Πρώτη ματιά: Το Tablet της Apple iPad

Μια ματιά στα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του Apple iPad

Τώρα που το tablet iPad της Apple έχει ζυγιστεί και μετρηθεί από ένα αιχμαλωτισμένο κοινό στο Internet, έκανε η συσκευή να ανταποκρίνεται στις περίεργες προσδοκίες της ή βρέθηκε ότι θέλει;

Όπως και με πολλά πράγματα, η απάντηση θα εξαρτηθεί από το ποιος ρωτάς. Εν τω μεταξύ, εδώ είναι μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για το νέο iPhone / MacBook tweener της Apple.

Η οθόνη

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πολλοί φαίνεται να συμφωνούν, είναι ότι το tablet iPad της Apple διαθέτει μια πραγματικά ωραία οθόνη.

Η οθόνη μετράει διαγώνια 9,7 ίντσες και αθλίζει μια γυαλιστερή οθόνη LED με οπίσθιο φωτισμό LED. Η οθόνη υψηλής ανάλυσης έχει 1024 με 768 εικονοστοιχεία στα 132 εικονοκύτταρα ανά ίντσα και έχει επίσης επίστρωση ανθεκτικό στα δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι διαστάσεις

Το tablet iPad της Apple είναι πάχους μισής ίντσας, ύψους 9,56 ίντσες και πλάτους 7,47 ίντσας. Το μοντέλο Wi-Fi ζυγίζει στα 1.5 κιλά ενώ το μοντέλο Wi-Fi + 3G έρχεται σε ένα smidgen βαρύτερο στα 1.6 λίβρες.

Τα κότσια

Οδήγηση του tablet iPad της Apple είναι ένα Apple 1GHz A4 που η Apple ισχυρίζεται ότι έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει καλές επιδόσεις καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια. Η χωρητικότητα έρχεται σε τρεις γεύσεις: 16GB, 32GB, και 64GB - όλες οι μονάδες flash.

Όπως το μικρότερο παλιό του αδελφό, το iPhone, το tablet iPad της Apple διαθέτει ένα επιταχυνσιόμετρο που ρυθμίζει αυτόματα τον προσανατολισμό της οθόνης οριζόντια και κάθετα. Έχει επίσης αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενσωματωμένα ηχεία, μικρόφωνο, GPS και πυξίδα (ναι, πυξίδα).

Ο χυμός

Το tablet iPad της Apple διαθέτει μια ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου-πολυμερούς. Η Apple υποστηρίζει ότι η μπαταρία παρέχει έως και 10 ώρες περιήγησης στο Web μέσω Wi-Fi, ακρόασης μουσικής και ακόμη και παρακολούθησης βίντεο. Αν αυτό ισχύει, τότε αυτό είναι αρκετά καλό, ειδικά για τους συχνούς ταξιδιώτες ή τους ανθρώπους που κάνουν μακρινές πτήσεις . Η φόρτιση της συσκευής μπορεί να γίνει μέσω προσαρμογέα ρεύματος ή να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω USB.

Το Εξωτερικό

Μέσα στην οθόνη υπάρχει μια μαύρη στεφάνη που υποτίθεται ότι βοηθά τους χρήστες να κρατούν τη συσκευή χωρίς να πατάει ακούσια στην οθόνη αφής. Το iPad διαθέτει μινιμαλιστικό σχεδιασμό της Apple και έχει μόνο τέσσερα κουμπιά. Στην επάνω δεξιά πλευρά υπάρχει ένα κουμπί που χρησιμεύει ως διακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και ύπνου / αφύπνισης. Δύο κουμπιά για σίγαση και ρύθμιση της έντασης μπορούν να βρεθούν στην πάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, υπάρχει το κουμπί Αρχική σελίδα στο μεσαίο κάτω μέρος του προσώπου της συσκευής. Φυσικά, δεδομένου ότι το iPad είναι ενεργοποιημένο με επαφή, ο μικρός αριθμός κουμπιών δεν αποτελεί έκπληξη.

Όσον αφορά τις συνδέσεις, υπάρχει υποδοχή σύνδεσης, υποδοχή στερεοφωνικών ακουστικών 3,5 mm και δίσκος κάρτας SIM για μοντέλα με Wi-Fi και 3G. Μιλώντας για Wi-Fi και 3G ...

Ασύρματη συνδεσιμότητα

Το Wi-Fi (802.11 a / b / g / n) και το Bluetooth 2.1 (με την τεχνολογία EDR) είναι στάνταρ για όλα τα δισκία Apple iPad. Τα μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας έχουν επίσης 3G για καλό μέτρο, με την AT & T να παρέχει ακόμη σχέδια δεδομένων: $ 14.99 για ένα σχέδιο 250MB και $ 29.99 για ένα απεριόριστο σχέδιο. Τα σχέδια δεν απαιτούν συμβάσεις και μπορούν να ακυρωθούν ανά πάσα στιγμή. Η χρήση των hotspot AT & T Wi-Fi είναι επίσης δωρεάν.

Ήχος

Για ήχο, το tablet iPad της Apple υποστηρίζει: AAC (16 έως 320 Kbps), προστατευμένο AAC (από το iTunes Store), MP3 (16 έως 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (μορφές 2, 3 και 4) AIFF και WAV.

