Αντιμετώπιση τυχόν τραυματισμών που σχετίζονται με το επαναλαμβανόμενο άγχος

Εάν παίζετε βιντεοπαιχνίδια και τα χέρια σας αρχίζουν να βλάπτουν, διατρέχετε τον κίνδυνο να υποστείτε ένα επαναλαμβανόμενο τραύμα που προκαλεί πόνο και ακόμα και μούδιασμα στα χέρια σας. Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από πρήξιμο και συμπίεση κατά μήκος της καρπιαίας σήραγγας, ένα θηλή για ένα νεύρο και μερικούς τένοντες που τρέχουν από την παλάμη στον ώμο.

Υπάρχει μια ποικιλία από θεραπείες και συσκευές διαθέσιμες που οι παίκτες έχουν χρησιμοποιήσει για να μετριάσει αυτόν τον πόνο? Ωστόσο, αν έχετε σημαντικό πόνο και μούδιασμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν επαγγελματία υγείας - μπορούν να σας συμβουλεύσουν σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στη συγκεκριμένη περίπτωση και να αποφύγετε μια επιδείνωση ή σοβαρό τραυματισμό.

Ακολουθούν κάποιες θεραπείες και θεραπείες που άλλοι χρησιμοποίησαν για να βοηθήσουν όταν χάνουν τα χέρια τους από το παιχνίδι.

Βασικές τέντες χειρός

Τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τα χέρια. Στην πραγματικότητα, εάν παίρνετε τακτικά διαλείμματα από το να παίζετε παιχνίδια και χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας για να τεντώσετε, έχετε μια καλή πιθανότητα να αποφύγετε προβλήματα συνολικά.

Για ένα κοινό χέρι και τέντωμα παλάμης: Κρατήστε το χέρι μπροστά σας, παλάμη στραμμένη προς τα πίσω, δάχτυλα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Στη συνέχεια, τραβήξτε απαλά τα δάχτυλά σας προς το μέρος σας με το άλλο χέρι. Ακολουθήστε αυτό δείχνοντας τα δάχτυλα κάτω με την παλάμη προς το μέρος σας και τοποθετώντας το ελεύθερο χέρι σας στο πίσω μέρος του χεριού που τεντώνετε. Τραβήξτε απαλά το χέρι σας προς το μέρος σας για άλλη μια φορά.

Μια παραλλαγή αυτών των τεντώσεων είναι να τραβήξετε μόνο τον δείκτη και τα μεσαία δάκτυλα, αντί για τα τέσσερα δάχτυλα ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με το δάχτυλο δαχτυλιδιών και μικρών δακτύλων ξεχωριστά.

Ενίσχυση χεριών

Για την ενίσχυση, το καλύτερο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι το Theraputty, το οποίο είναι σαν μια μεγάλη σφαίρα ανόητου στόκου που πιέζετε. Αυτό συχνά προτιμάται να συμπιέζετε τις μπάλες ή άλλες συσκευές, επειδή αυτές μπορούν να σας κάνουν να κάνετε την ίδια κίνηση με τον ίδιο τρόπο, κάτι που δεν είναι καλό γιατί αυτό προκαλεί το πρόβλημα.

Cock-Up Splints

Ο ολισθαίνον νάρθηκας περιτυλίσσεται γύρω από τον αντίχειρα και τον καρπό σας έτσι ώστε να κρατάτε τους καρπούς σας σε ουδέτερη θέση, γεγονός που μειώνει την πίεση στο καρπιαίο τούνελ. Αυτά μπορεί να κάνουν μια τεράστια διαφορά στο πόσο καιρό κάποιοι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν χωρίς πόνο.

Νευρικό νεύρο

Εάν είστε σε πολύ πόνο, μπορεί να χρειαστεί κάποιες πιο σοβαρές ασκήσεις για να πάρει τα χέρια σας σε σχήμα.

Ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι νευρικό νήπιο. Αυτή είναι η κίνηση για να σύρετε το νεύρο κατά μήκος της καρπιαίας σήραγγας. Για να το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να κρατάτε το χέρι σας ευθεία προς τα κάτω, παλάμη προς τα εμπρός και να διανείμετε λίγα εκατοστά από το σώμα σας. Στη συνέχεια, λυγίστε τον καρπό πίσω και επιστρέψτε το στο ουδέτερο, όπως το χέρι σας είναι μια μικρή πτέρυγα και το χτυπάτε. Κάνετε αυτό 30 φορές.

