Οδηγός για φιλικές προς το Web Βιντεοκάμερες

Πώς να βρείτε τις καλύτερες βιντεοκάμερες για την εγγραφή βίντεο στο Web

Ένα αστείο πράγμα συνέβη με βιντεοκάμερες: το Διαδίκτυο. Πριν από τις ημέρες του YouTube και του Vimeo, ο μόνος τρόπος για να δείτε τα βίντεό σας ήταν η τηλεόρασή σας ή, αν ήταν φιλόδοξος, ο υπολογιστής σας. Ξεχάστε να τα μοιραστείτε - θα μπορούσατε να κάψετε έναν δίσκο ή να ακουμπάτε τη βιντεοκάμερά σας και τα καλώδια A / V γύρω, αλλά ούτε και οι δύο ήταν εξαιρετικά κομψές λύσεις.

ΟΧΙ πια. Σήμερα, η εκπομπή ταινιών στο σπίτι σας, αξέχαστες στιγμές, η επική αποτυχία και πολλά άλλα είναι τόσο απλά όσο το χτύπημα "ανεβάστε".

Αν ψάχνετε για μια βιντεοκάμερα που είναι πολύ κατάλληλη για τη δημιουργία βίντεο για τη μεταφόρτωση στο διαδίκτυο, έχετε τύχη. Καθώς οι ιστοσελίδες όπως το YouTube έχουν γίνει πιο δημοφιλείς, οι κατασκευαστές βιντεοκάμερας έχουν απαντήσει προσφέροντας λίγα χαρακτηριστικά φιλικά προς το Internet. Οι πιθανότητες είναι ότι, ανεξάρτητα από την κάμερα που αγοράζετε σήμερα, ανεξάρτητα από τη μορφή αρχείου που καταγράφει η βιντεοκάμερά σας (AVCHD, MPEG-2, H.264 κ.λπ.), θα περιλαμβάνει λογισμικό που μπορεί να ανεβάσει τα βίντεό σας στο YouTube και ενδεχομένως σε άλλους δικτυακούς τόπους βίντεο επισης. Αν δεν διαθέτετε τέτοιο λογισμικό, μπορείτε να μεταφορτώσετε το βίντεο από τη βιντεοκάμερα με τον παλιό τρόπο μόδας, απευθείας μέσω της ίδιας της τοποθεσίας Web.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιες βιντεοκάμερες που ξεφεύγουν από το δρόμο τους για να διευκολύνουν τη μετακίνηση βίντεο από τη μνήμη της βιντεοκάμερας στον κυβερνοχώρο. Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε μια βιντεοκάμερα "φιλική προς το Web":

Αφιερωμένο κουμπί μεταφόρτωσης: Μια βιντεοκάμερα με ειδικό κουμπί μεταφόρτωσης παρέχει μια βραχύτερη διαδρομή για τις μεταφορτώσεις βίντεο, παρακάμπτοντας το βήμα της πρώτης φόρτωσης αρχείων βίντεο σε έναν υπολογιστή. Αφού συνδέσετε τη βιντεοκάμερά σας στον υπολογιστή σας μέσω USB, με το πάτημα του κουμπιού "μεταφόρτωση" τυπικά θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα λογισμικού που θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε τα βίντεό σας στο YouTube (και συχνά σε άλλους δικτυακούς τόπους βίντεο) χωρίς πρώτα να κατεβάσετε αυτά τα βίντεο βιντεοκάμερα στον υπολογιστή σας. Είναι μια όλο και πιο δημοφιλής λειτουργία σε βιντεοκάμερες κάθε τιμής.

Φυσικά, θα πρέπει τελικά να κατεβάσετε αυτά τα βίντεο στον υπολογιστή σας επίσης. Το YouTube δεν είναι ο προσωπικός σας σκληρός δίσκος και αν το βίντεο είναι πολύτιμο, θα πρέπει να είστε βέβαιος να διατηρήσετε ένα αντίγραφο της ταινίας που είναι αποθηκευμένη στο σκληρό σας δίσκο (μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την αρχειοθέτηση του βίντεο της βιντεοκάμερας εδώ ).

