Μάθετε τα Βασικά Χαρακτηριστικά του Nintendo DSi

Το Nintendo DSi είναι ένα φορητό σύστημα παιχνιδιών διπλής οθόνης από τη Nintendo. Είναι η τρίτη επανάληψη του Nintendo DS.

Διαφορές σε σύγκριση με το Nintendo DS

Το Nintendo DSi διαθέτει κάποιες μοναδικές λειτουργίες που το ξεχωρίζουν από το Nintendo DS Lite και το Nintendo DS με το αυθεντικό ύφος (που συχνά αναφέρονται από τους ιδιοκτήτες ως "Nintendo DS Phat"). Το Nintendo DSi διαθέτει δύο κάμερες που μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και μπορούν να υποστηρίξουν μια κάρτα SD για σκοπούς αποθήκευσης.

Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Nintendo DSi Shop για να κατεβάσει παιχνίδια που αναφέρονται ως "DSiWare". Το DSi διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet που μπορεί να μεταφορτωθεί.

Οι οθόνες στο Nintendo DSi είναι ελαφρώς μεγαλύτερες και φωτεινότερες από τις οθόνες του Nintendo DS Lite (82,5 χιλιοστά έναντι 76,2 χιλιοστών).

Το ίδιο το handheld είναι επίσης λεπτότερο και ελαφρύτερο από το Nintendo DS Lite (πάχος 18,9 χιλιοστών όταν το σύστημα είναι κλειστό, 2,6 χιλιοστά λεπτότερο από το Nintendo DS Lite).

Συμβατότητα

Η βιβλιοθήκη Nintendo DS μπορεί να αναπαραχθεί στο Nintendo DSi, αν και υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Σε αντίθεση με το αρχικό στυλ Nintendo DS και το Nintendo DS Lite, το Nintendo DSi δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια από τον προκάτοχό του DS, το Game Boy Advance. Η έλλειψη υποδοχής κασετών Game Boy Advance στο Nintendo DSi εμποδίζει το σύστημα να υποστηρίζει παιχνίδια που χρησιμοποιούν την υποδοχή κασετών για ένα εξάρτημα (π.χ. "Guitar Hero: On Tour").

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Nintendo DSi κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία την 1η Νοεμβρίου 2008. Πραγματοποιήθηκε πώληση στη Βόρεια Αμερική στις 5 Απριλίου 2009.

Τι σημαίνει το "i" για

Το "i" στο όνομα του Nintendo DSi δεν είναι μόνο εκεί για να φανεί φανταχτερό. Σύμφωνα με τον David Young, βοηθό διευθυντή PR της Nintendo of America, το "i" σημαίνει "ατομικό". Το Nintendo DSi, λέει, προορίζεται να είναι μια εξατομικευμένη εμπειρία παιχνιδιού σε σχέση με το Wii, το οποίο ονομάστηκε για να συμπεριλάβει ολόκληρη την οικογένεια.

"Το DSi μου θα είναι διαφορετικό από το DSi σας - θα έχει τις εικόνες μου, τη μουσική μου και το DSiWare μου, έτσι θα είναι πολύ εξατομικευμένη και αυτή είναι η ιδέα του Nintendo DSi. οι χρήστες να προσαρμόσουν την εμπειρία τους στο παιχνίδι και να το κάνουν δικό τους. "

Λειτουργικότητα Nintendo DSi

Το Nintendo DSi μπορεί να παίξει παιχνίδια σχεδιασμένα για συστήματα Nintendo DS, εκτός από τα παιχνίδια που έρχονται γεμάτα με ένα εξάρτημα που χρησιμοποιεί την υποδοχή κασετών Game Boy Advance.

Το Nintendo DSi μπορεί επίσης να συνδεθεί στο διαδίκτυο με σύνδεση Wi-Fi. Μερικά παιχνίδια προσφέρουν μια online επιλογή για πολλούς παίκτες. Το Nintendo DSi Shop, το οποίο διαθέτει πολλά παιχνίδια και εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε, είναι επίσης προσβάσιμο μέσω σύνδεσης Wi-Fi.

