Ελέγξτε την ταξινόμηση μηχανών αναζήτησης στο Google, στο Yahoo και στο Bing

Εργαλεία ταξινόμησης μηχανών αναζήτησης

Τα παρακάτω εργαλεία είναι για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στις τρεις μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Δεν είναι μια λίστα all-inclusive, αλλά μάλλον ένα highlight από μερικά από τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιώντας τη σελίδα πληροφοριών ιστότοπου Google

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στην αρχική σελίδα της Google. Πληκτρολογήστε info: yoursitenameandsuffix . Έτσι, αν ο ιστότοπός σας ήταν ExactSeek.com θα πληκτρολογούσατε πληροφορίες: exactseek.com . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο: yoursitenameandsuffix για να μάθετε ποιες σελίδες έχουν ευρετηριαστεί από την αράχνη μηχανών αναζήτησης της Google.

Αυτή η αναζήτηση θα σας πει σελίδες που η Google θεωρεί παρόμοιες με τις δικές σας. Επίσης, θα εμφανίζει ιστότοπους που θεωρεί ότι συνδέονται με εσάς και προβάλλουν ιστότοπους που φέρουν την πλήρη διεύθυνση URL σας, υπερσυνδέσμους ή όχι. Δεν είναι 100% ακριβής όσον αφορά το να σας λέω όλους τους ιστοτόπους που συνδέονται πίσω με τη δική σας, αλλά αυτό που μπορείτε να μάθετε από αυτό είναι ποια backlinks έχουν σημασία.

Βγάλτε την εικόνα όταν η Google σάς άρεσε

Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε την τελευταία μέρα η Google έφερε την αρχική σας σελίδα. Για να δείτε αυτό σε δράση, κάντε κλικ στην πρώτη ομάδα συνδέσμων πληροφοριών, Εμφάνιση της προσωρινής μνήμης Google του yoursitename.com. Αν κοιτάξετε δίπλα στη λέξη που είναι αποθηκευμένη στην πρώτη γραμμή, η ημερομηνία εκφράζεται επίσης. Μερικές φορές φαίνεται ότι ο χρόνος προσωρινής αποθήκευσης για τον ιστότοπό σας και το www.yoursitename.com είναι διαφορετικός, οπότε βεβαιωθείτε και ελέγξτε και τα δύο.

Βρείτε πληροφορίες σχετικά με την περιοχή σας στο Yahoo

Οι Πόροι του Webmaster της Yahoo θα σας πει πώς να μάθετε ποιοι ιστότοποι συνδέονται με εσάς, να σας δώσουν τα αποτελέσματα για πόσες σελίδες του ιστότοπού σας βρίσκονται στο Yahoo και πολλά άλλα.

Ανακαλύψτε την κατάσταση του ιστοτόπου σας στο Bing

Το Bing διαθέτει ένα καλό τμήμα για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον ανιχνευτή ιστού του Bing και την ευρετηρίαση ιστότοπου. Όπως αναφέρει η σελίδα στην ενότητα βοήθειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο: www.yoursitehere.com για να μάθετε εάν έχει γίνει ευρετηρίαση ενός εγγράφου στον ιστότοπό σας. Η σελίδα αποτελεσμάτων θα σας δώσει επίσης την ημερομηνία της τελευταίας προσωρινής αποθήκευσης.

Βαθμολογίες Google

Η κατάταξη Google είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος για τον έλεγχο της κατάταξής σας με την Google. Θα χρειαστείτε ένα δωρεάν κλειδί API Google για αυτό και ο ιστότοπος έχει επίσης τον άμεσο σύνδεσμο που σας λέει πού να πάρετε ένα. Θα πρέπει να εισαγάγετε αυτό το κλειδί για να ζητήσετε αναζήτηση στον ιστότοπο για πληροφορίες σχετικά με το Google.

Με τις Κατατάξεις Google, θα μπορείτε να δείτε πού βρίσκεστε στα κορυφαία 40-1000 αποτελέσματα στο Google για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Πρόσφατα παρατήρησα ότι εμφανίζει επίσης αποτελέσματα για το MSN και το Yahoo, με συνδέσμους προς κάθε μηχανή αναζήτησης. Έχουν επίσης κάποια άλλα εργαλεία που θα παρακολουθούν τις λέξεις-κλειδιά σας με την πάροδο του χρόνου, καθώς και ένα που αποκαλούν το Ultimate SEO Tool που θα μετρήσει την πυκνότητα λέξεων-κλειδιών του ιστότοπού σας.

Έλεγχος Επιστροφής Google

Ο Backlink Checker της LilEngine.com θα μετρήσει τον αριθμό των συνδέσμων που επιστρέφετε στον ιστότοπό σας σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς ιστότοπους. Εύχρηστο αν θέλετε απλώς μια γρήγορη σύγκριση του αριθμού των συνδέσμων που έχετε έναντι των άλλων, αν και πόσο περισσότεροι σύνδεσμοι πίσω θα βοηθήσουν ποικίλλει ανάλογα με άλλους παράγοντες.

Yahoo Rankings αναζήτησης

Από τους ίδιους φίλους που σας έφεραν Google Rankings, χρησιμοποιώντας την Κατάταξη αναζήτησης Yahoo, θα μπορείτε να δείτε πού βρίσκεστε στα κορυφαία 1000 αποτελέσματα στο Yahoo για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Αν θέλετε απλά να δείτε τις κατάταξές σας στο Yahoo, είναι πολύ χρήσιμο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εργαλεία του Yahoo που χρησιμοποιούν το API Web του Yahoo Web στην τοποθεσία του προγραμματιστή τους.