Ενσωματωμένο λογισμικό: Ενώ μερικές βιντεοκάμερες μπορεί να μην ενσωματώσουν ένα συγκεκριμένο κουμπί για να ξεκινήσουν ένα λογισμικό μεταφόρτωσης λογισμικού, ορισμένα μοντέλα, ειδικά οι βιντεοκάμερες τσέπης, έχουν φορτωμένο λογισμικό σε αυτά που ξεκινάει αυτόματα κάθε φορά που συνδέετε τη βιντεοκάμερα σε έναν υπολογιστή. Αυτό το λογισμικό σχεδόν πάντα περιέχει μια λειτουργία μεταφόρτωσης βίντεο που μπορεί να συνδεθεί στον online λογαριασμό σας και να σας αφήσει να δημοσιεύσετε βίντεο στον ιστότοπο χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Ενσωματωμένη υποδοχή USB: Ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό στην κασέτα τσέπης Flip και μερικοί από τους μιμητές, ένα ενσωματωμένο βύσμα USB δεν φέρει άμεσα τη φιλικότητα του web της κάμερας, αλλά διευκολύνει τη σύνδεση τη βιντεοκάμερα σας σε έναν υπολογιστή. Και αυτό, προφανώς, βοηθά τη διαδικασία φόρτωσης.

Διαδικτυακές λειτουργίες: Το YouTube επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς στο βίντεο που μπορείτε να ανεβάσετε: δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά και το μέγεθος αρχείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2GB. Μια βιντεοκάμερα με λειτουργία Web θα διασφαλίσει ότι τα βίντεό σας συμμορφώνονται με αυτούς τους περιορισμούς περιορίζοντας το μέγεθος του αρχείου και περιορίζοντας τον χρόνο εγγραφής σας σε δέκα λεπτά.

Ενώ οι λειτουργίες Web εξυπηρετούν ένα σκοπό, είναι καλύτερο να καταγράψετε το βίντεό σας με την υψηλότερη ανάλυση που προσφέρει η βιντεοκάμερά σας. Μπορεί να καταστήσει το βίντεο λιγότερο φιλικό προς το Web, αλλά μπορείτε πάντα να συρρικνώσετε το μέγεθος αρχείου του αρχείου βίντεο ή να δημιουργήσετε μια συντομότερη επεξεργασία στο Web χρησιμοποιώντας το βασικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο εάν είστε απελπισμένοι για να το αποκτήσετε online. Με άλλα λόγια, μπορείτε πάντα να κάνετε υψηλής ποιότητας βίντεο φιλική προς το Web, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε το αντίστροφο, τόσο καλύτερα να δημιουργήσετε ένα αρχείο αξίζει πρωτότυπο.

Κάρτες Eye Fi: Αν έχετε ήδη μια βιντεοκάμερα με υποδοχή κάρτας SD και θέλετε να βελτιώσετε τις δυνατότητές της σε απευθείας σύνδεση, εξετάστε μια κάρτα Eye Fi Video. Πρόκειται για μια ασύρματη κάρτα SD που μπορεί να μεταφορτώσει αυτόματα τα βίντεό σας σε έναν από τους έξι ιστοτόπους με δυνατότητα βίντεο, κάθε φορά που βρίσκεται εντός του δικτύου του οικείου δικτύου σας (ή σε δημόσιο σημείο πρόσβασης εάν αγοράσετε μια κάρτα με τη συγκεκριμένη λειτουργία). Με μια κάρτα Eye Fi, δεν χρειάζεται να συνδέσετε τη βιντεοκάμερά σας σε τίποτα για να φορτώσετε τις φωτογραφίες σας - απλά ενεργοποιήστε τη βιντεοκάμερά σας. (Διαβάστε μια ανασκόπηση των καρτών βίντεο Eye Fi παρακάτω.)