Ελέγξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox με εντολές 'Σχετικά'

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox σε λειτουργικά συστήματα Linux, Mac OS X, MacOS Sierra ή Windows.

Η γραμμή διευθύνσεων του Firefox, γνωστή και ως Awesome Bar, σας επιτρέπει να εισάγετε τη διεύθυνση URL της επιθυμητής σελίδας προορισμού σας. Λειτουργεί επίσης ως γραμμή αναζήτησης, επιτρέποντάς σας να υποβάλλετε λέξεις-κλειδιά σε μια μηχανή αναζήτησης ή ιστοσελίδα. Το παρελθόν ιστορικό περιήγησής σας , σελιδοδείκτες και άλλα προσωπικά στοιχεία μπορούν επίσης να αναζητηθούν μέσω της γραμμής Awesome.

Ένα άλλο δυνατό χαρακτηριστικό της γραμμής διευθύνσεων είναι η δυνατότητα πλοήγησης στο περιβάλλον των προτιμήσεων του προγράμματος περιήγησης καθώς και δεκάδες ρυθμίσεις πίσω από τις σκηνές εισάγοντας προκαθορισμένη σύνταξη. Αυτές οι προσαρμοσμένες εντολές, πολλές από τις οποίες παρατίθενται παρακάτω και συνήθως ακολουθούνται από 'about:', μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο του προγράμματος περιήγησης Firefox.

Γενικές προτιμήσεις

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις Γενικές προτιμήσεις του Firefox, πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων: about: preferences # general . Οι παρακάτω ρυθμίσεις και δυνατότητες βρίσκονται σε αυτήν την ενότητα.

Προτιμήσεις αναζήτησης

Οι προτιμήσεις αναζήτησης του Firefox είναι προσβάσιμες πληκτρολογώντας το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων: about: preferences # search . Οι παρακάτω ρυθμίσεις σχετικά με την αναζήτηση είναι διαθέσιμες σε αυτή τη σελίδα.

Προτιμήσεις περιεχομένου

Εισαγάγετε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων για να φορτώσετε τη διασύνδεση προτιμήσεων περιεχομένου : about: preferences # content . Οι παρακάτω επιλογές θα εμφανιστούν.

Προτιμήσεις εφαρμογών

Εισάγοντας την ακόλουθη σύνταξη στη γραμμή Awesome, ο Firefox σάς επιτρέπει να καθορίζετε ποιες ενέργειες θα πρέπει να λαμβάνονται κάθε φορά που ανοίγεται ένας συγκεκριμένος τύπος αρχείου: about: preferences # applications . Ένα παράδειγμα θα συσχετίζει τη δράση Προεπισκόπηση σε Firefox με όλα τα αρχεία PDF .

Προτιμήσεις απορρήτου

Για να φορτώσετε τις προτιμήσεις απορρήτου του Firefox στην ενεργή καρτέλα, πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων: about: preferences # privacy . Οι παρακάτω επιλογές βρίσκονται σε αυτήν την οθόνη.

Προτιμήσεις ασφαλείας

Οι παρακάτω προτιμήσεις ασφαλείας είναι προσβάσιμες μέσω της ακόλουθης εντολής γραμμής διευθύνσεων: about: preferences # security .

Προτιμήσεις συγχρονισμού

Ο Firefox παρέχει τη δυνατότητα συγχρονισμού του ιστορικού περιήγησης, των σελιδοδεικτών, των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, των εγκαταστημένων προσθέτων, των ανοικτών καρτελών και των ατομικών προτιμήσεων σε πολλές συσκευές και πλατφόρμες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις που σχετίζονται με το συγχρονισμό του προγράμματος περιήγησης, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή διευθύνσεων: about: preferences # sync .

Προηγμένες προτιμήσεις

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις Προηγμένες προτιμήσεις του Firefox, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης: about: preferences # advanced . Υπάρχουν πολλές ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις που βρέθηκαν εδώ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρουσιάζονται παρακάτω.

Άλλο για: Εντολές

Η διασύνδεση περίπου: config

Το interface about: config είναι πολύ ισχυρό και κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν μέσα σε αυτό θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη συμπεριφορά του browser σας όσο και στο σύστημα. Προχωρήστε με προσοχή. Πρώτα, ανοίξτε τον Firefox και πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης: about: config .

Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter. Θα πρέπει τώρα να δείτε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, δηλώνοντας ότι αυτό μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας. Αν ναι, κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη Αποδέχομαι τον κίνδυνο .

Παρακάτω είναι μόνο μια μικρή δειγματοληψία των εκατοντάδων προτιμήσεων που βρίσκονται μέσα στο Firefox για: config GUI.