Τι να κάνετε όταν το iPhone σας δεν ενεργοποιηθεί

Μαύρη οθόνη στο iPhone σας; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές

Όταν το iPhone σας δεν ενεργοποιηθεί, μπορεί να νομίζετε ότι θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει αν το πρόβλημα είναι αρκετά κακό, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσπαθήσετε να διορθώσετε το iPhone σας πριν αποφασίσετε ότι είναι νεκρό. Αν το iPhone σας δεν ενεργοποιηθεί, δοκιμάστε αυτές τις έξι συμβουλές για να το επαναφέρετε στη ζωή.

1. Φορτίστε το τηλέφωνό σας

Μπορεί να φανεί προφανές, αλλά βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του iPhone είναι φορτισμένη αρκετά για να τρέξει το τηλέφωνο. Για να το δοκιμάσετε, συνδέστε το iPhone σε έναν φορτιστή τοίχου ή στον υπολογιστή σας. Αφήστε το να φορτιστεί για 15-30 λεπτά. Μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα. Ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να κρατήσετε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης για να το ενεργοποιήσετε.

Εάν υποψιάζεστε ότι το τηλέφωνό σας έλειπε από μπαταρία, αλλά η επαναφόρτιση δεν λειτουργεί, είναι πιθανό ο φορτιστής ή το καλώδιο να είναι ελαττωματικό . Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλο καλώδιο για διπλό έλεγχο. (PS Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει, μπορείτε τώρα να λάβετε ασύρματη χρέωση για το iPhone.)

2. Επανεκκινήστε το iPhone

Αν η φόρτιση της μπαταρίας δεν ενεργοποιήσει το iPhone σας, το επόμενο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης στην επάνω δεξιά γωνία ή στο δεξί άκρο του τηλεφώνου για μερικά δευτερόλεπτα. Εάν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, θα πρέπει να ανάψει. Αν είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να δείτε την προσφορά slider για να την απενεργοποιήσετε.

Εάν το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, αφήστε το να ενεργοποιηθεί. Εάν ήταν ενεργοποιημένη, επανεκκίνηση της απενεργοποιώντας την και στη συνέχεια ενεργοποιώντας την ξανά είναι πιθανώς μια καλή ιδέα.

3. Σκληρή Επαναφορά του iPhone

Δοκιμάστε μια σκληρή επαναφορά αν η τυπική επανεκκίνηση δεν έκανε το τέχνασμα. Μια σκληρή επαναφορά είναι σαν μια επανεκκίνηση που καθαρίζει περισσότερο από τη μνήμη της συσκευής (αλλά όχι την αποθήκευση της. Δεν θα χάσετε δεδομένα) για μια πιο ολοκληρωμένη επαναφορά. Για να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί on / off και το κουμπί Home ταυτόχρονα. (Εάν έχετε τη σειρά iPhone 7 , κρατήστε πατημένο το on / off και μειώστε την ένταση .)
  2. Συνεχίστε να τα κρατάτε για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα (δεν υπάρχει τίποτα λάθος να κρατάτε για 20 ή 30 δευτερόλεπτα, αλλά αν δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι τότε, πιθανότατα δεν θα γίνει)
  3. Εάν εμφανιστεί στην οθόνη το ρυθμιστικό απενεργοποίησης , κρατήστε τα κουμπιά
  4. Όταν εμφανιστεί το λευκό λογότυπο της Apple, αφήστε τα κουμπιά και αφήστε το τηλέφωνο να ξεκινήσει.

4. Επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Μερικές φορές το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις . Αυτό σβήνει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας (ευελπιστούμε ότι το συγχρονίσατε πρόσφατα και ότι δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας) και μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Συνήθως, θα συγχρονίζατε το iPhone σας και θα επαναφέρετε χρησιμοποιώντας το iTunes, αλλά αν το iPhone σας δεν ενεργοποιηθεί, δοκιμάστε το εξής:

  1. Συνδέστε το καλώδιο USB του iPhone με τη θύρα του Lightning / Dock Connector, αλλά όχι στον υπολογιστή σας.
  2. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Αρχική σελίδα του iPhone (σε ένα τηλέφωνο i 7, κρατήστε την ένταση προς τα κάτω).
  3. Ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί Home, συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου USB στον υπολογιστή σας.
  4. Αυτό θα ανοίξει το iTunes , θα θέσει το iPhone σε λειτουργία αποκατάστασης και θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε πλήρως το iPhone.

5. Βάλτε το iPhone στη λειτουργία DFU

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το iPhone σας μπορεί να μην ενεργοποιηθεί επειδή δεν θα εκκινήσει. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από jailbreaking ή όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε μια ενημέρωση iOS χωρίς αρκετή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία DFU με αυτόν τον τρόπο:

  1. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας.
  2. Κρατήστε πατημένο το κουμπί on / off για 3 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφήστε το να πάει.
  3. Κρατήστε πατημένο το κουμπί on / off και το κουμπί Home (σε ένα iPhone 7, κρατήστε την ένταση προς τα κάτω) μαζί για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
  4. Αφήστε το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, αλλά συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί Home (σε ένα iPhone 7, κρατήστε την ένταση προς τα κάτω) για περίπου 5 δευτερόλεπτα.
  5. Αν η οθόνη παραμείνει μαύρη και δεν εμφανίζεται τίποτα, βρίσκεστε σε λειτουργία DFU . Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη στο iTunes.

Bonus iPhone Συμβουλή: Δεν έχετε αρκετό χώρο για να ενημερώσετε το iPhone σας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

6. Επαναφέρετε τον αισθητήρα εγγύτητας

Μια άλλη σπάνια κατάσταση που αναγκάζει το iPhone να μην ενεργοποιηθεί είναι μια δυσλειτουργία του αισθητήρα εγγύτητας που μειώνει την οθόνη του iPhone όταν το κρατάτε στο πρόσωπό σας. Αυτό κάνει την οθόνη να παραμένει σκοτεινή ακόμη και όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο και όχι κοντά στο πρόσωπό σας.

  1. Κρατήστε πατημένο το σπίτι και κουμπιά ενεργοποίησης / απενεργοποίησης για επανεκκίνηση του τηλεφώνου.
  2. Όταν ξεκινήσει ξανά, η οθόνη πρέπει να λειτουργεί.
  3. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  4. Πατήστε Γενικά.
  5. Αγγίξτε Επαναφορά.
  6. Αγγίξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων . Αυτό διαγράφει όλες τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας στο iPhone, αλλά δεν θα διαγράψει τα δεδομένα σας.

Εάν το iPhone σας δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί

Εάν το iPhone σας δεν ενεργοποιηθεί μετά από όλα αυτά τα βήματα, το πρόβλημα είναι πιθανώς πολύ σοβαρό για να το διορθώσετε μόνοι σας. Πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple για να οργανώσετε μια συνάντηση στο Genius Bar . Σε αυτό το ραντεβού, το Genius είτε θα διορθώσει το πρόβλημά σας είτε θα σας ενημερώσει για το τι πρέπει να διορθώσετε.

Θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση της εγγύησης του iPhone σας προτού να πάτε δεδομένου ότι αυτό θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα για τις επισκευές. Εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται να καταλήξετε να στέκεστε στη γραμμή για ένα νέο τηλέφωνο, διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το iPhone 8, αφού σκαρφαλώνετε μια σκηνή.