Πώς να ακούσετε ραδιοφωνικούς σταθμούς SHOUTcast

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια μεγάλη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού για την αναπαραγωγή αρχείων ήχου και βίντεο, το Winamp υπερέχει στην πρόσβαση σε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς Διαδικτύου. Το ραδιόφωνο SHOUTcast , το οποίο είναι ενσωματωμένο στο Winamp, είναι ένας μεγάλος κατάλογος διακομιστών SHOUTcast που μεταδίδουν ήχο μέσω του Internet (ραδιόφωνο Ιστού).

Διαδικασία εγκατάστασης

Επειδή το SHOUTcast είναι ενσωματωμένο στο Winamp, ξεκινώντας με το ραδιόφωνο Internet είναι απλό:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα Βιβλιοθήκη πολυμέσων έχει επιλεγεί για να εμφανίζει τις επιλογές του Winamp. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στο τρίγωνο δίπλα στις Υπηρεσίες Online για να ανοίξετε αυτήν την κατηγορία. Κάντε κλικ στην επιλογή Ραδιόφωνο SHOUTcast για να μετακινήσετε το Winamp σε λειτουργία ραδιοφώνου - θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί ο Κατάλογος ραδιοφώνου SHOUTcast που εμφανίζεται στην κύρια οθόνη.
  2. Για να επιλέξετε ένα είδος ραδιοφωνικού σταθμού, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης και επιλέξτε μια επιλογή. Χρησιμοποιήστε το σύμβολο + δίπλα σε κάθε ένα για να αναπτύξετε το ριζικό είδος για να δείτε περισσότερες υποκατηγορίες. Εναλλακτικά, αναζητήστε ένα συγκεκριμένο σταθμό ή είδος χρησιμοποιώντας το πλαίσιο κειμένου στην αριστερή πλευρά της κύριας οθόνης - πληκτρολογήστε μια λέξη-κλειδί στο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση .
  3. Για να ακούσετε ραδιοφωνικό σταθμό SHOUTcast, κάντε κλικ στο μενού Tune IN! κουμπί. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή, κάντε κλικ στο κάτω βέλος κάτω από το πλήκτρο Tune IN! εικόνισμα. Για να αλλάξετε σταθμούς, κάντε κλικ στο μενού Tune In! κουμπί δίπλα σε άλλο σταθμό.
  4. Όταν βρείτε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που σας αρέσει, κάντε το σελιδοδείκτη έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περάσετε από τη διαδικασία ξανά. Για να προσθέσετε τον σταθμό στο φάκελο σελιδοδεικτών, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο που εμφανίζεται στο τέλος του ονόματος του σταθμού. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο> Αναπαραγωγή σελιδοδείκτη> Προσθήκη τρέχοντος ως σελιδοδείκτη ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση CTRL + ALT + B
  1. Για να ελέγξετε ότι ο σταθμός σας έχει προστεθεί στο φάκελο Σελιδοδείκτες, κάντε κλικ στην επιλογή Σελιδοδείκτες στο αριστερό παράθυρο. Θα πρέπει να δείτε όλους τους σταθμούς που έχετε προσθέσει.

Σκέψεις

Το ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο απαιτεί αξιόπιστη σύνδεση στο Internet υψηλής ταχύτητας μέσω τηλεφώνου ή μια συμφέρουσα δημόσια Wi-Fi σύνδεση θα οδηγήσει σε παραλείψεις, παύσεις buffer και συναφείς ερεθισμούς.

Εάν χρησιμοποιείτε μια φορητή έκδοση του Winamp, βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία σελιδοδεικτών ταξιδεύουν μαζί σας έτσι ώστε να μην χάσετε τους σταθμούς που αγαπάτε όταν αλλάζετε συσκευές.