Συμβουλές για την επιλογή των τέλειων εικόνων για την ιστοσελίδα σας

Αντικείμενο και άλλες εκτιμήσεις για τις εικόνες του ιστότοπού σας

Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό ότι "μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις". Αυτό είναι απολύτως αληθές όταν ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας και οι εικόνες που επιλέγετε για να συμπεριλάβετε σε έναν ιστότοπο.

Η επιλογή των εικόνων που θα χρησιμοποιηθούν στον ιστότοπό σας μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία. Εκτός από το γεγονός ότι είναι σημαντικό για την εντύπωση ότι ο ιστότοπος μεταδίδει και τη γενική υπόσχεση αυτού του ιστότοπου, υπάρχουν επίσης τεχνικές εκτιμήσεις για την κατανόηση της επιλογής διαδικτυακής εικόνας.

Κατ 'αρχάς, πρέπει να ξέρετε πού μπορείτε να βρείτε τις εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων όπου μπορείτε να κάνετε λήψη εικόνων δωρεάν καθώς και των πόρων στους οποίους θα πληρώσετε για την άδεια χρήσης φωτογραφιών για τη χρήση σας. Στη συνέχεια, πρέπει να καταλάβετε ποιες μορφές αρχείων χρησιμοποιούνται καλύτερα στους ιστότοπους, ώστε να γνωρίζετε ποιες εκδόσεις θα λάβετε. Όσο σημαντικό είναι αυτά τα πρώτα δύο βήματα, το τρίτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία επιλογής εικόνων είναι ακόμα πιο δύσκολο - αποφασίζοντας για το θέμα των φωτογραφιών.

Ο προσδιορισμός του πού να βρεθούν οι εικόνες και οι μορφές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι λογιστικές και τεχνικές εκτιμήσεις, αλλά η επιλογή του καλύτερου αντικειμένου είναι μια απόφαση σχεδίασης, που σημαίνει ότι δεν είναι πουθενά κοντά και τόσο ξηρή όσο και οι δύο πρώτες. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές για το συγκεκριμένο έργο σας.

Η αξία της μοναδικότητας

Πολλές εταιρείες και σχεδιαστές στρέφονται προς φωτογραφίες ιστοτόπων όταν ψάχνουν για εικόνες που χρησιμοποιούν σε ιστοσελίδες. Το όφελος αυτών των ιστότοπων είναι ότι έχουν μια εντυπωσιακή επιλογή εικόνων για να διαλέξετε και η τιμολόγηση αυτών των εικόνων είναι συνήθως πολύ λογική. Το μειονέκτημα για τις φωτογραφίες των αποθεμάτων είναι ότι δεν είναι καθόλου μοναδικό στον ιστότοπό σας. Οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να επισκεφτεί τον ίδιο ιστότοπο φωτογραφιών για να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει την ίδια εικόνα που έχετε επιλέξει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε συχνά την ίδια φωτογραφία ή μοντέλα σε πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες - όλες αυτές οι εικόνες προήλθαν από τοποθεσίες φωτογραφικών ειδών.

Κατά τη διεξαγωγή έρευνας σε ιστότοπους φωτογραφιών, φροντίστε να επιλέξετε μια εικόνα από την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Πολλοί άνθρωποι κάνουν μια επιλογή από αυτές τις αρχικές εικόνες που εμφανίζονται, πράγμα που σημαίνει ότι οι πρώτες χούφτες των εικόνων πρόκειται να είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες. Με το να σκάβετε λίγο πιο βαθιά σε αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης, μειώνετε τις πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί μια εικόνα υπερβολικά. Μπορείτε επίσης να δείτε πόσες φορές έχει γίνει λήψη μιας εικόνας (οι περισσότεροι ιστότοποι φωτογραφικών ειδών θα σας το πει αυτό) ως έναν άλλο τρόπο για να αποφύγετε τη χρήση εικόνων που έχετε κατεβάσει ή υπερβολικά δημοφιλή.

Προσαρμοσμένες εικόνες

Φυσικά, ένας σίγουρος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι εικόνες που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας είναι μοναδικές είναι να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για να κάνετε προσαρμοσμένες λήψεις μόνο για εσάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να μην είναι πρακτικό, είτε από οικονομική είτε από υλικοτεχνική σκοπιά, αλλά είναι απολύτως κάτι που πρέπει να εξετάσετε και, αν μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει, οι εικόνες custom shot μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε!

