Πώς να βάζετε τα γραφικά SVG στην ιστοσελίδα σας

Το SVG ή το Scalable Vector Graphics σας επιτρέπουν να σχεδιάζετε πολύ πιο σύνθετες εικόνες και να τις αποδίδετε σε ιστοσελίδες. Αλλά δεν μπορείτε απλά να πάρετε τις ετικέτες SVG και να τους πιάσετε στο HTML σας. Δεν θα εμφανιστούν και η σελίδα σας θα είναι άκυρη. Αντ 'αυτού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις τρεις μεθόδους.

Χρησιμοποιήστε την ετικέτα αντικειμένου για να ενσωματώσετε το SVG

Η ετικέτα HTML θα ενσωματώσει ένα γραφικό SVG στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να γράψετε την ετικέτα αντικειμένου με ένα χαρακτηριστικό δεδομένων για να καθορίσετε το αρχείο SVG που θέλετε να ανοίξετε. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τις ιδιότητες πλάτους και ύψους για να καθορίσετε το πλάτος και το ύψος της εικόνας SVG (σε εικονοστοιχεία).

Για συμβατότητα μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης, θα πρέπει να συμπεριλάβετε το χαρακτηριστικό τύπου, το οποίο θα πρέπει να διαβάσει:

type = "image / svg + xml"

και έναν κώδικα για προγράμματα περιήγησης που δεν την υποστηρίζουν (Internet Explorer 8 και κάτω). Ο κώδικας βάσης σας θα δείχνει ένα πρόσθετο SVG για προγράμματα περιήγησης που δεν υποστηρίζουν το SVG. Το πιο συνηθισμένο plugin είναι από την Adobe στη διεύθυνση http://www.adobe.com/svg/viewer/install/. Ωστόσο, αυτό το πρόσθετο δεν υποστηρίζεται πλέον από την Adobe. Μια άλλη επιλογή είναι το plugin Ssrc SVG από την Savarese Software Research στη διεύθυνση http://www.savarese.com/software/svgplugin/.

Το αντικείμενο σας θα μοιάζει με αυτό:

>

Συμβουλές για τη χρήση αντικειμένου για το SVG

  • Βεβαιωθείτε ότι το πλάτος και το ύψος είναι τουλάχιστον τόσο μεγάλες όσο η εικόνα που ενσωματώνετε. Διαφορετικά, η εικόνα μπορεί να αποκοπεί.
  • Το SVG σας ενδέχεται να μην εμφανίζεται σωστά αν δεν συμπεριλάβετε τον σωστό τύπο περιεχομένου (type = "image / svg + xml"), οπότε δεν συνιστώ να το αφήσετε έξω.
  • Μπορείτε να συμπεριλάβετε πληροφορίες εναλλαγής εντός της ετικέτας αντικειμένου για προγράμματα περιήγησης που δεν θα εμφανίζουν αρχεία SVG.
  • Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την προέλευση του SVG σας και τον τύπο περιεχομένου στις παραμέτρους. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στο IE 6 και 7:
classid = "CLSID: 1339B54C-3453-11D2-93B9-000000000000" width = "110" height = "60" codebase = "http://www.savarese.com/software/svgplugin/">

Σημειώστε ότι αυτό απαιτεί ένα classid να το κάνει να λειτουργήσει.

Προβάλετε ένα SVG σε ένα παράδειγμα ετικέτας αντικειμένου.

Ενσωματώστε το SVG με την ετικέτα ενσωμάτωσης

Μια άλλη επιλογή που έχετε για να συμπεριλάβετε το SVG είναι να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα. Χρησιμοποιείτε σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με την ετικέτα αντικειμένου, συμπεριλαμβανομένου του πλάτους <, του ύψους, του τύπου και του κώδικα. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για δεδομένα, τοποθετείτε τη διεύθυνση URL εγγράφου SVG στο χαρακτηριστικό src.

Η ενσωμάτωσή σας θα φαίνεται ως εξής:

src = "http://your-domain.here/z-circle.svg" width = "210" height = "210" type = "image / svg + xml" codebase = "http://www.adobe.com / svg / viewer / install "/>

Συμβουλές για τη χρήση της ενσωμάτωσης για το SVG

  • Η ετικέτα ενσωμάτωσης δεν είναι έγκυρη HTML4, αλλά είναι έγκυρη HTML5, οπότε αν τη χρησιμοποιείτε σε μια σελίδα HTML4, θα πρέπει να θυμάστε ότι η σελίδα σας δεν θα επικυρωθεί.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πλήρως εξειδικευμένο όνομα τομέα στο χαρακτηριστικό src για καλύτερη συμβατότητα.
  • Υπάρχουν επίσης ορισμένες αναφορές ότι η χρήση της ετικέτας ενσωμάτωσης με το πρόσθετο Adobe θα σπάσει τις εκδόσεις Mozilla 1.0 έως 1.4.

Προβάλετε ένα SVG σε ένα παράδειγμα ετικέτας ενσωμάτωσης.

Χρησιμοποιήστε ένα iframe για να συμπεριλάβετε το SVG

Τα iframes είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος να συμπεριλάβετε μια εικόνα SVG στις ιστοσελίδες σας. Απαιτεί μόνο τρία χαρακτηριστικά: το πλάτος και το ύψος ως συνήθως και το src που δείχνει τη θέση του αρχείου SVG.

Το iframe σας θα μοιάζει με αυτό: