Σύνδεση ενός υπολογιστή σε ένα οικιακό δίκτυο ασύρματου δικτύου

01 από 08

Ανοίξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης

Ανοίξτε το Κέντρο δικτύου / κοινής χρήσης.

Για να δημιουργήσετε μια σύνδεση με ένα ασύρματο οικιακό δίκτυο , πρώτα, πρέπει να ανοίξετε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο ασύρματης σύνδεσης στο δίσκο συστήματος και κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης".

02 από 08

Κοιτάξτε το Δίκτυο

Κοιτάξτε το Δίκτυο.

Το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης παρουσιάζει μια εικόνα του ενεργού δικτύου. Σε αυτό το παράδειγμα, βλέπετε ότι ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό (υποθέτοντας ότι ο υπολογιστής σας ήταν προηγουμένως συνδεδεμένος), κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Διάγνωση και επιδιόρθωση".

03 του 08

Ελέγξτε τις οδηγίες διάγνωσης και επισκευής

δείτε λύσεις διάγνωσης και επισκευής.

Αφού το εργαλείο "Διάγνωση και επιδιόρθωση" έχει κάνει τη δοκιμή του, θα προτείνει ορισμένες πιθανές λύσεις. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα από αυτά και να προχωρήσετε περαιτέρω με αυτή τη διαδικασία. Για τους σκοπούς του παρόντος παραδείγματος, κάντε κλικ στο κουμπί Ακύρωση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Σύνδεση σε δίκτυο" (στην αριστερή περιοχή εργασιών).

04 του 08

Συνδεθείτε σε ένα Δίκτυο

Συνδεθείτε σε ένα Δίκτυο.

Η οθόνη "Σύνδεση σε δίκτυο" εμφανίζει όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα. Επιλέξτε το δίκτυο με το οποίο θέλετε να συνδεθείτε, κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στην επιλογή "Σύνδεση".

Σημείωση : Εάν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο (μερικά αεροδρόμια, δημοτικά κτίρια, νοσοκομεία) με υπηρεσία WiFi , το δίκτυο στο οποίο συνδέεστε μπορεί να είναι "ανοιχτό" (δεν σημαίνει ασφάλεια). Αυτά τα δίκτυα είναι ανοικτά, χωρίς κωδικούς πρόσβασης, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να συνδεθούν και να συνδεθούν στο Internet. Δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι αυτό το δίκτυο είναι ανοιχτό αν διαθέτετε ενεργό λογισμικό τείχους προστασίας και ασφαλείας στον υπολογιστή σας.

05 του 08

Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης δικτύου

Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης δικτύου.

Αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο "Σύνδεση", ένα ασφαλές δίκτυο θα απαιτήσει έναν κωδικό πρόσβασης (που θα πρέπει να γνωρίζετε, εάν θέλετε να συνδεθείτε σε αυτόν). Πληκτρολογήστε το κλειδί ασφαλείας ή τη φράση πρόσβασης (όνομα φαντασίας για τον κωδικό πρόσβασης) και κάντε κλικ στο κουμπί "Σύνδεση".

06 του 08

Επιλέξτε να συνδεθείτε ξανά σε αυτό το δίκτυο

Επιλέξτε να συνδεθείτε ξανά σε αυτό το δίκτυο.

Όταν λειτουργεί η διαδικασία σύνδεσης, ο υπολογιστής σας θα συνδεθεί στο δίκτυο που επιλέξατε. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επιλέξετε "Αποθήκευση αυτού του δικτύου" (που τα Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον). μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Αυτόματη εκκίνηση αυτής της σύνδεσης" κάθε φορά που ο υπολογιστής σας αναγνωρίζει αυτό το δίκτυο - με άλλα λόγια, ο υπολογιστής σας θα συνδεθεί αυτόματα σε αυτό το δίκτυο, όταν είναι διαθέσιμος.

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις (και τα δύο πλαίσια ελέγχονται) που θέλετε εάν συνδέεστε σε ένα οικιακό δίκτυο. Ωστόσο, αν πρόκειται για ανοιχτό δίκτυο σε δημόσιο χώρο, ενδέχεται να μην θέλετε να συνδεθείτε αυτόματα με αυτό στο μέλλον (ώστε να μην έχουν επιλεγεί τα πλαίσια).

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο".

07 του 08

Προβολή της σύνδεσης δικτύου

Πληροφορίες σύνδεσης δικτύου.

Το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης θα πρέπει τώρα να εμφανίζει τον υπολογιστή σας συνδεδεμένο στο επιλεγμένο δίκτυο. Εμφανίζει επίσης πολλές πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις Κοινή χρήση και Ανακάλυψη .

Το παράθυρο κατάστασης παρέχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη σύνδεση δικτύου. Για να δείτε αυτές τις πληροφορίες, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Προβολή κατάστασης", δίπλα στο όνομα δικτύου στο κέντρο της οθόνης.

08 από 08

Προβάλετε την οθόνη κατάστασης σύνδεσης ασύρματου δικτύου

Προβολή της οθόνης κατάστασης.

Αυτή η οθόνη παρέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, με σημαντικότερη την ταχύτητα και την ποιότητα του σήματος της σύνδεσης δικτύου.

Ταχύτητα και Ποιότητα Σήματος

Σημείωση : Σε αυτήν την οθόνη, ο σκοπός του κουμπιού "Απενεργοποίηση" είναι να απενεργοποιήσετε τον ασύρματο προσαρμογέα σας - αφήστε τον αυτό τον τρόπο μόνο του.

Όταν τελειώσετε με αυτήν την οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο".

Ο υπολογιστής σας πρέπει τώρα να συνδεθεί σε ασύρματο δίκτυο. Μπορείτε να κλείσετε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης.