτύπωσης. Γιατί; Λοιπόν, επειδή δίνετε σε ένα σωρό χάκερ, δημιουργούς, εφευρέτες, δημιουργούς πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υλικών, από μέταλλο έως πλαστικό, και κάνουν πράγματα που δεν θα περίμενε κανείς.

Παραδείγματος χάριν, δώστε αυτά τα δημιουργικά μυαλά κάποια στιγμή και θα συνδυάσουν παραδοσιακά πλαστικά υλικά με κομμάτια μετάλλου για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα κατηγορία υλικού για εκτύπωση 3D, όπως έκανε η ProtoPlant, κατασκευαστές εξωτικού υλικού Proto-pasta.

Πρώτα ανέφερα το Proto Pasta εδώ: Τα τελευταία νήματα για FFF / FDM 3D εκτυπωτές , αλλά συνάντησα μια ομάδα από τον Alex Dick δύο φορές σε διαφορετικές εκδηλώσεις. Ο Alex μου έδωσε σύντομα διάφορες εκτυπώσεις από τις ίνες τους.

Αλλά δεν ήμουν μέχρι που βρισκόμουν έξω στο MatterHackers στην Καλιφόρνια ότι πήρα ένα up-κοντά εμφάνιση και το χρόνο να αναλογιστούν πραγματικά τις δυνατότητες αυτών των πλαστικών και μεταλλικών υβριδίων. Η Erica Derrico, κοινοτικός διευθυντής στο MatterHackers, μου έδειξε ένα ευρύ φάσμα υβριδικών νημάτων (εδώ είναι μόνο ένα από αυτά από το πρωτόγαλα: ένα νήμα PLA αναμεμειγμένο με λεπτά λεπτά σωματίδια ανοξείδωτου χάλυβα).

Έχω επίσης μοιραστεί μερικές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με διαφορετικά αλλά κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται στην Τρισδιάστατη εκτύπωση: Τεχνικά Χαρακτηριστικά σε 3D Τυπογραφικά Υλικά που τονίζουν τα ABS, PLA και Nylon, για να αναφέρουμε μερικά.

Τα πρωτότυπα υλικά περιλαμβάνουν: PLA από ανοξείδωτο χάλυβα, PLA μαγνητικού σιδήρου, αγωγιμότητα PLA, PLA ινών άνθρακα και κράμα PC-ABS.

Οι κατασκευαστές νήματος, με έδρα το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον, διατηρούν μια καλή αίσθηση του χιούμορ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

"Ενώ το νήμα μας μπορεί να μοιάζει με σπαγγέτι, το πρωτόγαλα δεν είναι πραγματικά ζυμαρικά. Το όνομα είναι ένας συνδυασμός της εταιρείας μας, ProtoPlant, και το σχήμα του ζυμαριού με νήμα. #donteatthepasta "

Αν ψάχνετε για πλαστικό που εκτυπώνει με άλλες ιδιότητες, θα θέλετε να τα ελέγξετε: Το ανοξείδωτο χάλυβα τους γυαλίζει όπως το μέταλλο ενώ ο μαγνητικός τους σίδηρος προσελκύει άλλα μέταλλα και σκουριές για ένα πραγματικά σιδερένιο φινίρισμα.

Προσφέρουν επίσης νήμα από ανθρακονήματα, κράμα PC-ABS και το νέο αγώγιμο νήμα PLA έχει πολλούς ανθρώπους ενθουσιασμένους.

Μία από τις ανησυχίες με μικτά υλικά είναι ότι το μέταλλο μπορεί να βλάψει το καυτό σας άκρο ή τον εξωθητήρα. Ενώ δεν έχω δοκιμάσει το υλικό ακόμα (σχεδιάζω να συναντηθώ μαζί τους σε ένα επερχόμενο ταξίδι στο Πόρτλαντ, Όρεγκον), τα Aleph Objects, οι κατασκευαστές του LulzBot Mini (που έχω δοκιμάσει εδώ ) και το TAZ 5, ο τυποποιημένος εξωθητήρας τους χειρίζεται τα υβριδικά υλικά χωρίς αναβαθμίσεις που απαιτούνται για τον εξοπλισμό τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα χρειαστεί να ελέγξετε προσεκτικά τον κατασκευαστή του εκτυπωτή σας για να βεβαιωθείτε ότι τυχόν μη τυποποιημένο υλικό θα λειτουργήσει με το μηχάνημά σας.

Σε κάθε σελίδα προϊόντος, το πρωτόγαλα δίνει τεχνικές λεπτομέρειες και εξηγεί πώς να χειριστεί το υλικό. Για παράδειγμα, αυτή η περιγραφή στο PLA ινών άνθρακα εξηγεί τις διαφορετικές μεταξύ αντοχής και ακαμψίας:

Η σύντομη απάντηση είναι ότι αυτό το νήμα δεν είναι "ισχυρότερο", αλλά είναι πιο άκαμπτο. Η αυξημένη ακαμψία από τις ίνες άνθρακα σημαίνει αυξημένη δομική υποστήριξη, αλλά μειωμένη ευκαμψία, καθιστώντας το PLA Carbon Fiber ιδανικό υλικό για πλαίσια, υποστηρίγματα, κελύφη, έλικες, εργαλεία ... πραγματικά κάτι που δεν αναμένεται (ή επιθυμείται) να λυγίσει. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τους κατασκευαστές κρουαζιερόπλοιων και τους χομπίστες RC.

Γενικά, εάν αναζητάτε τρόπους για να αποκτήσετε νέα αποτελέσματα από τον εκτυπωτή σας 3D, ρίξτε μια ματιά στα Proto-paste.