Για εικόνες και έγγραφα, η συσκευή υποστηρίζει JPG, TIFF, GIF, Microsoft Word, Keynote, αριθμούς, PowerPoint, Excel, PDF, HTM, HTML, TXT, RTF και VCF. Το iPad θα υποστηρίζει επίσης το EPUB μέσω της εφαρμογής eBook.

Για βίντεο: βίντεο H.264 (μέχρι 720p, 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, επίπεδο κύριου προφίλ 3.1 με ήχο AAC-LC έως 160 Kbps, 48 ​​kHz, στερεοφωνικό ήχο σε μορφή .m4v, .mp4 και .mov). Βίντεο MPEG-4 (μέχρι 2,5 Mbps, 640 με 480 pixels, 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, απλό προφίλ με ήχο AAC-LC έως 160 Kbps, αρχεία με αρχεία .m4v, .m4 και .mov στερεοφωνικού ήχου σε μορφή .mov).

Έξοδος βίντεο

Η έξοδος βίντεο περιλαμβάνει 1024 x 768 με τον προσαρμογέα σύνδεσης σε προσαρμογέα VGA. 576p και 480p με καλώδιο Component A / V της Apple. και 576i και 480i με Apple Composite Cable.

Η τιμή

Η τιμολόγηση ξεκινά από $ 499 για την έκδοση 16GB, $ 629 με 3G. Για το iPad 32GB, είναι $ 599 για την έκδοση Wi-Fi και $ 729 για την έκδοση Wi-Fi + 3G. Το iPad 64GB κοστίζει $ 699 και $ 829 αντίστοιχα. Το iPad Wi-Fi αρχίζει να μεταφέρεται σε 60 ημέρες (από τις 27 Ιανουαρίου) ενώ το μοντέλο Wi-Fi + 3G αρχίζει να στέλνει σε 90 ημέρες.

Πού είναι το υπόλοιπο βόειο κρέας;

Σχεδόν τόσο ενδιαφέρον όσο αυτό που διαθέτει η συσκευή είναι αυτό που έχει απομείνει, το οποίο αναμφίβολα θα απογοητεύσει μερικούς λάτρεις του gadget.

Στην κορυφή της λίστας είναι η πολλαπλή διαδικασία - ή η έλλειψη. Όσο και ο Steve Jobs χτύπησε τα netbooks για "δεν είναι καλύτερος από οτιδήποτε" στο iPad, σας επιτρέπουν τουλάχιστον να έχετε πολλές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα. Ίσως να μπορούν να το διορθώσουν τελικά, αλλά είναι μια πραγματική ευκαιρία που χάσαμε.

Στη συνέχεια, υπάρχει η έλλειψη υποστήριξης Flash. Ακόμη και με τα ελαττώματα της Flash, αυτή είναι μια έντονη παράλειψη για μια συσκευή που ονομάζεται "ο καλύτερος τρόπος να βιώσετε τον ιστό".

Η συσκευή επίσης δεν διαθέτει κάμερα - κάτι που ακόμα και μερικοί αναγνώστες eBook αρχίζουν να προσφέρουν. Και αν θέλετε να κάνετε μια συνομιλία μέσω βίντεο, λοιπόν, η παράλειψη κάμερας καθιστά σχεδόν αδύνατο αυτό.

Όσον αφορά τις συνδέσεις, μπορώ να ζήσω με την έλλειψη HDMI, αλλά θα ήταν ωραίο αν η συσκευή τουλάχιστον είχε πρότυπο υποδοχής USB.

Το περιτύλιγμα

Συνολικά, το tablet iPad της Apple είναι μια συσκευή που ενθουσιάζει με την υπόσχεσή της και απογοητεύει με το "τι μπορεί να έχει-beens".

Προς το παρόν, δεν θα περάσω την τελική κρίση σε μια συσκευή που δεν έχει χτυπήσει ακόμα το έδαφος. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυνατότητες για το iPad από την άποψη των εφαρμογών και όλων των ειδών καθαρά πράγματα που μπορούν να μαγειρευτούν για αυτό. Και ήδη κάνει μερικά πράγματα αρκετά καλά - είναι γρήγορο, έχει μια ωραία οθόνη και έχει αυτό το απαλό, εύκολο στη λήψη interface που γνωρίζουν οι χρήστες του iPhone.

Αλλά για μια εταιρεία που έκανε τόσα πράγματα σωστά με το iPhone, είναι ειλικρινά έκπληξη το γεγονός ότι η Apple έριξε την μπάλα σε ό, τι φαίνεται να είναι κάποιες αρκετά προφανείς ανάγκες για τη συσκευή. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι ανάγκες τελικά θα αντιμετωπιστούν στο εγγύς μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή θα είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι αντί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν τι θα μπορούσε να είναι. Το iPad σίγουρα μοιάζει με μια συσκευή Apple. Δεν είμαι απλώς σίγουρος ότι αρέσει σαν ένα ακόμα.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το διανομέα των συσκευών Tablets και Smartphones για περισσότερες λειτουργίες σε συσκευές με ευαισθησία.