Κατάλογος πλήρως εφαρμοσμένων εφαρμογών 3D

Οι εφαρμογές αντιμετωπίζουν την τρισδιάστατη μοντελοποίηση, τα βιντεοπαιχνίδια και την εικονική πραγματικότητα

Τα καλύτερα πλήρως εξοπλισμένα προγράμματα λογισμικού 3D μοντελοποίησης σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε από την αρχή τρισδιάστατα μοντέλα, να αναπτύξετε βιντεοπαιχνίδια, να εργαστείτε με κινούμενα σχέδια και να αντιμετωπίσετε την εικονική πραγματικότητα.

Αυτά τα προγράμματα λογισμικού είναι επαγγελματικές εκδόσεις που χρησιμοποιούνται συχνά από τα κορυφαία στούντιο της σύγχρονης εποχής και είναι τόσο υψηλές ώστε να χρειάζεστε έναν ισχυρό υπολογιστή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες τους για 3D rendering και συναφείς εργασίες. Αυτά τα προγράμματα δεν θα τρέχουν σε τυποποιημένους καθημερινούς φορητούς υπολογιστές.

01 από 07

Μάγια

Το Maya της Autodesk είναι το κορυφαίο πακέτο για 3D animation και διαθέτει ολοκληρωμένο μοντέλο, εξάρτηση, animation, εικονική πραγματικότητα και εργαλεία δυναμικής.

Το λογισμικό δημιουργεί φωτορεαλιστική απόδοση και περιλαμβάνει υποστήριξη για το Arnold RenderView για προβολές σε πραγματικό χρόνο αλλαγών σκηνών, εκτός από ζωντανές συνδέσεις με το Adobe After Effects που δείχνουν αλλαγές σε αυτό το πρόγραμμα και σε πραγματικό χρόνο.

Η Maya επιτρέπει επίσης τη χρήση plug-ins που επιτρέπουν την προσαρμογή και επέκταση της εφαρμογής.

Η Maya είναι η κορυφαία επιλογή στον τομέα των οπτικών εφέ και της κινηματογραφικής βιομηχανίας και θα πιέζεστε σκληρά για να βρούμε μια καλύτερη λύση για animation χαρακτήρων.

Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο Maya περιλαμβάνουν ένα εργαλείο κειμένου 3D, υποστήριξη OpenSubdiv, έναν πραγματικό κατασκευαστή υλικών, μια πλατφόρμα για την απόδοση φωτογραφικών ρεαλιστικών υγρών και πολλά άλλα.

Λόγω του κορεσμού της αγοράς, οι δεξιότητες Maya είναι ιδιαίτερα εμπορεύσιμες αλλά και εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Η δημοτικότητά του φέρνει ένα άλλο πλεονέκτημα: Υπάρχουν σωροί στερεών υλικών κατάρτισης για το Maya.

Η νεώτερη έκδοση του Maya λειτουργεί με Windows, macOS και Linux. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για τη λειτουργία Maya είναι 8GB μνήμης RAM και 4GB χώρου στο δίσκο. Περισσότερο "

02 του 07

3ds Max

Το 3ds Max της Autodesk κάνει για τη βιομηχανία παιχνιδιών αυτό που κάνει η Maya για ταινίες και οπτικά εφέ. Το κιτ κινουμένων σχεδίων μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρό όσο το Maya, αλλά αντισταθμίζει τυχόν ελλείψεις με υπερσύγχρονα εργαλεία μοντελοποίησης και επεξεργασίας.

Το 3ds Max είναι συνήθως η πρώτη επιλογή για τα σπίτια ανάπτυξης παιχνιδιών και σπάνια θα δείτε επιχειρήσεις αρχιτεκτονικής απεικόνισης που χρησιμοποιούν οτιδήποτε άλλο.

Αν και το Mental Ray συνδυάζεται με το 3ds Max, πολλοί Max χρήστες (ειδικά στην βιομηχανία Arch Viz) αποδίδουν με V-Ray λόγω των υλικών του και των εργαλείων φωτισμού.

Το Maya περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες που σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε κινούμενα σχέδια με οπτική ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο. να πραγματοποιήσουν ρεαλιστικές επιπτώσεις φωτιάς, χιονιού, ψεκασμού και άλλων ροών σωματιδίων. προσομοίωση μιας πραγματικής φωτογραφικής μηχανής με προσαρμοσμένη ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα και έκθεση και πολλά άλλα.

Όπως και η Maya, το 3ds Max είναι εξαιρετικά δημοφιλές, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας και ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών που ανταγωνίζονται γι 'αυτούς. Οι δεξιότητες στο 3ds Max μεταφράζονται εύκολα σε άλλα 3D πακέτα και ως εκ τούτου είναι πιθανώς η πιο δημοφιλής πρώτη επιλογή για αρχάριους καλλιτέχνες 3D και ενθουσιώδες.

Το 3ds Max λειτουργεί μόνο με Windows και απαιτεί τουλάχιστον 4GB μνήμης και 6GB ελεύθερου χώρου στον σκληρό δίσκο. Περισσότερο "

03 του 07

Κύμα φωτός

Το LightWave από το NewTek είναι ένα κορυφαίο πακέτο μοντελοποίησης, κινούμενης εικόνας και rendering που χρησιμοποιείται συχνά για οπτικά εφέ στην εμπορική διαφήμιση, τηλεόραση και ταινία.

Σε σύγκριση με την πανταχού παρούσα παρουσία της Autodesk στη βιομηχανία ταινιών και παιχνιδιών, το LightWave είναι δημοφιλές ανάμεσα σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες και σε μικρότερες παραγωγές, όπου οι άδειες λογισμικού αξίας $ 3.000 δεν είναι πρακτικές.

Ωστόσο, το LightWave περιλαμβάνει ενσωματωμένες λειτουργίες Bullet, Hypervoxels και ParticleFX για να διευκολύνει την εμφάνιση ρεαλιστικής φυσικής, όπως όταν τα κτήρια καταρρέουν, τα αντικείμενα τοποθετούνται σε τυχαία σχήματα και χρειάζονται εκρήξεις ή καπνός.

Το ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων (σε σύγκριση με το modularity της Maya) καθιστά ευκολότερο να είναι ένας γενικός τρισδιάστατος στο LightWave.

Το LightWave εκτελείται σε υπολογιστές macOS και Windows με τουλάχιστον 4 GB μνήμης RAM. Όταν πρόκειται για χώρο στο δίσκο, χρειάζεστε μόνο 1GB για να κατεβάσετε το πρόγραμμα, αλλά μέχρι και 3GB για ολόκληρη τη βιβλιοθήκη περιεχομένου. Περισσότερο "

04 του 07

Modo

Το Modo from Foundry είναι μια πλήρης σουίτα ανάπτυξης, μοναδική στο ότι περιλαμβάνει ενσωματωμένα εργαλεία ζωγραφικής και γλυπτικής και έναν επεξεργαστή WYSIWYG για να παρακολουθήσετε την ανάπτυξη των σχεδίων σας.

Λόγω της πρωτοποριακής έμφασης της Luxology στη χρηστικότητα, ο Modo αρχικά δημιούργησε τη φήμη του ως μία από τις ταχύτερα εργαλεία μοντελοποίησης στον κλάδο.

Από τότε, η Luxology συνέχισε να βελτιώνει τις λειτουργικές μονάδες Modo rendering και animation, καθιστώντας το λογισμικό μια ιδανική λύση χαμηλού κόστους για το σχεδιασμό προϊόντων, την εμπορική διαφήμιση και την αρχιτεκτονική απεικόνιση.

Το εργαλείο σκίασης σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ρεαλιστικά υλικά από το μηδέν σε μορφή στρωμάτων, αλλά μπορείτε να επιλέξετε πολλά προκαθορισμένα υλικά μέσα από το λογισμικό.

Το Linux, το macOS και τα Windows είναι οι πλατφόρμες που υποστηρίζουν το Modo. Για πλήρη εγκατάσταση, η Modo απαιτεί χώρο έως και 10GB. Συνιστάται η κάρτα γραφικών να περιλαμβάνει τουλάχιστον 1GB μνήμης και ο υπολογιστής να διαθέτει μνήμη RAM 4GB. Περισσότερο "

05 του 07

Cinema4D

Στην επιφάνεια, το Cinema4D της Maxon είναι μια σχετικά πρότυπη σουίτα παραγωγής 3D. Κάνει ό, τι θέλετε να κάνει. Η μοντελοποίηση, η υφή, η κινούμενη εικόνα και η απόδοση είναι όλα καλά χειρισμένα και παρόλο που το Cinema4D δεν είναι τόσο σκεπτόμενο ως Houdini ή τόσο δημοφιλές όσο το 3ds Max, εξετάστε την πρόταση αξίας.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο του Maxon με το Cinema 4D ήταν η ενσωμάτωση της μονάδας BodyPaint 3D, η οποία λιανικώς διανέμεται για περίπου $ 1.000 από μόνη της. Body Paint μπορεί να έχει το Foundry's Mari να ανταγωνιστεί, αλλά εξακολουθεί να είναι μια πρότυπη βιομηχανική εφαρμογή υφής.

Έχοντας πολύχρωμη υφή ζωγραφικής απευθείας ενσωματωμένη στη σουίτα σου 3D είναι ανεκτίμητη.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μαχαίρι για να φέρετε τα μοντέλα σε ίσια, συμμετρικά κομμάτια. Λειτουργεί ως κόπτης αεροπλάνου, κόπτης βρόχου και κόπτης γραμμής για διαφορετικά σενάρια.

Υπάρχει επίσης ένα πολυγωνικό στυλό και μια μέθοδος για την εξώθηση, τη ραφή και την ομαλή άκρη, καθώς και για την ανάλυση ενός αντικειμένου για ελαττωματικά μέρη.

Το Cinema4D λειτουργεί με τα Windows που εκτελούν μια κάρτα γραφικών NVIDIA ή AMD, καθώς και macOS με κάρτα βίντεο AMD. Για να λειτουργεί ο επεξεργαστής GPU με πλήρη χωρητικότητα, ο υπολογιστής σας χρειάζεται 4 GB VRAM και 8 GB RAM συστήματος. Περισσότερο "

06 του 07

Χουντίνι

Το Houdini της SideFx είναι η μόνη μεγάλη σουίτα 3D που έχει σχεδιαστεί γύρω από ένα περιβάλλον εξ ολοκλήρου διαδικαστικής ανάπτυξης. Η αρχιτεκτονική προσφέρεται καλά στις προσομοιώσεις δυναμικών σωματιδίων και υγρών, και το λογισμικό ήταν δημοφιλές σε σπίτια οπτικών εφέ, όπου είναι απαραίτητη η ταχεία ανάπτυξη πρωτοτύπων.

Οι διαδικαστικές οδηγίες γνωστές ως κόμβοι είναι εύκολα επαναχρησιμοποιήσιμες και μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες σκηνές ή έργα και να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Παρά την έντονη τιμοκαταλόγησή του, το διαδικαστικό σύστημα της Houdini είναι ικανό για λύσεις που απλά δεν μπορούν να επιτευχθούν σε άλλες σουίτες λογισμικού 3D.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά γρήγορου χειρισμού που παίρνετε με το Houdini περιλαμβάνουν έναν δημιουργό σωματιδίων για μικρά πράγματα όπως η σκόνη ή τα μεγάλα πράγματα όπως τα πλήθη, ο Πεπεραστικός Στοιχειώδης Επίλυση που δοκιμάζει τα αντικείμενα και ο Wire solver για τη δημιουργία εξαιρετικά λεπτών σχημάτων όπως τα μαλλιά και το σύρμα.

Η μοναδικότητά του μπορεί επίσης να αποβεί εις βάρος του, αν και δεν περιμένετε πολλές από τις ικανότητές σας Houdini να μεταφερθούν σε άλλα πακέτα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ένας ταλαντούχος ειδικός αξίζει το βάρος του σε χρυσό στον κατάλληλο εργοδότη.

Ο Houdini συνεργάζεται με τα Windows, Linux και macOS. Παρόλο που οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι 4GB μνήμης RAM συστήματος, ενθαρρύνεται τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM συστήματος. Ομοίως, αν και ο Houdini με δουλειά μόνο με 2GB VRAM, προτιμώνται 4GB ή περισσότερα. Απαιτούνται δύο gigabytes χώρου στο σκληρό δίσκο.

Συμβουλή: Η Houdini Apprentice είναι η δωρεάν έκδοση του Houdini FX. Περισσότερο "

07 του 07

Μίξερ

Το Blender είναι το μόνο κομμάτι του λογισμικού στον κατάλογο αυτό που είναι δωρεάν. Παραδόξως, ενδέχεται να διαθέτει το πιο εκτεταμένο σύνολο χαρακτηριστικών.

Εκτός από τα εργαλεία μοντελοποίησης, υφήματος και κινούμενης εικόνας, το Blender διαθέτει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης παιχνιδιών και μια ενσωματωμένη εφαρμογή γλυπτικής.

Τα χαρακτηριστικά του Blender περιλαμβάνουν το UN wraprapping για να διασπάσει το πλέγμα για ζωγραφική ή υφή, υποστήριξη για rendering μέσα στο πρόγραμμα, υποστήριξη για multilayer αρχεία OpenEXR και εργαλεία προσομοίωσης για τη δημιουργία καταστρεπτικών αντικειμένων καθώς και νερού, καπνού, πλαισίων, μαλλιών, υφάσματος, βροχής, σπινθήρες και πολλά άλλα.

Η κατάστασή του ως έργου ανοιχτού κώδικα σήμαινε ότι η ανάπτυξη του λογισμικού ήταν σχεδόν σταθερή και δεν υπάρχει ούτε μια πτυχή του αγωγού γραφικών που δεν μπορεί να ενσωματώσει το Blender.

Στην καλύτερη περίπτωση, η διεπαφή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδιόμορφη και ο Blender στερείται του βερνικιού των πακέτων υψηλών προδιαγραφών.

Το Blender λειτουργεί σε συστήματα Windows, Linux και macOS που έχουν τουλάχιστον 2GB μνήμης RAM, αλλά συνιστώνται 8GB ή περισσότερα. Ο ίδιος ο εγκαταστάτης του προγράμματος είναι λιγότερο από 200MB. Περισσότερο "