Να είστε ενήμεροι για τη χορήγηση αδειών χρήσης

Κατά τη λήψη εικόνων από τοποθεσίες φωτογραφικών ειδών, ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η άδεια βάσει της οποίας προσφέρονται αυτές οι εικόνες. Οι τρεις συνήθεις άδειες χρήσης που θα συναντήσετε είναι το Creative Commons, το Royalty Royalty και τα Rights Managed. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα χορήγησης αδειών διαθέτει διαφορετικές απαιτήσεις και περιορισμούς, οπότε κατανοώντας πώς λειτουργεί η άδεια και διασφαλίζοντας ότι ταιριάζει στα σχέδιά σας και στον προϋπολογισμό σας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής σας.

Μέγεθος εικόνας

Το μέγεθος μιας εικόνας είναι επίσης σημαντικό. Μπορείτε πάντα να μειώσετε τη μεγέθυνση μιας μεγάλης εικόνας και να διατηρήσετε την ποιότητά της (παρόλο που χρησιμοποιείτε εικόνες που είναι πολύ μεγάλες, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση του ιστότοπου), αλλά δεν μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος μιας εικόνας και να διατηρήσετε την ποιότητα και την ευκρίνεια της. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να καθορίσετε ποιο μέγεθος χρειάζεστε για να βρείτε μια εικόνα ώστε να μπορείτε να βρείτε αρχεία που θα λειτουργούν σύμφωνα με αυτές τις προδιαγραφές και τα οποία θα λειτουργούν καλά και σε διάφορες συσκευές και μεγέθη οθόνης . Θα θελήσετε επίσης να προετοιμάσετε τις εικόνες που επιλέγετε για διανομή μέσω διαδικτύου και να τις βελτιστοποιήσετε για απόδοση λήψης.

Φωτογραφίες των ανθρώπων μπορούν να σας βοηθήσουν ή να σας βλάψουν

Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλά στις φωτογραφίες άλλων ανθρώπων. Μια εικόνα ενός προσώπου είναι εγγυημένη για να τραβήξει την προσοχή κάποιου, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί ως προς το ποια πρόσωπα προσθέτετε στον ιστότοπό σας. Οι φωτογραφίες άλλων ανθρώπων μπορούν να βοηθήσουν ή να βλάψουν τη συνολική επιτυχία σας. Εάν χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία κάποιου που έχει μια εικόνα που οι άνθρωποι βλέπουν ως αξιόπιστη και φιλόξενη, τότε αυτές οι ιδιότητες θα μεταφραστούν στον ιστότοπο και την εταιρεία σας. Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε μια εικόνα με κάποιον που οι πελάτες σας βλέπουν ως σκιερό, αυτές οι κακές ιδιότητες θα είναι το πώς αισθάνονται επίσης για την επιχείρησή σας.

Όταν επιλέγετε εικόνες που δείχνουν άτομα σε αυτά, εργάζονται επίσης για να βρουν εικόνες από άτομα που αντικατοπτρίζουν το κοινό που θα χρησιμοποιεί τον ιστότοπό σας. Όταν κάποιος μπορεί να δει κάτι για τον εαυτό του σε μια εικόνα ενός ατόμου, τους βοηθά να αισθάνονται πιο άνετα και μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του site σας / της εταιρείας και των πελατών σας.

Οι μεταφορές είναι επίσης δύσκολες

Αντί των φωτογραφιών των ανθρώπων, πολλές εταιρείες αναζητούν εικόνες που είναι μεταφορικές στο μήνυμα που προσπαθούν να παραδώσουν. Η πρόκληση με αυτή την προσέγγιση είναι ότι δεν θα καταλάβει ο καθένας τη μεταφορά σας. Στην πραγματικότητα, οι μεταφορές που είναι κοινές για έναν πολιτισμό μπορεί να μην έχουν νόημα για κάποιο άλλο, πράγμα που σημαίνει ότι το μήνυμά σας θα συνδεθεί με μερικούς ανθρώπους, αλλά θα μπερδέψει απλώς άλλους.

Βεβαιωθείτε ότι οι μεταφορικές εικόνες που χρησιμοποιείτε έχουν νόημα για το ευρύ φάσμα των ατόμων που θα επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Δοκιμάστε τις επιλογές εικόνας σας και δείξτε την εικόνα / το μήνυμα στους πραγματικούς ανθρώπους και λάβετε την αντίδρασή τους. Αν δεν καταλάβουν τη σύνδεση ή το μήνυμα, τότε δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είναι ο σχεδιασμός και η μεταφορά, δεν θα λειτουργήσει καλά για τον ιστότοπό σας.

Κλείνοντας

Αν μια εικόνα αξίζει πραγματικά χίλιες λέξεις, από την επιλογή των σωστών εικόνων για τον ιστότοπό σας είναι ύψιστης σημασίας. Με την εστίαση όχι μόνο στις τεχνικές και υλικοτεχνικές πτυχές αυτών των επιλογών αλλά και στα σημεία σχεδιασμού που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλύτερες εικόνες για το επόμενο πρόγραμμα web.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard την 1/7/17