Ποιος είναι ο Jeb του Minecraft;

Γνωρίζουμε ποιος είναι ο Notch, αλλά ποιος είναι ο Jeb;

Όταν ο δημιουργός του Minecraft , Markus "Notch" Persson, αποφάσισε να εγκαταλείψει το στούντιο του, ο Mojang, αφού πώλησε την εταιρεία του στη Microsoft, κάποιος έπρεπε να μπεί και να πάρει τη θέση του ως επικεφαλής σχεδιαστής της Minecraft . Το άτομο που επέλεξε να πάρει το πολύ αγαπημένο θρόνο του Notch ως κύριο προγραμματιστή και σχεδιαστή του Minecraft ήταν ο Jens Bergensten. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ποιος είναι ο Jeb, διάφορες πτυχές του παρελθόντος του σε σχέση με το gaming και γιατί είναι πολύ ωφέλιμο για το Minecraft ! Ας αρχίσουμε!

Jens Bergensten

Ο Jens Peder Bergensten (ή ο Jeb όπως αυτός είναι πιο γνωστός στην κοινότητα Minecraft ) είναι ένας Σουηδός σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών. Ο Jens Bergensten γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1979. Όπως ο Markus "Notch" Persson (δημιουργός του Minecraft και του Mojang), όταν ο Jeb ήταν πολύ νέος, άρχισε να προγραμματίζει. Το 1990, όταν ο Jens Bergensten ήταν ένδεκα ετών, άρχισε να προγραμματίζει τα πρώτα του βιντεοπαιχνίδια. Αυτά τα βιντεοπαιχνίδια δημιουργήθηκαν με Turbo Pascal και BASIC. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Jeb άρχισε να διαμορφώνει και να δημιουργεί επίπεδα για το τηλεοπτικό παιχνίδι Quake III Arena .

Λίγο αργότερα στη ζωή, ο Jens άρχισε να εργάζεται για το Korkeken Interactive Studio, οδηγώντας την ανάπτυξη για το Whispers στην Akarra . Το τηλεοπτικό παιχνίδι του Jeb είχε διακοπεί μετά από διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο παραγωγής και σχεδιασμού του βιντεοπαιχνιδιού από την άποψη του δημιουργικού οράματος. Κατά τη διάρκεια σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Malmö το 2008, ο Jeb ίδρυσε το Oxeye Game Studio μαζί με δύο από τους φίλους του. Η εταιρεία του, το Oxeye Game Studio, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πρόσφατα δημοσιευμένου παιχνιδιού βίντεο του Mojang, Cobalt . Το στούντιο επίσης ανέπτυξε και δημοσίευσε ένα σουηδικό βραβείο παιχνιδιών, το δεύτερο βραβευμένο παιχνίδι " Harvest: Massive Encounter" .

Minecraft

Ο Jeb άρχισε να εργάζεται για το Mojang στα τέλη του 2010 ως υποστηρικτής για το Scrolls . Ο Jens άρχισε να ασχολείται με πολλούς τίτλους, όπως το Minecraft , το Scrolls και το Cobalt για τον Mojang από την προσθήκη του στην ομάδα τους . Ο Jens είχε επίσης πιστέψει ότι βοήθησε στην ανάπτυξη του βίντεο παιχνιδιού Catacomb Snatch . Το Catacomb Snatch δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης Humble Bundle Mojam, στην οποία οι προγραμματιστές των βιντεοπαιχνιδιών προορίζονταν να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι βίντεο από απολύτως τίποτα σε 60 ώρες.

Δεδομένου ότι έχει προσχωρήσει στο Mojang, ο Jeb έχει πιστωθεί με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως τα Pistons, οι λύκοι, τα χωριά, οι οχυρώσεις, τα οχυρά Nether και πολλά άλλα στην Minecraft . Έχει επίσης πιστωθεί με την προσθήκη Redstone Repeaters στο παιχνίδι. Με τον Jeb να προσθέτει πολλά πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά στη Minecraft , το παιχνίδι έχει αλλάξει μαζικά (αναμφισβήτητα προς το καλύτερο). Αυτές οι αλλαγές έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί παίκτες βλέπουν και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους στο Minecraft , προσφέροντας στους παίκτες τη δυνατότητα να σκεφτούν νέες λύσεις στα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετώπισαν.

Η προσθήκη Redstone Repeaters στο παιχνίδι επέτρεψε την δημιουργία πολλών νέων εφευρέσεων μέσω της Minecraft . Αυτή η ενημέρωση εξουσιοδότησε τους παίκτες να δημιουργήσουν νέες εφευρέσεις από τότε που κυκλοφόρησαν. Οι επαναλήπτες Redstone είναι υπεύθυνοι για σχεδόν όλες τις βασικές δημιουργίες του Redstone που εργάζονται όπως κάνουν. Αυτή η ενημέρωση έδωσε στη Minecraft μια πιο τεχνική πλευρά που κάποτε ήταν αδιανόητη χωρίς τη χρήση τροποποιήσεων στο παιχνίδι.

Το Πρόβατο Jeb

Ένα μικρό, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον μυστικό στο Minecraft, για το οποίο πολλοί παίκτες δεν γνωρίζουν, είναι η δυνατότητα να κάνει παλμό προβάτων όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αυτό το αυγό του Πάσχα προστέθηκε το 2013 ως ένα διασκεδαστικό τρόπο για να δείξει τι είναι ικανή η Minecraft . Για να εκτελέσετε αυτό το μυστικό στο Minecraft, οι παίκτες πρέπει να ονομάσουν ένα πρόβατο "jeb_" χρησιμοποιώντας ένα ετικέτα και έναν άκμονα.

Ο νέος υπεύθυνος ανάπτυξης του Minecraft

Μετά τον προγραμματισμό και τη δημιουργία πολλών νέων τμημάτων, καθώς και νέων πτυχών του Minecraft , και μετά την πολύ απότομη αποχώρηση του Notch από το Mojang το 2011, ο Jeb έγινε γρήγορα πρωτοπόρος σχεδιαστής και σχεδιαστής της Minecraft . Η εξαγορά του Minecraft από τον Jens Bergensten ήταν πολύ αμφισβητήσιμη στην αρχή της πρόσφατα διορισμένης θέσης του. Πολλοί οπαδοί ήταν αμέσως δυσαρεστημένοι με τη γρήγορη αλλαγή της ηγεσίας χωρίς πολύ προειδοποίηση. Στο τέλος, πολλοί οπαδοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Jeb έχει φέρει νέες ιδέες και έχει βελτιωθεί σε πολλές έννοιες στο Minecraft .