Τι είναι το 'IM' και το Instant Messaging;

(AIM, MSN Messenger, ICQ, Google Talk και άλλα ...)

Το "IM" - σύντομο για την "άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων" - είναι μια υπηρεσία επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο μεταξύ επιτραπέζιων υπολογιστών. Ο ΙΜ εξελίχθηκε από τις δημόσιες σε απευθείας σύνδεση αίθουσες συνομιλιών της δεκαετίας του 1990 και του 2000, και έγινε πολύ εξελιγμένο και πολύ κοινό. Το IM χρησιμοποιείται ακόμη και ως λογισμικό παραγωγικότητας σε πολλές εταιρείες. Μερικοί από τους μεγάλους παίκτες IM περιλαμβάνουν τις Microsoft Lync, Trillian, Brosix, Digsby, AIM, Gtalk και Nimbuzz.

Το λογισμικό επιφάνειας εργασίας του IM λειτουργεί κάπως με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κειμένου smartphone , αλλά με την ταχύτητα ενός ιδιωτικού χώρου συνομιλίας. Και τα δύο μέρη είναι συνδεδεμένα ταυτόχρονα και μιλούν μεταξύ τους με την πληκτρολόγηση κειμένου και την αποστολή μικρών φωτογραφιών σε στιγμιαία στιγμή.

Το IM βασίζεται σε ειδικά μικρά προγράμματα που εγκαθιστούν δύο ξεχωριστά άτομα και τα προγράμματα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με μηνύματα που έχουν πληκτρολογηθεί με δέσμη. Αυτό το ειδικό λογισμικό σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα στους φίλους σας online σε άλλα δωμάτια, σε άλλες πόλεις, ακόμα και σε άλλες χώρες. Το λογισμικό χρησιμοποιεί τα ίδια καλώδια και δίκτυα με οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα ή σύνδεση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσο το άλλο άτομο διαθέτει συμβατό λογισμικό IM, το IM λειτουργεί πολύ καλά.

Ορισμένα εργαλεία άμεσων μηνυμάτων έχουν ακόμα τη δυνατότητα "έχετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", όπου μπορείτε να στέλνετε μηνύματα ενώ το άλλο άτομο είναι εκτός σύνδεσης και τα ανακτούν αργότερα σαν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Για τους εφήβους, ο ΙΜ είναι ένας τρόπος να σπάσει την πλήξη στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου ... υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι ο δάσκαλος δεν κλείνει τις συνδέσεις του ΙΜ στο δωμάτιο.

Από την άλλη πλευρά, πολλές εταιρείες απαγορεύουν στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν IM, διότι μπορεί να είναι μια τέτοια απόσπαση της προσοχής προς τους υπαλλήλους. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα κλέβουν χρόνο μακριά από την εργασία για να συνομιλήσουν με τους φίλους και τους συναδέλφους τους στις οθόνες τους. Από την άλλη , ορισμένοι οργανισμοί χρησιμοποιούν νόμιμα αυτό το κοινωνικό εργαλείο για να επικοινωνούν, όπως οι ρεσεψιονίστ που μιλάνε με τους προϊστάμενους τους στην οθόνη ενώ ταυτόχρονα μιλάνε στο τηλέφωνο. Οι εργοστασιακοί εργαζόμενοι που φορούν προστατευτικά αυτιών μπορούν να δουν στην οθόνη τους όταν ο επιβλέπων τους τις χρειάζεται από την άλλη πλευρά του εργοστασίου.

Υπάρχουν ποικίλα επίπεδα εξελιγμένης συνομιλίας. Ορισμένα προϊόντα IM είναι γυμνά κόκαλα (παράδειγμα: Google Talk ). Μπορείτε απλά να στέλνετε μηνύματα κειμένου .

Άλλα συστήματα συνομιλίας προσφέρουν προχωρημένες επιλογές που σας επιτρέπουν να κάνετε περισσότερα από την αποστολή μηνυμάτων κειμένου. Είναι δυνατό να μοιράζεστε φωτογραφίες, να στέλνετε και να λαμβάνετε αρχεία υπολογιστή, να πραγματοποιείτε αναζητήσεις στο Web , να ακούτε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Διαδικτύου , να παίζετε online παιχνίδια , να μοιράζεστε ζωντανά βίντεο (απαιτεί κάμερα web) ή ακόμα και να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις PC-to-PC σε όλο τον κόσμο. έχετε το υλικό ηχείων και μικροφώνου.

Είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να συμμετέχετε στην ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων.

Βήμα 1) Επιλέξτε και εγκαταστήστε ένα Λογισμικό IM στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2) Ξεκινήστε την προσθήκη φίλων & # 34; στη λίστα φίλων σας.

Βήμα 3) Ξεκινήστε την αποστολή μηνυμάτων ο ένας στον άλλο

Τα πιο δημοφιλή συστήματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι τα εξής: MSN Messenger, Yahoo! Messenger, AIM, Google Talk και ICQ.

Ένας άλλος ειδικός πελάτης άμεσων μηνυμάτων, που επαινέθηκε ιδιαίτερα από τους χρήστες και τους τεχνικούς, είναι ο Trillian, ένας πλήρως χαρακτηρισμένος, αυτόνομος πελάτης συνομιλίας που υποστηρίζει AIM, ICQ, MSN, Yahoo Messenger και IRC.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε αυτά τα προϊόντα:

Επιλογή 1: MSN Messenger

(πολύ δημοφιλές, έχει πολλά χαρακτηριστικά)
Κατέβασε εδώ.
Το σύστημα μηνυμάτων της Microsoft που είναι ευπροσάρμοστο, όμορφο και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε ακόμη να στείλετε SMS απευθείας από το MSN Messenger στις κινητές συσκευές των φίλων σας!

Επιλογή 2: Yahoo! Αγγελιαφόρος

(επίσης πολύ δημοφιλές, με πολλά χαρακτηριστικά)
Κατέβασε εδώ.
Ένα λειτουργικό σύστημα IM που καθιστά την κουβέντα πραγματική. Αν είστε ένας Yahoo! χρήστη, θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αποθηκεύετε στο προφίλ σας στο Yahoo, συμπεριλαμβανομένου του ημερολογίου, του βιβλίου διευθύνσεών σας και προσαρμοσμένων ειδήσεων.

Επιλογή 3: AIM (AOL Instant Messenger)

Κατέβασε εδώ.
Επίσης γνωστό ως: AOL Instant Messenger. Δεν χρειάζεται να είστε συνδρομητής America Online για να εγγραφείτε για να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε το AIM.

Επιλογή 4: Google Talk

Κατέβασε εδώ.
Το νέο παιδί στο μπλοκ ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, επί του παρόντος σε beta (που δοκιμάζεται ακόμα) και απαιτεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης Gmail. Δεν διαθέτετε το Gmail; Κανένα πρόβλημα! Στείλτε μου ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον τρέχοντα λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα σας στείλουμε ευχαρίστως μια πρόσκληση στο Gmail !

Επιλογή 5: Trillian

(συνιστάται ιδιαίτερα τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες)
Κατέβασε εδώ.
Μια one-stop-shop για όσους θέλουν όλα, αυτός ο πελάτης IM είναι κοντά. Το Trillian υποστηρίζει AIM, ICQ, MSN, Yahoo! Messenger και IRC! Τόσο δωρεάν όσο και πληρωμένες (Pro) εκδόσεις είναι διαθέσιμες.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον συντάκτη μας, τη Joanna Gurnitsky. Η Joanna είναι ειδικός Desktop και τεχνολόγος υλικού στην Αλμπέρτα του Καναδά.