Τι είναι ένας κώδικας QR;

Οι κωδικοί QR είναι διδιάστατοι γραμμικοί κώδικες που μπορούν να διαβαστούν από πολλά κινητά τηλέφωνα και smartphones. Οι κώδικες, οι οποίοι είναι μικρά τετράγωνα με ασπρόμαυρα μοτίβα, εμφανίζονται σε διάφορα σημεία, όπως διαφημίσεις περιοδικών και εφημερίδων. Ένας QR κώδικας χρησιμοποιείται για την κωδικοποίηση κάποιων πληροφοριών, όπως το κείμενο ή μια διεύθυνση URL .

Ο "QR" σε QR κωδικούς σημαίνει "γρήγορη απόκριση", καθώς οι κώδικες σχεδιάζονται για να διαβάζονται γρήγορα. Οι κωδικοί QR μπορούν να διαβαστούν από ειδικούς αναγνώστες κωδικών QR και από ορισμένα κινητά τηλέφωνα. Για να διαβάσετε έναν κωδικό QR, το κινητό σας τηλέφωνο θα χρειαστεί μια φωτογραφική μηχανή - ώστε να μπορεί να τραβήξει μια εικόνα του κώδικα - και έναν αναγνώστη κώδικα QR. Μπορείτε να βρείτε πολλούς αναγνώστες κωδικών QR στα διάφορα καταστήματα εφαρμογών για διαφορετικές πλατφόρμες τηλεφώνου.

Μόλις το κινητό σας διαβάσει τον κώδικα, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται μοιράζονται μαζί σας. Μπορεί να μεταφερθείτε σε μια διεύθυνση URL όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ρυμουλκό ταινιών ή μπορεί να σας δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία που έχετε δει διαφημίζεται. Μπορεί ακόμη να παρουσιαστεί ένα κουπόνι για μια τοπική επιχείρηση.

Αν διαθέτετε ένα smartphone με βάση Android ή ένα iPhone , πιθανότατα δεν έρχεται με έναν προ-φορτωμένο αναγνώστη QR. Ως εκ τούτου, θα σας συνιστούσα να κατεβάσετε τον Αναγνώστη Κώδικα QR του Scan, είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμο και στα Android και στο iOS. Επιπλέον, διαθέτει ένα διαισθητικό περιβάλλον εργασίας, το οποίο είναι πολύ εύκολο στη χρήση.