Τι είναι ένα αρχείο DJVU;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DJVU

Αναπτύχθηκε από την AT & T Labs, ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DJVU (ένα αρχείο DjVu, προφέρεται ως déjà vu ) είναι μια μορφή αρχείου γραφικών που προορίζεται για σαρωμένες εικόνες, όπως το μορφότυπο PDF , το οποίο ίσως εξοικειωθείτε.

Δεδομένου ότι ένα αρχείο DJVU μπορεί να περιέχει συμπιεσμένες αλλά υψηλής ποιότητας έγχρωμες εικόνες, φωτογραφίες, κείμενο και σχέδια, χρησιμοποιείται ως μορφή για μερικά eBooks, καθώς και εγχειρίδια, εφημερίδες, αρχαία έγγραφα κ.λπ. που έχουν σαρωθεί σε έναν υπολογιστή .

Τα αρχεία DjVu μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου .DJVU ή .DJV.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DJVU

Το δωρεάν πρόγραμμα Sumatra PDF είναι ίσως ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε αρχεία DJVU. Μπορεί επίσης να αποθηκεύσει ένα ανοιχτό αρχείο DJVU σε ένα αρχείο TXT για εύκολη ανάγνωση χωρίς γραφικά.

Το DjVu.org έχει μια λίστα με άλλα προγράμματα που ανοίγουν αρχεία DJVU, όπως το DjVuLibre για Mac και Windows. Τα Okular και Evince είναι δύο επιλογές για το άνοιγμα των αρχείων DJVU στο Linux.

Το DocsPal είναι ένα online πρόγραμμα προβολής DJVU το οποίο είναι χρήσιμο αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ειδικό πρόγραμμα προβολής στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό εργαλείο σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο πολύ πιο γρήγορα, καθώς και να δείτε το αρχείο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σας σύστημα . Το τμήμα του μετατροπέα αυτού του ιστότοπου μπορεί να αποθηκεύσει το φορτωμένο αρχείο DJVU σε EPS, PS και σε μερικές άλλες μορφές.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DJVU

Τα αρχεία DJVU σίγουρα δεν χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως όπως παρόμοια φορμά όπως PDF, EPUB , MOBI και άλλες μορφές αρχείων eBook. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να βρεθείτε να μετατρέψετε το αρχείο DJVU που έχετε σε κάτι πιο αναγνωρίσιμο και ευρέως υποστηριζόμενο από υπολογιστές, κινητές συσκευές και ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

Το DjVu2PDF.com και το ConvertOnlineFree.com είναι δύο online μετατροπείς DJVU για Windows, Mac, Linux κ.λπ. που παρέχουν μια γρήγορη επιλογή μετατροπής του DJVU σε PDF.

Ένας άλλος δωρεάν online μετατροπέας αρχείων που είναι ιδανικός για μικρότερα αρχεία DJVU είναι ο Zamzar . Απλά μεταφορτώστε το αρχείο DJVU σε αυτόν τον ιστότοπο για να το μετατρέψετε σε JPG , BMP , GIF , PNG , TIF ή σε άλλες παρόμοιες μορφές εικόνας.

Εκτός από τους online μετατροπείς DJVU, υπάρχουν, βέβαια, μεταφορικοί και εγκαταστάσιμοι μετατροπείς όπως το Caliber. Αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει το DJVU σε EPUB, MOBI, AZW3, DOCX , PDB, FB2 , LRF και πολλά άλλα.

Σημείωση: Το Caliber μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο DJVU μόνο αν περιέχει ενσωματωμένο κείμενο, όπως εάν δημιουργήθηκε με τη χρήση λογισμικού OCR. Δεν υποστηρίζονται αρχεία DJVU μόνο για εικόνα.

Ένα άλλο παράδειγμα ενός μετατροπέα που μπορείτε να κατεβάσετε είναι ο DjVu Converter, ο οποίος μπορεί να μετατρέψει το DJVU σε PNG, JPG, EPUB, PDF και TIFF. Με αυτό το πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να μετατρέψετε όλες τις σελίδες αν δεν θέλετε να συμπεριληφθούν μερικές από αυτές στο τελικό αρχείο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να μετατρέψετε μόνο τις σελίδες 10-25, ή μόνο τις σελίδες 5 και 12, για να αποκόψετε ουσιαστικά κάθε άλλη σελίδα. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για τον καθορισμό της ποιότητας εικόνας / ρυθμού συμπίεσης.

Επίσης, θυμηθείτε ότι το Sumatra PDF και το DocsPal, που αναφέρονται παραπάνω, μπορούν να μετατρέψουν και τα αρχεία DJVU.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία DJVU

Τα αρχεία DjVu είναι σε θέση να χωρίσουν τις εικόνες σε διαφορετικά κομμάτια και να συμπιέσουν καθένα από αυτά ξεχωριστά από τα άλλα μέρη, που είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να συμπιεστούν τόσο υψηλά όσο είναι, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπουν εικόνες υψηλής ποιότητας.

Δεδομένου ότι τα αρχεία DJVU μπορούν να χωρίσουν εικόνες και κείμενο σε διαφορετικά επίπεδα, σημαίνει ότι ένα επίπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη διατήρηση κειμένου OCR, επιτρέποντάς σας να αναζητήσετε και να αντιγράψετε κείμενο από το αρχείο.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία DJVU

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το αρχείο σας DJVU / DJV, καθώς και τα εργαλεία που έχετε ήδη προσπαθήσει να ανοίξετε ή να τα μετατρέψετε.