Πώς να ελέγξετε την βαθμολογία σας Uber

Αυτό που δεν γνωρίζετε θα μπορούσε να σας βλάψει

Όπως πολλές άλλες υπηρεσίες που βασίζονται σε εφαρμογές, η Uber βασίζεται σε μεμονωμένες αξιολογήσεις. Στο τέλος κάθε ταξιδιού, θα σας ζητηθεί να αξιολογήσετε την εμπειρία που μόλις είχατε. Αυτή η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει άμεσα τη συνολική απόδοση του οδηγού και επηρεάζει την απασχόλησή του με διάφορους τρόπους.

Ωστόσο, ο οδηγός δεν είναι ο μόνος που κρίνεται. Οι επιβάτες βαθμολογούνται επίσης μετά την απόρριψή τους, εάν ο οδηγός επιλέξει να το πράξει. Η βαθμολογία σας ως αναβάτη έχει επίσης σημασία και πρέπει να θυμάστε την επόμενη φορά που θα πάρετε ένα ταξίδι με την Uber.

Πώς να ελέγξετε την βαθμολογία σας

Πολύ συχνά, οι πελάτες της Uber δεν συνειδητοποιούν καν ότι έχουν προσωπική βαθμολογία, εξαιτίας εν μέρει του γεγονότος ότι δεν είναι ευρέως διαδεδομένες ή μιλήθηκαν. Μπορείτε να ελέγξετε τη βαθμολογία επιβατών Uber από δεξιά μέσα στην ίδια την εφαρμογή.

Πατήστε απλά το κουμπί του μενού , που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία. Πρέπει τώρα να εμφανιστεί μια διεπαφή ολίσθησης, η οποία περιέχει πολλά στοιχεία μενού καθώς και το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης. Ακριβώς κάτω από το όνομά σας είναι η βαθμολογία σας Uber, συνοδευόμενη από ένα εικονίδιο αστέρι.

Η βαθμολογία των πέντε αστέρων είναι η υψηλότερη, ενώ ο μέσος αναβάτης Uber αιωρείται κάπου γύρω από το σημείο 4,7 ή 4,8. Εάν ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα και δεν βλέπετε βαθμολογία, πιθανόν να έχετε κάνει αρκετά ταξίδια (τουλάχιστον 5) για να συντάξετε ένα.

Τι σημαίνει Bad Uber Rating

Είστε ένας πελάτης που πληρώνει, γιατί γιατί θα πρέπει να σας ενδιαφέρει ποια είναι η προσωπική σας βαθμολογία Uber; Λοιπόν, έχει σημασία και θα πρέπει σίγουρα να φροντίζετε γιατί θα μπορούσε να επηρεάσει πόσο γρήγορα ο οδηγός απαντά στο αίτημά σας και το πώς αντιμετωπίζετε τη θεραπεία σας μόλις το πάρετε.

Όταν ζητάτε μια βόλτα με το Uber, οι οδηγοί που βρίσκονται πιο κοντά στην τοποθεσία σας ειδοποιούνται (ή pinged). Αυτοί οι οδηγοί δεν μπορούν να δουν το όνομα ή τον προορισμό σας σε αυτό το σημείο, αλλά μπορούν να δουν την αξιολόγησή σας.

Όντας σταθερά αγενής, αργά ή εμπλακεί σε άλλη κακή συμπεριφορά ενώ οδηγείτε με Uber μπορεί να οδηγήσει σε βύθιση βαθμολογήσεων και αυξανόμενους χρόνους αναμονής, καθώς πολλοί οδηγοί μπορεί απλά να μην αποδεχτούν το αίτημά σας. Εάν η βαθμολογία σας είναι αρκετά χαμηλή, η Uber έχει ακόμη το δικαίωμα να σας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εντελώς.

Για τους οδηγούς, οι χαμηλές αξιολογήσεις ενδέχεται να σημαίνουν λιγότερες ευκαιρίες με την πάροδο του χρόνου. Μερικοί μάλιστα ανέφεραν ότι τα προνόμια οδήγησης Uber τους ανακλήθηκαν όταν η βαθμολογία τους υποχώρησε κάτω από 4,6 αστέρια. Λάβετε αυτό υπόψη κατά τη βαθμολόγηση της απόδοσης του οδηγού σας, καθώς η χαμηλή βαθμολογία μπορεί να επηρεάσει άμεσα το βιοπορισμό τους.

Το Uber βασίζεται στην ειλικρίνεια από τους προστάτες του, ωστόσο, οπότε αν είχατε μια κακή εμπειρία, θα πρέπει να αξιολογήσετε ανάλογα τον οδηγό. Εάν ανησυχείτε για να δώσετε στον οδηγό μια κακή βαθμολογία για την πιθανότητα να τον ξαναδώτε, μην ανησυχείτε. Οι υπολογισμοί αναφέρονται μόνο ως μέσοι όροι και ούτε οι οδηγοί ούτε οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε αξιολογήσεις για ένα μεμονωμένο ταξίδι.

Περισσότερα από μια βαθμολογία

Εκτός από την βαθμολογία με αστέρια, το Uber επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να επιλέγουν από διάφορα προκαθορισμένα εικονίδια φιλοφρόνησης, όπως το Great Conversation και το Awesome Music καθώς και να εισάγουν μια προσαρμοσμένη ευχαριστήρια σημείωση για τον οδηγό σας.

Τρόποι για να βελτιώσετε την βαθμολογία σας

Κανείς δεν είναι τέλειος. Εάν είχατε μερικές κακές βόλτες που οδήγησαν σε χαμηλή βαθμολογία, δεν είναι πολύ αργά για να γυρίσετε τα πράγματα γύρω από ακολουθώντας τις ακόλουθες προτάσεις.