Πώς να προγραμματίσετε μια σάρωση στα Windows 8 Defender

01 από 05

Κατανοήστε την εργασία στο χέρι

Χρησιμοποιείται με την άδεια της Microsoft. Robert Kingsley

Ενώ πολλοί χρήστες ήταν αναμφισβήτητα ευτυχής να ακούσουν ότι τα Windows 8 έχουν μια συνδυασμένη λύση αντιμετώπισης ιών, το γεγονός ότι το εν λόγω λογισμικό είναι το Windows Defender ίσως έχει μετριάσει λίγο τις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο Defender δεν είναι ένα άγνωστο όνομα για τους χρήστες των Windows, ο καθένας με λειτουργικό σύστημα Microsoft, αφού το Vista θα εξοικειωθεί με τον ελαφρύ σαρωτή κακόβουλου λογισμικού. Αλλά η Microsoft θα πρέπει να είναι τρελή για να σας ζητήσει να εμπιστευθείτε την ασφάλεια του συστήματός σας σε ένα τόσο βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση του κακόβουλου λογισμικού ... ή θα μπορούσαν;

Ένας πιο ισχυρός αμυντικός

Ο Defender των Windows 8 δεν είναι ο ελαφρύς σαρωτής spyware που θυμάστε. Η Microsoft την έχει επιδιορθώσει με τις δυνατότητες ανίχνευσης ιών του Microsoft Security Essentials καθιστώντας την βιώσιμη επιλογή για να προστατεύσει το σύστημά σας από κάθε είδους απειλές που βασίζονται στον ιστό.

Το κύριο καθήκον του Windows Defender είναι να προστατεύει το σύστημά σας σε πραγματικό χρόνο . Εκτελείται στο παρασκήνιο και σαρώνει αρχεία καθώς κάνετε λήψη, ανοίξτε, μεταφέρετε και αποθηκεύστε τα για να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται ασφαλή. Παρόλο που στοχεύει στην αποτροπή απειλών πριν καταλήξουν στον σκληρό σας δίσκο, δεν είναι τέλειο. Για να δώσετε στον εαυτό σας μια καλύτερη βολή στην ασφάλεια, θα θέλετε να προγραμματίσετε μια επαναλαμβανόμενη σάρωση για να ελέγχετε για κακόβουλα προγράμματα σε τακτική βάση.

Δεν μπορείτε να προγραμματίσετε σαρώσεις από τη διασύνδεση Defender

Οποιοσδήποτε χρήστης οποιουδήποτε antivirus θα είναι εξοικειωμένος με τον προγραμματισμό ανίχνευσης ιών , αλλά το Windows Defender το κάνει μια μικρή πρόκληση. Θα παρατηρήσετε πιθανότατα, αν περιπλανηθείτε στη διεπαφή του Defender, ότι δεν υπάρχουν επιλογές για να προγραμματίσετε μια σάρωση που αναφέρεται οπουδήποτε. Μπορεί να πιστεύετε ότι σημαίνει ότι ο Defender δεν υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Task Scheduler.

02 του 05

Ανοίξτε το Χρονοδιάγραμμα εργασιών

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστεί να μεταβείτε στο Χρονοδιάγραμμα εργασιών. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε "Σύστημα και Ασφάλεια", επιλέξτε "Εργαλεία διαχείρισης" και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο "Χρονοδιάγραμμα εργασιών". Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε "Χρονοδιάγραμμα" από την οθόνη "Έναρξη", κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Προγραμματισμός εργασιών".

03 του 05

Εντοπίστε τις προγραμματισμένες εργασίες του υπερασπιστή

Χρησιμοποιείται με την άδεια της Microsoft. Robert Kingsley

Εκτελέστε εντολή για τη δημιουργία του Windows Defender: Βιβλιοθήκη χρονοδιαγράμματος εργασιών> Microsoft> Windows> Windows Defender στη δομή φακέλου στην πρώτη στήλη του παραθύρου Χρονοδιάγραμμα εργασιών
Επιλέξτε "Windows Defender" όταν το εντοπίζετε.

04 του 05

Προβολή Ρυθμίσεων εργασιών του Defender

Κάντε διπλό κλικ στο "Προγραμματισμένη σάρωση του Windows Defender" για να δείτε τις ρυθμίσεις για την επαναλαμβανόμενη σάρωση του Defender. Η εργασία έχει ήδη ρυθμιστεί ως σάρωση πλήρους συστήματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε μια σκανδάλη, ώστε να τρέχει πραγματικά. Επιλέξτε την καρτέλα "Τρισδιάστατα" και κάντε κλικ ή πατήστε "Νέα".

05 του 05

Διαμορφώστε το Πρόγραμμα για να εκτελέσετε την εργασία

Χρησιμοποιείται με την άδεια της Microsoft. Robert Kingsley

Επιλέξτε "Σε πρόγραμμα" από την αναπτυσσόμενη λίστα στο επάνω μέρος του παραθύρου. Εισαγάγετε την τρέχουσα ημερομηνία ακριβώς κάτω από την αναπτυσσόμενη λίστα καθώς και την ώρα που θέλετε να εκτελεστεί η σάρωση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε πόσο συχνά θα πρέπει να εκτελείται η σάρωση. Έχετε μερικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε:

Αφού ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας, κάντε κλικ στο "OK" για να αποθηκεύσετε τη σκανδάλη. Τώρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε έξοδο από το Χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Το Windows Defender θα σαρώσει τώρα τον υπολογιστή σας τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τραβήξει κακόβουλα προγράμματα.