Τι είναι μια προεπιλεγμένη πύλη στη δικτύωση;

Μια προεπιλεγμένη πύλη χρησιμοποιείται για να επιτρέπει σε συσκευές σε ένα δίκτυο να επικοινωνούν με συσκευές σε άλλο δίκτυο. Εάν ο υπολογιστής σας, για παράδειγμα, ζητά μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, το αίτημα αρχίζει μέσω της προεπιλεγμένης πύλης σας πριν βγείτε από το τοπικό δίκτυο για να φτάσετε στο διαδίκτυο.

Ένας ευκολότερος τρόπος για να κατανοήσετε μια προεπιλεγμένη πύλη μπορεί να είναι να το σκεφτείτε ως μια ενδιάμεση συσκευή μεταξύ του τοπικού δικτύου και του διαδικτύου. Είναι απαραίτητο για τη μεταφορά των εσωτερικών δεδομένων στο διαδίκτυο και στη συνέχεια ξανά.

Επομένως, η προεπιλεγμένη συσκευή πύλης μεταφέρει την κυκλοφορία από το τοπικό υποδίκτυο σε συσκευές σε άλλα υποδίκτυα. Η προεπιλεγμένη πύλη συνδέει συχνά το τοπικό δίκτυο με το διαδίκτυο, αν και υπάρχουν επίσης εσωτερικές πύλες επικοινωνίας εντός τοπικού δικτύου.

Σημείωση: Η προεπιλεγμένη λέξη σε αυτόν τον όρο σημαίνει απλώς ότι είναι η προεπιλεγμένη συσκευή που αναζητά όταν οι πληροφορίες πρέπει να αποσταλούν μέσω του δικτύου.

Πώς η κίνηση μετακινείται μέσω μιας προεπιλεγμένης πύλης

Όλοι οι υπολογιστές σε ένα δίκτυο στρέφονται σε μια προεπιλεγμένη πύλη που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη διαδρομή της κυκλοφορίας τους.

Η προεπιλεγμένη πύλη στο οικιακό σας δίκτυο, για παράδειγμα, κατανοεί ορισμένες διαδρομές που πρέπει να ληφθούν για να μετακινήσετε τα αιτήματά σας στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή σας έξω από το δίκτυό σας και στην επόμενη συσκευή που μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να γίνει.

Από εκεί, η ίδια διαδικασία συμβαίνει μέχρι τα δεδομένα σας να φτάσουν τελικά στον προορισμό τους. Με κάθε δίκτυο που έχει επισκεφθεί η επισκεψιμότητα, η προεπιλεγμένη πύλη αυτού του δικτύου εξυπηρετεί το δικό του σκοπό προκειμένου να μεταφέρει τις πληροφορίες πίσω στο Διαδίκτυο και τελικά να επιστρέψει στη συσκευή σας που το ζήτησε αρχικά.

Εάν η επισκεψιμότητα δεσμεύεται για άλλες εσωτερικές συσκευές και όχι για μια συσκευή εξωτερική του τοπικού δικτύου, η προεπιλεγμένη πύλη εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την κατανόηση του αιτήματος, αλλά αντί να αποστέλλει τα δεδομένα εκτός δικτύου, δείχνει τη σωστή τοπική συσκευή.

Αυτό γίνεται κατανοητό με βάση τη διεύθυνση IP που ζητά η συσκευή προέλευσης.

Τύποι προεπιλεγμένων πύλων

Οι προεπιλεγμένες πύλες Internet είναι συνήθως ένας από τους δύο τύπους:

Οι προεπιλεγμένες πύλες δικτύου μπορούν επίσης να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας έναν συνηθισμένο υπολογιστή αντί για έναν δρομολογητή. Αυτές οι πύλες χρησιμοποιούν δύο προσαρμογείς δικτύου όπου κάποιος συνδέεται με το τοπικό υποδίκτυο και ο άλλος συνδέεται με το εξωτερικό δίκτυο.

Είτε οι δρομολογητές είτε οι υπολογιστές πύλης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δικτύωση τοπικών υποδικτύων, όπως σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Πώς να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP Gateway

Ίσως χρειαστεί να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP της προεπιλεγμένης πύλης, εάν υπάρχει πρόβλημα δικτύου ή αν χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στο δρομολογητή σας.

Στα Microsoft Windows, η διεύθυνση IP της προεπιλεγμένης πύλης ενός υπολογιστή μπορεί να προσπελαστεί μέσω της γραμμής εντολών με την εντολή ipconfig , καθώς και μέσω του πίνακα ελέγχου . Οι εντολές netstat και ip route χρησιμοποιούνται στο macOS και στο Linux για την εύρεση της προεπιλεγμένης διεύθυνσης πύλης.

Για πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το OS σχετικά με την εύρεση της προεπιλεγμένης πύλης, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP Gateway .