Το Nintendo DSi διαθέτει δύο κάμερες και είναι εξοπλισμένο με εύκολο στη χρήση λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Έχει επίσης ενσωματωμένο λογισμικό ήχου που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν ήχους και να παίζουν με μουσική σε μορφή ACC που φορτώνεται σε μια κάρτα SD (πωλείται ξεχωριστά). Η υποδοχή κάρτας SD επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και αποθήκευση μουσικής και φωτογραφιών.

Όπως το αρχικό στυλ Nintendo DS και Nintendo DS Lite, το Nintendo DSi εγκαθίσταται με το PictoChat πρόγραμμα συνομιλίας εικόνων, καθώς και ένα ρολόι και ένα συναγερμό.

DSi Ware και το κατάστημα Nintendo DSI

Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα με δυνατότητα λήψης, που ονομάζονται DSiWare, αγοράζονται με τη χρήση σημείων Nintendo.

Οι πόντοι Nintendo μπορούν να αγοραστούν με πιστωτική κάρτα και κάρτες Nintendo Points για προπληρωμένες κάρτες διατίθενται επίσης σε μερικούς λιανοπωλητές.

Το Nintendo DSi Shop προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης στο Internet. Ορισμένες εκδόσεις του Nintendo DSi συνοδεύονται από το Flipnote Studio, ένα απλό πρόγραμμα animation που είναι επίσης διαθέσιμο για λήψη δωρεάν στο Nintendo DSi Shop.

Παιχνίδια Nintendo DSi

Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Nintendo DS είναι μεγάλη και ποικίλη και περιλαμβάνει παιχνίδια δράσης, παιχνίδια περιπέτειας, παιχνίδια ρόλων , παιχνίδια παζλ και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Το Nintendo DSi έχει επίσης πρόσβαση στο DSiWare, παιχνίδια με δυνατότητα λήψης τα οποία είναι συνήθως φθηνότερα και λίγο λιγότερο πολύπλοκα από ένα τυπικό παιχνίδι που αγοράζεται σε ένα κατάστημα τούβλων και κονιαμάτων.



Τα παιχνίδια που εμφανίζονται στο DSiWare εμφανίζονται συχνά στο κατάστημα εφαρμογών της Apple και αντίστροφα. Μερικοί δημοφιλείς τίτλοι και εφαρμογές DSiWare περιλαμβάνουν τα "Bird and Beans", "Dr. Mario Express", "Το ρολόι Mario" και "Oregon Trail".

Μερικά παιχνίδια Nintendo DS χρησιμοποιούν τη λειτουργία κάμερας του Nintendo DSi ως χαρακτηριστικό μπόνους - για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια εικόνα του εαυτού σας ή ενός κατοικίδιου ζώου για το προφίλ ενός χαρακτήρα ή εχθρού.

Το Nintendo DSi παίζει το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης του Nintendo DS, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιχνίδια DSi κοστίζουν το ίδιο με ένα τυπικό παιχνίδι DS: περίπου $ 29.00 έως $ 35.00 USD. Τα μεταχειρισμένα παιχνίδια μπορούν να βρεθούν για λιγότερα, αν και οι τιμές παιχνιδιού που χρησιμοποιούνται καθορίζονται ξεχωριστά από τον πωλητή.

Ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή DSiWare διαρκεί συνήθως μεταξύ 200 και 800 σημείων Nintendo.

Ανταγωνιστικές συσκευές παιχνιδιών

Το PlayStation Portable της Sony (PSP) είναι ο κύριος ανταγωνιστής της Nintendo DSi, αν και το iPhone, το iPod touch και το iPad της Apple παρουσιάζουν επίσης σημαντικό ανταγωνισμό. Το Nintendo DSi Store είναι παρόμοιο με το App Store της Apple, και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν ακόμη και τα ίδια παιχνίδια.