Φυσική Θεραπεία

Εάν δείτε έναν γιατρό για τον πόνο σας, μια από τις πρώτες θεραπείες που προτείνονται είναι η φυσική θεραπεία. Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν κάνουν σωματική θεραπεία είναι να χαλαρώνουν ή να σταματούν όταν ο πόνος τους αρχίζει να υποχωρεί. Μόλις έχετε έναν τραυματισμό, θα πρέπει να το σκεφτείτε ως ένα μόνιμο πράγμα που πρέπει συνεχώς να εργάζεστε, αντί για κάτι που διορθώνετε πριν επιστρέψετε στο φυσιολογικό.

Ορισμένες άλλες θεραπείες που μπορεί να αντιμετωπίσετε περιλαμβάνουν υπερηχογράφημα και ηλεκτροδιέγερση, καθώς και τις εναλλακτικές μεθόδους Active Release Technique και Graston Technique.

Εργονομία

Μια από τις καλύτερες λύσεις για πόνο χεριών και καρπού είναι να προσπαθήσετε να την αποφύγετε στην πρώτη θέση. Εδώ μπαίνει η εργονομία.

Για παράδειγμα, όταν εργάζεστε στον υπολογιστή, θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας σε σωστό ύψος και θα πρέπει να κρατάτε τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα. Εάν παίζετε βιντεοπαιχνίδια, είστε επίσης καλύτερα να κάθονται σωστά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι παίκτες τείνουν να υποχωρούν στον καναπέ. Αποφύγετε αυτό και γνωρίστε πώς είναι τοποθετημένο το σώμα σας όταν παίζετε, γιατί όταν είστε γεμάτοι με ένα μεγάλο παιχνίδι, μπορείτε να βρίσκεστε σε αυτές τις αδέξιες και δύσκολες θέσεις για παρατεταμένες χρονικές περιόδους χωρίς να το συνειδητοποιείτε και αυτή είναι μια συνταγή για όλα τα είδη σωματικών ασθενειών.

Κάντε διαλείμματα, σηκωθείτε, τεντώστε και περπατήστε κάθε 20 έως 30 λεπτά.

Εάν παίζετε τα παιχνίδια σας σε έναν υπολογιστή στο γραφείο, ρυθμίστε τον υπολογιστή σας εργονομικά. Επίσης, η χρήση ενός ποντικιού για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να είναι αγχωτική στο χέρι και στον καρπό σας. Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα ποντίκι μηδενικής τάσης όπως το 3M Ergonomic Mouse, το οποίο είναι βασικά ένα ραβδί ελέγχου σε μια βάση που σας επιτρέπει να κρατάτε το χέρι σας σε μια κάθετη, παλάμη προς τα εμπρός.

Άλλα πράγματα για να δοκιμάσετε

Τα αντιφλεγμονώδη όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη (εμπορικές ονομασίες Advil και Aleve, αντίστοιχα) μπορούν να ανακουφίσουν το πρήξιμο και να μειώσουν τον πόνο.

Πακέτα πάγου ή ένα μαξιλάρι θέρμανσης μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν.

Εάν επίσης πάρετε πόνο στους ώμους σας, που μπορεί να συμβεί (ειδικά με το Wii), το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει. Βρείτε ένα σφιχτό, πληγωμένο σημείο, βάλτε το δάχτυλό σας σε αυτό, πιέστε σκληρά και μετακινήστε το δάχτυλό σας πάνω από το σημείο. Κάνετε αυτό δέκα φορές, μόνο σε μία κατεύθυνση.

Συνιστώμενη ανάγνωση

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να βρείτε άλλα τμήματα και ασκήσεις, ελέγξτε τα δύο αυτά συνιστώμενα βιβλία

Αυτά τα βιβλία προσφέρουν εκτάσεις και ασκήσεις για την ανακούφιση του πόνου σε κάθε μέρος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των χεριών σας.