Πώς να φτιάξετε ένα βίντεο κλάσης

Κάνοντας ένα βίντεο των διαλέξεων και των καθηκόντων σας μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης των σπουδαστών που απουσιάζουν ή χρειάζονται ανασκόπηση. Τα βίντεο κλάσης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αρχειοθέτηση, χαρτοφυλάκια ή για τη δημιουργία εκπαιδευτικής βιβλιοθήκης βίντεο.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Απαιτούμενος χρόνος: Εξαρτάται

Εδώ:

  1. Εξοπλισμός καταγραφής βίντεο κλάσης
    1. Πρώτον, θα χρειαστείτε μια βιντεοκάμερα για να καταγράψετε την τάξη σας. Μια επαγγελματική βιντεοκάμερα είναι πάντα καλύτερο, διότι σας δίνει τον πιο δυνατό έλεγχο. Μια βιντεοκάμερα για τους καταναλωτές θα πρέπει να λειτουργεί καλά, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις.
    2. Ένα τρίποδο είναι επίσης απαραίτητο για την καταγραφή βίντεο κλάσης. Θα κρατήσει τη φωτογραφική μηχανή σταθερή και θα επιτρέψει στον χειριστή να μεγεθύνει και να σμικρύνει ομαλά. Μπορείτε ακόμη και να ξεφύγετε από τη ρύθμιση της κάμερας πάνω στο τρίποδο, πατώντας ρεκόρ και περπατώντας μακριά. Εφ 'όσον έχετε μια ευρεία λήψη ή έναν παρουσιαστή που δεν κινείται γύρω από πολλά, θα πρέπει να είστε εντάξει.
  2. Ήχος κλάσης βίντεο
    1. Η καταγραφή ενός καλού ήχου είναι ζωτικής σημασίας για ένα βίντεο κλάσης. Μετά από όλα, οι πληροφορίες του δασκάλου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επικοινωνήσετε. Επομένως, αν μπορείτε, δώστε στο δάσκαλο ένα μικρόφωνο . Ένα χειροκίνητο μικρόφωνο, όπως οι τηλεοπτικές εκπομπές, θα λειτουργούσε, αλλά ένας ασύρματος μικροακουστικός θα ήταν καλύτερος.
    2. Αν δεν έχετε μικρόφωνο για τον δάσκαλο, πάρτε τη φωτογραφική μηχανή σας όσο το δυνατόν πιο κοντά. Σίγουρα δεν θέλετε να γυρίζετε από το πίσω μέρος του δωματίου, όπου όλα θα ακούγονται μακρινά και ασαφή.
    3. Εάν είναι σημαντικό να ακούσετε τι λένε οι μαθητές, θα θελήσετε να τους δώσετε και τα μικρόφωνα. Τα φορητά μικρόφωνα λειτουργούν καλά, επειδή μπορούν να περάσουν γύρω. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρόφωνο καραμπίνας στη φωτογραφική μηχανή σας, όσο το αντιμετωπίζετε με τους μαθητές που μιλάνε.
  1. Φωτίζοντας την κατηγορία βίντεο
    1. Γενικά, με ένα βίντεο κλάσης, θα πρέπει να ασχοληθείτε με το διαθέσιμο φωτισμό. Εάν η τάξη είναι καλά φωτισμένη, θα πρέπει να είστε έτοιμοι.
    2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα προκύψει εάν ο παρουσιαστής χρησιμοποιεί έναν προβολέα και θέλει να απενεργοποιήσει τα φώτα. Δεν θα μπορείτε να εκθέσετε σωστά τον παρουσιαστή και τις διαφάνειες, οπότε πρέπει να επιλέξετε το ένα ή το άλλο. Συνήθως θα επικεντρωθώ στο άτομο και έπειτα θα βρω ψηφιακά αντίγραφα των διαφανειών για να τα προσθέσω στη διάρκεια της επεξεργασίας.
  2. Επεξεργασία βίντεο κλάσης
    1. Τα βίντεο κατηγορίας είναι συνήθως αρκετά εύκολο να επεξεργαστούν, επειδή δεν απαιτούν κοπή και αναδιάταξη. Απλά πρέπει να κόψετε την αρχή και το τέλος, να προσθέσετε τίτλους και είστε ρυθμισμένοι.
    2. Αν χρησιμοποιείτε ήχο από τους σπουδαστές, φροντίστε να το προσαρμόσετε έτσι ώστε να ταιριάζει με τον ήχο του καθηγητή. Και μπορείτε επίσης να προσθέσετε διαφάνειες και άλλα ψηφιακά αρχεία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας είτε χρησιμοποιώντας ένα εφέ εικόνας σε εικόνα είτε να αλλάξετε εντελώς τα εφέ.
    3. Ακόμη και ένα απλό πρόγραμμα όπως το iMovie θα σας επιτρέψει να κάνετε κάτι τέτοιο.
  3. Κοινή χρήση του βίντεο της κλάσης σας
    1. Αν δεν ήταν μικρή κατηγορία, το βίντεο είναι πιθανό πολύ καιρό.
    2. Μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα ένα μεγάλο βίντεο σε DVD, αλλά είναι πιο δύσκολο να το κάνετε μέσω του ιστού. Οι περισσότεροι λογαριασμοί YouTube δεν έχουν όρια, αλλά η φόρτωση πραγματικά μεγάλων αρχείων μπορεί να είναι ακόμα προβληματική. Για καλύτερα αποτελέσματα, συμπιέστε το βίντεό σας πριν μεταφορτωθεί, γι 'αυτό είναι ένα μικρό, αλλά ακόμα υψηλής ποιότητας αρχείο.
    3. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να σπάσετε το βίντεό σας σε ξεχωριστά, πιο σύντομα κεφάλαια, τα οποία θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν.
    4. Μπορείτε να μοιραστείτε το βίντεο από την τελική τάξη στο vlog του σχολείου σας ή σε έναν ιστότοπο όπως το TeacherTube .

Ο, τι χρειάζεσαι: